Η PSA Retail ανακοίνωσε πως προχωρά σε 1.300 προσλήψεις στην Ευρώπη το 2020 για να ανταποκριθεί στους φιλόδοξους στόχους που έχει θέσει στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου σχεδίου της.

Η PSA Retail είναι ο 2ος μεγαλύτερος όμιλος διανομής αυτοκινήτων στην Ευρώπη και θυγατρική του Ομίλου PSA. Η εταιρεία έχει μετατρέψει τις ίσες ευκαιρίες και την “πρώτη γραμμή” μικτών λειτουργιών σε βασικό στοιχείο της πολιτικής της για την απασχόληση. Οι θέσεις εργασίας είναι προσβάσιμες σε όλους και η επιθυμία των υποψηφίων για την ικανοποίηση των πελατών της, ο ενθουσιασμός τους να αποτελούν μέρος των ομάδων της, μπορεί να σημάνει τη διαφορά.

Ισχυρή πολιτική απασχόλησης νέων

Στο πλαίσιο της δυναμικής πολιτικής του ομίλου, η PSA Retail προτίθεται να διατηρήσει υψηλό επίπεδο απασχόλησης νέων. Το 8% του συνολικού ανθρώπινου δυναμικού (12% στη Γαλλία) αντιστοιχεί σε συμβάσεις εργασίας-μελέτης (πρακτικής άσκησης). 800 ασκούμενοι φοιτητές ηλικίας 16 έως 23 ετών περιλαμβάνονται στο ανθρώπινο δυναμικό, συμπεριλαμβανομένων 618 στη Γαλλία.

Οι συμβάσεις που προσφέρονται στο πλαίσιο αυτό είναι διετείς για πτυχιούχους BTS μονοετείς για άλλες κατηγορίες αποφοίτων, όπως το επαγγελματικό απολυτήριο, το CQP (Certificats de Qualification Paritaire που εκδίδονται από τον κλάδο αυτοκίνησης) και το CAP (Certificats d’Aptitude Professionnelle). Αυτή η απασχόληση νέων μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη σύμβαση, με πιθανότητες περίπου 50%.

Επομένως, η PSA Retail αποτελεί δεξαμενή ταλέντων και κέντρο κατάρτισης ελκυστικό και ποιοτικό.

Καινοτόμες λύσεις για την ενίσχυση των προσλήψεων

Η PSA Retail, αναζητώντας συνεχώς καινοτόμες λύσεις για προσλήψεις σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά εργασίας, δρομολογεί την προσφορά “Re-Boost” στα σημεία πώλησής της στη Γαλλία με τη βοήθεια της GNFA (Groupement National pour la Formation Automobile), της Auto Consultant και της Pôle Emploi. Αυτή η λύση συνδυάζει την πρόσληψη και την εκπαίδευση κατά την πρόσληψη δυναμικού βασικών επαγγελμάτων υψηλών αναγκών: υποδοχή μετά την πώληση, συντήρηση οχημάτων και αμαξώματος.

Η Auto Consultant διασφαλίζει την πρόσληψη έμπειρου δυναμικού, στο πλαίσιο της AFPR (Action de Formation Préalable au Recrutement), σε συντονισμό με την Pôle Emploi, από μια δεξαμενή υποψηφίων που εμπλέκονται και ενθαρρύνονται στην ενεργό αναζήτηση επανεκπαίδευσης. Η GNFA, από την πλευρά της, πραγματοποιεί την εκπαίδευση χάρη στα μαθήματα που έχει δημιουργήσει μέσω της τεχνογνωσίας της RNQSA (Répertoire National des Qualifications des Services Automobiles), με τους έμπειρους εκπαιδευτές της και στα κέντρα της σε όλη την επικράτεια.

Ο Guillaume Faurie, Επικεφαλής Προσλήψεων και Εκπαιδευτικών Σχέσεων της PSA Retail, λέει: “Η ένταξη στην PSA Retail σημαίνει ένταξη στον συναρπαστικό κόσμο της διανομής αυτοκινήτων σε μια κρίσιμη στιγμή, όταν η ψηφιακή και η ενεργειακή μετάβαση θα φέρουν επανάσταση στους τρόπους χρήσης. Σημαίνει πρόσβαση σε περισσότερες από πενήντα ειδικότητες που θα υποστηρίξουν αυτήν την αλλαγή. Τέλος, σημαίνει δυνατότητα επίτευξης καριέρας και στις 10 ευρωπαϊκές χώρες όπου δραστηριοποιείται η PSA Retail, σε περισσότερες από 270 τοποθεσίες με 10.000 εργαζόμενους και επίσης δυνητικά σε όλες τις δραστηριότητες του διευρυμένου Ομίλου PSA”.

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη του υΠΕΝ στην Ολλανδία για την ηλεκτροκίνηση
Επόμενο άρθροΗ Nissan αναπτύσσει τις δεξιότητες των εργαζομένων της στις ΗΠΑ