Η Symbio, κοινοπραξία των Forvia, Michelin και Stellantis, εγκαινίασε το SymphonHy, το πρώτο της gigafactory και κέντρο τεχνολογικής και βιομηχανικής αριστείας.

Με την ικανότητά της καινοτομίας και εκβιομηχάνισης και με ετήσια παραγωγή 50.000 συστημάτων κυψελών καυσίμου, το SymphonHy ανοίγει το δρόμο για παραγωγή μεγάλης κλίμακας, υποστηρίζοντας τους πελάτες του στην προσπάθεια μεταφορών χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Το SymphonHy αποτελεί μέρος του HyMotive, του στρατηγικού έργου 1 δισ. ευρώ για ανάπτυξη καινοτόμου τεχνολογίας, που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη γαλλική κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος IPCEI (Σημαντικό Έργο Επιστημονικού Ενδιαφέροντος). Το HyMotive θα δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας όσο διαρκεί.

Προμηθευόμενη τις κυψέλες καυσίμου από τη Symbio, η Stellantis θα συνεχίσει να επεκτείνει την προσφορά Υδρογόνου, πέραν των ήδη διαθέσιμων στην Ευρώπη βαν μεσαίου μεγέθους, με βαν μεγάλου μεγέθους, Ram pickup και φορτηγά βαρέως τύπου για την αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Εγκατεστημένο στο Saint-Fons, στην περιοχή Auvergne-Rhône-Alpes, το SymphonHy είναι η μεγαλύτερη ολοκληρωμένη μονάδα παραγωγής κυψελών καυσίμου στην Ευρώπη, επιβεβαιώνοντας το ρόλο της Symbio ως τεχνολογικού και βιομηχανικού ηγέτη. Οι εγκαταστάσεις στεγάζουν τα κεντρικά γραφεία του Ομίλου, το εργοστάσιο παραγωγής, κόμβο καινοτομίας μεγάλων διαστάσεων και την Symbio Hydrogen Academy. Με τεχνολογία αιχμής, η SymphonHy διαθέτει υψηλό επίπεδο αυτοματισμού και ρομποτικής που υποστηρίζει βιομηχανική παραγωγή μεγάλης κλίμακας με ανταγωνιστικό κόστος. Αυτές οι εξελίξεις είναι βασικές για την επιτάχυνση της ανάπτυξης ανταγωνιστικών μεταφορών με υδρογόνο υψηλής απόδοσης και συμβάλλουν στην ενεργειακή μετάβαση και στις φιλοδοξίες της Ευρώπης για μηδενικές εκπομπές.

Το SymphonHy σε αριθμούς:

  • Τρέχουσα παραγωγική ικανότητα 16.000 μονάδων, που θα φτάσει τις 50.000 έως το 2026
  • Διαθέσιμη επιφάνεια 26.000 μ2, 40.000 μ2 έως το 2026
  • 000 μ2 αφιερωμένα στην καινοτομία
  • 000 μ2 αιθουσών πιστοποίησης ISO 8
  • Περισσότεροι από 450 μηχανικοί, εκ των οποίων 100 αφοσιωμένοι στην καινοτομία και περίπου 20 κάτοχοι διδακτορικών που καλύπτουν ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων (ηλεκτροχημική μηχανική, χημεία, επιστήμη υλικών, κ.λπ.), σε ένα κέντρο καινοτομίας παγκόσμιου επιπέδου.
  • Εγκαταστάσεις ενεργειακά αυτάρκεις και πιστοποιημένες «Λίαν Καλώς» από την BREEAM
Προηγούμενο άρθροRe-Industry: Βιομηχανικός μετασχηματισμός Renault Group
Επόμενο άρθροΝέο σύστημα προειδοποίησης εξόδου της Volkswagen