Mercedes-Benz V-Class
Mercedes-Benz V-Class with AIRMATIC air suspension system

Η Mercedes-Benz V-Class MPV θέτει νέα πρότυπα στην κατηγορία με το σύστημα ανάρτησης αέρα AIRMATIC. 

Πέρυσι, η ανανέωση της Mercedes-Benz V-Class MPV είχε την πρεμιέρα της – με έναν νέο εμπρόσθιο σχεδιασμό, μια εκτενή γκάμα συστημάτων ασφαλείας και υποστήριξης, καθώς και τον αποδοτικό τετρακύλινδρο κινητήρα diesel OM 654 με το αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC. Επίσης, ως στάνταρ εξοπλισμός από τα τέλη του 2019: το διαισθητικό σύστημα πολυμέσων μηχανικής μάθησης MBUX. Τώρα πλέον, η V-Class διατίθεται με ένα ακόμα τεχνολογικό πλεονέκτημα: το σύστημα ανάρτησης αέρα AIRMATIC – μοναδικό στην κατηγορία.

Mercedes-Benz V-Class with AIRMATIC air suspension system

Τα πλεονεκτήματα AIRMATIC:

  • Αυξημένη οδηγική άνεση σε όλα τα εδάφη
  • Βελτιστοποιημένα επίπεδα θορύβου
  • Μειωμένη κατανάλωση στις υψηλές ταχύτητες
  • Ρυθμιζόμενο μέσω διαφορετικών προγραμμάτων οδήγησης

Ο τρόπος λειτουργίας του AIRMATIC

Το σύστημα ανάρτησης αέρα AIRMATIC προσαρμόζει το πλαίσιο της V-Class σε μια μεγάλη ποικιλία οδικών συνθηκών, εξασφαλίζοντας έτσι υψηλή οδηγική άνεση χάρη στη σταθερή απόσταση από το έδαφος με οποιοδήποτε φορτίο και ακόμα και σε ανώμαλο έδαφος. Υποστηρίζεται από το σύστημα επιλογής ανάρτησης διπλής ενέργειας. Η επιλογή απόσβεσης ρυθμίζεται ανεξάρτητα για κάθε τροχό της V-Class, ανάλογα με την κατάσταση του δρόμου.

Ενεργοποιείται γρήγορα και με μεγάλη ακρίβεια μέσω δύο επιπρόσθετων ξεχωριστών αυτορυθμιζόμενων βαλβίδων, βάσει διαμόρφωσης εδάφους και προσφέρει σημαντική βελτίωση ευστάθειας και άνεση κύλισης χάρη στους μειωμένους κραδασμούς.

Χρησιμοποιώντας το διακόπτη DYNAMIC SELECT στην κεντρική κονσόλα, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει διάφορα προγράμματα οδήγησης. Στο πρόγραμμα “Comfort” ή “Manual”, η V-Class παραμένει σε στάνταρ απόσταση από το έδαφος έως και τα 110 χλμ / ώρα. Όταν υπερβεί τα 110 χλμ/ώρα, η ανάρτηση χαμηλώνει αυτόματα κατά 10 mm, επιτρέποντας ένα πιο δυναμικό στυλ οδήγησης σε αυτοκινητόδρομους, μειώνοντας ταυτόχρονα την αντίσταση του ανέμου και συνεπώς την κατανάλωση. Μπορεί να απολαύσει κάποιος αυτήν την οδήγηση με το πρόγραμμα “Sport” – το οποίο επιτρέπει επίσης χαμήλωμα κατά 10 mm – ακόμα και σε χαμηλές ταχύτητες σε επαρχιακούς δρόμους. Στο πρόγραμμα “Lift” το όχημα ανυψώνεται έως και 35 mm, με ταχύτητες έως και 30 χλμ / ώρα – ιδανικό για οδήγηση εκτός δρόμου, για παράδειγμα σε οικογενειακές εξορμήσεις στα βουνά ή σε απόμερες παραλίες.

Ανεξάρτητα από το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης, ο πνευματικός έλεγχος είναι αυτομάτως πλήρως ενεργοποιημένος, ανεξαρτήτως φορτίου. Αυτό κάνει την οδήγηση πιο ομαλή, ακόμα και με ρυμουλκούμενο, με μεγαλύτερη ευστάθεια και άνεση.

Προηγούμενο άρθροACEA: Ένα στα 10 επιβατικά ηλεκτρικά φορτιζόμενο
Επόμενο άρθροO δείκτης της Leaseurope για το β’ τρίμηνο 2020