Η Shell εγκαινιάζει τον πρώτο κόμβο φόρτισης για 100% EV

Η πετρελαϊκή εταιρεία Shell εγκαινίασε τον πρώτο της κόμβο φόρτισης EV, αφαιρώντας τις αντλίες βενζίνης και ντίζελ από πρατήριο καυσίμων του Λονδίνου και εγκαθιστώντας εννέα σημεία υπερταχείας φόρτισης.

Ο νέος κόμβος φόρτισης EV αποτελεί παγκόσμιο πιλοτικό έργο για τη Shell, η οποία διαθέτει πάνω από 40.000 σημεία ανά τον κόσμο.

Ο αστικός αυτός χώρος διαθέτει εννέα σημεία φόρτισης των 175 kW, ικανά να επαναφορτίσουν μπαταρίες EV από 0-80% σε μόλις 10 λεπτά, καθώς και δωρεάν WiFi, καφέ και χώρο αναμονής και ένα μικρό σούπερ μάρκετ.

Ο István Kapitány, Παγκόσμιος Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Κινητικότητας της Shell, δήλωσε πως ο νέος χώρος αποτελεί: «μια ματιά στο μέλλον της κινητικότητας».

Πρόσθεσε πως: «Οι οδηγοί EV αναζητούν εμπειρία φόρτισης όσο το δυνατόν ταχύτερη, άνετη και πρακτική».

Η ηλεκτρική ενέργεια των φορτιστών θα προέρχεται από 100% ανανεώσιμες πηγές – η Shell χρησιμοποιεί ήδη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις 119 τοποθεσίες Shell Recharge του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η εταιρεία σκοπεύει να επεκτείνει το δίκτυο φόρτισης EV σε πάνω από 5.000 σημεία σε χώρους των πρατηρίων καυσίμων της και σε νέες τοποθεσίες έως το 2025 και έχει εκφράσει την πρόθεση να εγκαταστήσει 50.000 φορτιστές στο οδικό δίκτυο μέχρι το τέλος του 2025, μέσω της θυγατρικής της, Ubitricity.

Η Ubitricity, που εξαγοράστηκε από την Shell τον Ιανουάριο του 2021 άλλαξε πρόσφατα επικεφαλής. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως ο Daniel Kunkel, μέχρι πρότινος Γενικός Διευθυντής Retail Engineering Solutions στη Shell, έγινε ο νέος CEO από την 1η Ιανουαρίου 2022. Ο Lex Hartman, CEO της εταιρείας, από τον Μάιο του 2019 μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, θα αποχωρήσει από την Ubitricity στο τέλος Ιανουαρίου 2022. Ο Lex Hartman θα συνεχίσει την καριέρα του ως επενδυτής και μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ σε εταιρείες που σχετίζονται με την ενέργεια και το περιβάλλον.

 

Προηγούμενο άρθροBMW Theatre Screen: Κινηματογράφος στο αυτοκίνητο
Επόμενο άρθροΟ Michael Geisinger ανέλαβε CIO της Athlon