Η ομάδα Petronas De Rooy Iveco, βετεράνοι του θρυλικού Rally Dakar, στοχεύει ξανά στο χρυσό μετάλιο στον δυσκολότερο αγώνα στον κόσμο οδηγώντας με τα standard ελαστικά Off-road ORD της Goodyear. Το Rally Dakar 2019 πραγματοποιείται από της 6 μέχρι της 17 Ιανουαρίου στο Περού, όπου η διαδρομή των 5.000 χλμ θα πραγματοποιηθεί κατά κύριο λόγο μέσα σε άμμο.

Η ομάδα De Rooy θα λάβει μέρος με τέσσερα φορτηγά Iveco Powerstar εξοπλισμένα με τα κλασικά ελαστικά Off-road ORD της Goodyear. H ομάδα De Rooy θα έχει την καλύτερη εκπροσώπηση για το ράλυ Dakar 2019. Οι οδηγοί είναι οι Gerard De Rooy, Federico Villagra, Ton van Genugten και Maurik van den Heuvel.

Ο Ολλανδός Gerard De Rooy είναι δύο φορές νικητής του Dakar και νικητής στον αγώνα Africa Eco Race του 2018. Ο Αργεντινός Federico Villagra, ο οποίος διεκδικούσε πέρυσι τη νίκη μέχρι την προτελευταία μέρα του αγώνα, στοχεύει ξανά να τερματίσει στις πρώτες θέσεις και ο Ton van Genugten από την Ολλανδία, ο οποίος κέρδισε 4 ειδικές διαδρομές. Οι παραπάνω θα παλέψουν για να κάνουν και τα 3 μέλη της ομάδας, να ανεβούν στο βάθρο του ράλυ Dakar 2019. Ο Maurik van den Heuvel, ο τρίτος Ολλανδός στην ομάδα και ένας πολύ έμπειρος οδηγός πίστας του Rally Dakar, εντάχθηκε στην ομάδα De Rooy και θα υποστηρίξει τους συναδέλφους του, όπου κριθεί αναγκαίο.

Η ομάδα Petronas De Rooy Iveco, εκτός του ότι επέλεξε τα ελαστικά φορτηγών της Goodyear 375/90R22.5 Offroad ORD για τα τέσσερα φορτηγά που διαγωνίζονται, επέλεξε και τα ελαστικά πολλαπλών χρήσεων OMNITRAC της Goodyear για τα φορτηγά service τα οποία θα υποστηρίξουν την ομάδα στον αγώνα. Η ομάδα στοχεύει σε επανάληψη της επιτυχίας μετά τη φετινή νίκη στην Αφρική με τη μακροχρόνια συνεργασία της Goodyear, που παρέχει την κατάλληλη υποστήριξη.

“Η μακροχρόνια εμπειρία μας στα ελαστικά φορτηγών της Goodyear  375/90R22.5 Offroad ORD έχει υπάρξει ένα από τα κύρια στοιχεία της συνεχιζόμενης επιτυχίας μας στους αγώνες. Τα ελαστικά έρχονται αντιμέτωπα με τις πιο ακραίες συνθήκες και αυτή τη χρονιά έρχονται να αποδείξουν την αντοχή τους στην άμμο. Αυτή είναι και η μεγαλύτερή μας πρόκληση. Το ράλυ Dakar είναι το πιο δύσκολο τεστ για τα ελαστικά στον κόσμο και είναι μια καλή πρόκληση για την Goodyear να αποδείξει ότι τα προϊόντα τους είναι ικανά να κερδίσουν σε αυτές τις συνθήκες”, είπε ο Gerard De Rooy.

“Η σχέση μας με τον Gerard De Rooy και την ομάδα του είναι πολύ σημαντική για εμάς. Στόχος τους είναι να κερδίσουν το ράλυ Dakar και άλλες διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχουν και εμείς είμαστε αφοσιωμένοι στο να τους παρέχουμε την πλήρη στήριξή μας. Αυτό δεν συμβαίνει μοναχά με το να τους παρέχουμε τα κατάλληλα ελαστικά, αλλά και με την προπαρασκευαστική δουλειά και τους ελέγχους που αναλαμβάνουν οι μηχανικοί μας στο Λουξεμβούργο και σε άλλες διοργανώσεις. Αυτό το έργο είναι ζωτικής σημασίας ώστε η Ομάδα De Rooy να μπορέσει να επιτύχει το καλύτερο αποτέλεσμα ενάντια στις αντίξοες συνθήκες που προϋποθέτει το Rally Dakar. Τους ευχόμαστε λοιπόν κάθε επιτυχία για το 2019”, είπε ο Benjamin Willot, Διευθυντής Marketing Εμπορικών Ελαστικών της Ευρώπης της Goodyear.

Το Rally Dakar 2019 πραγματοποιείται αποκλειστικά στο Περού, καλύπτοντας 5.000 χλμ από τα οποία περίπου το 70% βρίσκονται σε άμμο και περιλαμβάνει πάνω από 10 ειδικές διαδρομές άνω των 3.000 χλμ. Ο αγώνας ξεκινάει στη Λίμα στης 6 Ιανουαρίου. Πάνω από 330 φορτηγά, αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες θα τρέξουν ως την Τάκνα στα σύνορα με τη Χιλή πριν επιστρέψουν στη Λίμα για τον τερματισμό στις 17 Ιανουαρίου.

Προηγούμενο άρθροH General Tire επίσημος συνεργάτης της NASCAR Whelen Euro Series
Επόμενο άρθροΠρωταθλήτρια για 4η φορά η SKODA Fabia R5