TriEye founder Uriel Levy, Avi Bakal and Omer Kapach (left to right)

Στρατηγική επένδυση της Porsche, σε μελλοντική τεχνολογία ασφάλειας για αυτόνομη οδήγηση, στην ισραηλινή start-up TriEye.

Η Porsche απέκτησε μειοψηφικό μερίδιο στην ισραηλινή start-up TriEye. Η νεοσυσταθείσα εταιρεία έχει αναπτύξει μια τεχνολογία αισθητήρων υπέρυθρων βραχέων κυμάτων (SWIR) η οποία αυξάνει την ασφάλεια σε οχήματα που διαθέτουν συστήματα υποβοήθησης ή αυτόνομες λειτουργίες οδήγησης, βελτιώνοντας την ικανότητα όρασης σε καιρικές συνθήκες με κακή ορατότητα, όπως σκόνη, ομίχλη, ανεπαρκή φωτισμό ή βροχή. Ο μοναδικός σχεδιασμός ημιαγωγών της εταιρείας χρησιμοποιεί τεχνολογία κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η οποία καθιστά δυνατή την κατασκευή κάμερας SWIR HD σε πολύ μικρότερο κόστος από το σημερινό.

“Η TriEye είναι μια πολλά υποσχόμενη τεχνολογική εταιρεία την οποία διευθύνει μια εξαιρετικά ισχυρή ομάδα με εμπειρία στους τομείς της νανο-φωτονικής, της βαθιάς εκμάθησης και της ανάπτυξης ημιαγωγών”, λέει ο Michael Steiner, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Έρευνας και Ανάπτυξης της Porsche AG. “Βλέπουμε μεγάλες δυνατότητες σε αυτήν την τεχνολογία αισθητήρων που ανοίγει το δρόμο για την επόμενη γενιά συστημάτων υποβοήθησης οδηγών και αυτόνομων λειτουργιών οδήγησης. Το SWIR μπορεί να αποτελέσει ένα βασικό στοιχείο αφού προσφέρει βελτιωμένη ασφάλεια σε ανταγωνιστική τιμή”.

Οι Avi Bakal, Omer Kapach και Uriel Levy ίδρυσαν την TriEye το 2017. Η λύση της εταιρείας βασίζεται σε μια δεκαετία προχωρημένης έρευνας στη νανο-φωτονική που πραγματοποίησε ο καθηγητής Levy, ο CTO της TriEye, στο Hebrew University της Ιερουσαλήμ. Η Porsche Ventures επένδυσε στην TriEye στο πλαίσιο του τρέχοντος γύρου χρηματοδότησης της σειράς Α. Η Intel Capital έκανε την διαπραγμάτευση με το ισραηλινό ταμείο επιχειρηματικού κεφαλαίου Grove Ventures, στο οποίο η Porsche κατέχει επίσης μετοχές από το 2017, αυξάνοντας την υπάρχουσα επένδυσή της στην TriEye.

“Η αποστολή μας είναι να σώζουμε ζωές και να μειώνουμε τον κίνδυνο ατυχημάτων σε όλες τις καιρικές συνθήκες και συνθήκες φωτισμού”, λέει ο Avi Bakal, Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της TriEye. “Η επέκταση του κύκλου χρηματοδότησης σειράς Α και η προσθήκη της Porsche ως στρατηγικού επενδυτή, αποτελεί περαιτέρω απόδειξη πως το SWIR είναι ένα κρίσιμο στοιχείο στη λύση των αισθητήρων, για την παροχή ασφαλέστερων και πιο προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού και αυτόνομων οχημάτων”.

Porsche Panamera 4S: Fuel consumption combined 8.3 l/100 km; CO2 emissions 191 – 190 g/km.

Η Porsche Ventures επιδιώκει στρατηγικές επενδύσεις σε επιχειρηματικά μοντέλα που σχετίζονται με την πελατειακή εμπειρία, την κινητικότητα και τον ψηφιακό τρόπο ζωής, καθώς και σε μελλοντικές τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το blockchain και η εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα. Μέσω των δραστηριοτήτων επιχειρηματικού κεφαλαίου, ο κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων Porsche επενδύει σε νέες εταιρείες που βρίσκονται σε πρώιμες και αναπτυσσόμενες φάσεις.

Εκτός από την TriEye, η Porsche έχει ήδη επενδύσει στην ισραηλινή start-up AI, Anagog, και έχει επίσης επενδύσει διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων στα ταμεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Magma και Grove Ventures.

Προηγούμενο άρθροFCA: Το πλαστικό αλλάζει πρόσωπο στα Global Materials Labs
Επόμενο άρθροΤο νέο minivan Mercedes EQV μεταφέρει χωρίς εκπομπές 8 άτομα