Η Toyota Motor Europe ανακοίνωσε διοικητικές αλλαγές

Η Toyota αναστέλλει την παραγωγή σε 18 γραμμές σε 11 εργοστάσια στην Ιαπωνία μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,3 Ρίχτερ, που σημειώθηκε ανοικτά των βορειοανατολικών ακτών της χώρας, λόγω έλλειψης εξαρτημάτων από τους προμηθευτές της που επλήγησαν.

Η αναστολή επιδρά στην παραγωγή των μοντέλων μάρκας Toyota: Crown, Yaris, RAV4, Harrier, C-HR και Land Cruiser SUV. Το ίδιο και της μάρκας Lexus: LS, IC, RC, LC και NX.

Η εταιρεία εξέδωσε σήμερα (18 Μαρτίου) ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

“Η Toyota θα ήθελε να εκφράσει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια σε όσους επλήγησαν από τους σεισμούς που σημειώθηκαν στην περιοχή Τοχόκου στις 16 Μαρτίου.

Λόγω της έλλειψης εξαρτημάτων που προκύπτει από τους προμηθευτές που επλήγησαν από τους σεισμούς, θα γίνουν πρόσθετες προσαρμογές στις παραγωγικές εργασίες σε ορισμένα εργοστάσια στην Ιαπωνία ως εξής. Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία μπορεί να προκαλέσουν αυτές οι προσαρμογές στους πελάτες και τους σχετικούς προμηθευτές μας.

Ενώ δίνουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια των ανθρώπων και την ανάκαμψη της περιοχής, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους σχετικούς προμηθευτές μας για την ενίσχυση των μέτρων αντιμετώπισης της έλλειψης εξαρτημάτων και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να παραδώσουμε οχήματα στους πελάτες μας το συντομότερο δυνατό”.

Πρόσθετη αναστολή παραγωγής τον Μάρτιο (18 γραμμές σε 11 εργοστάσια από 28 γραμμές σε 14 εργοστάσια)

*Το εργοστάσιο Daihatsu Kyoto (Oyamazaki) λειτουργεί με μία βάρδια.

Στις 15 Μαρτίου η Toyota είχε ανακοινώσει και άλλη αναστολή παραγωγής εξαιτίας της έλλειψης εξαρτημάτων λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού και της έλλειψης ημιαγωγών. Η ανακοίνωση της εταιρείας ανέφερε:

“Στην Toyota έχουμε κάνει επανειλημμένες προσαρμογές του σχεδίου παραγωγής εξαιτίας της έλλειψης εξαρτημάτων λόγω της εξάπλωσης του COVID-19, προκαλώντας σημαντική ταλαιπωρία στους πελάτες και σε άλλους ενδιαφερόμενους.

Πρέπει να σας ενημερώσουμε για επιπλέον αναστολή παραγωγής τον Μάρτιο λόγω των ελλείψεων ημιαγωγών. Ζητούμε και πάλι την πιο ειλικρινή μας συγγνώμη στους πελάτες και τους προμηθευτές μας για οποιαδήποτε ταλαιπωρία μπορεί να προκαλέσουν αυτές οι προσαρμογές”.

Εργοστάσιο Πρόγραμμα αναστολής Παραγόμενα οχήματα
Toyota Auto Body
Fujimatsu 
Γραμμή παραγωγής #2 22 Μαρτίου (Τρ.), 23 (Τετ.), 24 (Πεμ.), 25 (Παρ.), 28 (Δευτ.), 29 (Τρ.), 30 (Τετ.), 31 (Πέμ.) Noah, Voxy
Προηγούμενο άρθροΣτην Ελλάδα το ανανεωμένο Mazda CX-30 2022
Επόμενο άρθροRenault, επίσημος χορηγός του Ημιμαραθώνιου Αθηνών