Η Renault θα διατηρήσει την παραγωγή αυτοκινήτων ICE
Fabrice Cambolive, CEO της μάρκας Renault

Η Renault θα διατηρήσει την παραγωγή αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE) τα επόμενα 10 χρόνια, όπως δήλωσε ο CEO της μάρκας.

Η πτώση των πωλήσεων των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων (EV) και κάποιες δυσοίωνες προβλέψεις για την αγορά των EV τα επόμενα χρόνια, υποχρεώνουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να επανεξετάσουν τα προγράμματα εξέλιξης και κατασκευής των αυτοκινήτων μηδενικών εκπομπών.

Ήδη οι απώλειες στον ισολογισμό των περισσότερων μαρκών από την δραστηριότητα στην ηλεκτροκίνηση είναι μεγάλες και γι αυτό αλλάζουν την πολιτική τους ακόμη και στον τομέα των αυτοκινήτων που φέρουν κινητήρα ICE. Τα γνωστά μοντέλα που ήδη κυκλοφορούν στην ευρωπαϊκή αγορά με κινητήρα βενζίνης είτε ντίζελ θα εξακολουθήσουν να κατασκευάζονται και να πωλούνται τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τους αναλυτές τη αυτοκινητοβιομηχανίας. Την ίδια άποψη έχει και ο CEO της μάρκας Renault, Fabrice Cambolive.

«Η στρατηγική να προσφέρουμε στην αγορά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και υβριδικά βενζινοκίνητα σε κάθε κατηγορία, παρέχει ευελιξία στην εταιρεία και διευκολύνει τις αντιδράσεις μας στις τάσεις της αγοράς, ειδικά τώρα που ο ρυθμός πώλησης των EV επιβραδύνεται», δήλωσε ο Fabrice Cambolive στο Automotive News Europe στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκίνητου της Γενεύης.

«Η μάρκα Renault πιθανότατα θα συνεχίσει να προσφέρει οχήματα εσωτερικής καύσης μαζί με μια ξεχωριστή σειρά πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων για τα επόμενα 10 χρόνια», συμπλήρωσε.

Ο CEO του Renault Group, Luca de Meo, στις αρχές του 2022 είχε δηλώσει ότι η μάρκα Renault θα πουλά μόνο EV στην Ευρώπη από το 2030 αλλά η νεότερη απόφαση της ΕΕ να πωλούνται αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών από το 2035, άλλαξε την στρατηγική των μαρκών.

Η μειωμένη ζήτηση για EV στην Ευρώπη τους τελευταίους μήνες, εγείρει ερωτηματικά σχετικά με την προθυμία των καταναλωτών να συνεχίσουν να πληρώνουν υψηλότερες τιμές για οχήματα μπαταρίας.

ΑΠΕ/ΜΠΕ

Φωτογραφία: Renault

Προηγούμενο άρθροΠρώτη κλεφτή ματιά στο νέο Peugeot E-5008
Επόμενο άρθροFord Puma, διαφορετικές εκδόσεις πολλαπλοί χαρακτήρες