Η Toyota Motor Europe ανακοίνωσε διοικητικές αλλαγές

Η Toyota αποφάσισε την διακοπή παραγωγής και των εισαγωγών οχημάτων στη Ρωσία και την Ουκρανία μετά τις εξελίξεις στην περιοχή.

Ακόμα, αποφάσισε την υποστήριξη των εργαζομένων της στην Ουκρανία από τις θυγατρικές της στις συνορεύουσες χώρες, ενώ σχεδιάζει περαιτέρω ανθρωπιστική βοήθεια.

Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Toyota αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

“Όπως όλοι σε όλο τον κόσμο, η Toyota παρακολουθεί τις συνεχιζόμενες εξελίξεις στην Ουκρανία με μεγάλη ανησυχία για την ασφάλεια του πληθυσμού της Ουκρανίας και ελπίζει σε μια ασφαλή επιστροφή στην ειρήνη το συντομότερο δυνατό.

Ως εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ουκρανία και τη Ρωσία, η προτεραιότητά μας για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης είναι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια όλων των μελών της ομάδας μας, του προσωπικού των λιανεμπόρων και των συνεργατών της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Παρακολουθούμε επίσης τις παγκόσμιες εξελίξεις και θα λάβουμε τις απαραίτητες αποφάσεις όπως απαιτείται.

Το επιχειρηματικό καθεστώς των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της Toyota έχει ως εξής:

  • Η Toyota Ukraine σταμάτησε όλες τις δραστηριότητες από τις 24 Φεβρουαρίου (Toyota Ukraine = δραστηριότητες πωλήσεων και μετά την πώληση, 37 καταστήματα λιανικής, διανομέας που ανήκει στη Sumitomo Corp.)
  • Η Toyota Motor Russia θα σταματήσει την παραγωγή στο εργοστάσιό της στην Αγία Πετρούπολη από τις 4 Μαρτίου και σταμάτησε τις εισαγωγές οχημάτων, μέχρι νεωτέρας, λόγω διαταραχών της αλυσίδας εφοδιασμού (Toyota Russia = εργασίες πωλήσεων και μετά την πώληση, 168 καταστήματα λιανικής και ένα εργοστάσιο στην Αγία Πετρούπολη που κατασκευάζει μοντέλα RAV4 και Camry για τη ρωσική αγορά με εξαγωγές στη Λευκορωσία, το Καζακστάν και την Αρμενία)
  • Άλλες δραστηριότητες παραγωγής και πωλήσεων στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν επηρεάζονται.

Οι θυγατρικές της Toyota σε χώρες που συνορεύουν με την Ουκρανία έχουν ήδη λάβει συγκεκριμένες ενέργειες για να υποστηρίξουν τους Ουκρανούς εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, συμπεριλαμβανομένης της διευκόλυνσης της μεταφοράς στενών μελών της οικογένειας από την Ουκρανία σε άλλους προορισμούς με την παροχή διαμονής, τροφής και άλλης υποστήριξης για την κάλυψη των αναγκών τους. Περαιτέρω ανθρωπιστική υποστήριξη σχεδιάζεται και θα ανακοινωθεί σε εύθετο χρόνο”.

Προηγούμενο άρθροH Jeep αποκάλυψε το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό SUV
Επόμενο άρθροΠλήγμα στην παραγωγή η έλλειψη ανταλλακτικών από την Ουκρανία