Η θυγατρική της Volvo Cars, Polestar, θα εισαχθεί στον Nasdaq μέσω προγραμματισμένης συνένωσης με την Gores Guggenheim, κάτι που συνεπάγεται αξία περίπου 20 δισ. δολαρίων ΗΠΑ για την επιχείρηση.

Η Volvo Cars, ο μεγαλύτερος μέτοχος στην εταιρεία premium ηλεκτρικών οχημάτων Polestar, χαιρετίζει τα σχέδια της Polestar για εισαγωγή στο χρηματιστήριο Nasdaq της Νέας Υόρκης. Η προγραμματισμένη εισαγωγή θα πραγματοποιηθεί μέσω συνένωσης με την Gores Guggenheim, Inc, εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού, που δημιουργήθηκε από θυγατρικές του Gores Group και της Guggenheim Capital LLC. Η συναλλαγή συνεπάγεται αξία περίπου 20 δισ. δολαρίων ΗΠΑ για τη συνδυασμένη επιχείρηση.

Τα έσοδα από την συνένωση θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση σημαντικών επενδύσεων στην επέκταση προϊόντων, δραστηριοτήτων και αγορών της Polestar προς δημιουργία μιας κορυφαίας εταιρείας στην ταχέως αναπτυσσόμενη παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών οχημάτων premium.

“Η Volvo Cars είναι μέτοχος της Polestar, την οποία ιδρύσαμε το 2017 και υποστηρίξαμε εξ αρχής στην ανάπτυξή της ως εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων”, δήλωσε ο Håkan Samuelsson, CEO της Volvo Cars. Ο κ. Samuelsson, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Polestar, πρόσθεσε: “Η εκτιμώμενη αποτίμηση της Polestar αντικατοπτρίζει το εξαιρετικό δυναμικό ανάπτυξης ηλεκτρικών οχημάτων, για τα οποία σημειώνεται αυξημένη ζήτηση”.

Όσον αφορά στην επιχειρηματική συνένωση, η Volvo Cars θα πραγματοποιήσει επιπλέον επενδύσεις ιδίων κεφαλαίων στην Polestar μέχρι και 600 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Με την ολοκλήρωση των συναλλαγών, η Volvo Cars θα κατέχει σχεδόν το 50% της εταιρείας.

Όπως ανακοινώθηκε, η Volvo Cars εξετάζει πιθανή αρχική δημόσια προσφορά (IPO) εντός του έτους. Η διαδικασία συνεχίζει να εξελίσσεται σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Η Polestar, παγκόσμιος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων επιδόσεων, υψηλής ποιότητας, ιδρύθηκε το 2017 από τη Volvo Cars και τη Zhejiang Geely Holding. Τα δύο βραβευμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρείας, το Polestar 1 και το Polestar 2, κυκλοφορούν σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία. Επιπλέον, η εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει τρία νέα μοντέλα έως το 2024. Η Polestar παρέδωσε περίπου 10.000 οχήματα το 2020 και αναμένει να πουλά περίπου 290.000 οχήματα ετησίως έως το 2025. Στους υπάρχοντες επενδυτές περιλαμβάνονται το Volvo Car Group και οι θυγατρικές του προέδρου της Geely Eric Li και ο ηθοποιός και ακτιβιστής Leonardo DiCaprio, μεταξύ άλλων.

Προηγούμενο άρθροΠρώτη στα LCV η Ford για 2η χρονιά
Επόμενο άρθροTownstar, το νέο επαγγελματικό όχημα της Nissan