Η Bentley προσθέτει περισσότερο σπορ χαρακτήρα στην οικογένεια της Continental GT με την παρουσίαση της νέας σειράς S που εστιάζει στις υψηλές επιδόσεις και την εντυπωσιακή εμφάνιση.

Μέσα από πολλές βελτιώσεις στην εξωτερική σχεδίαση, τις προδιαγραφές του εσωτερικού και τα δυναμικά συστήματα, η νέα σειρά S προσαρμόζει τη συνταγή grand touring της Bentley στην οδηγική απόλαυση – μια αντίθετη αλλά συμπληρωματική έκφραση στην ιδέα της «Ευεξίας πίσω από το τιμόνι» που εκπροσωπεί η επικεντρωμένη στην άνεση σειρά Azure η οποία λανσαρίστηκε πρόσφατα.

Οι ιδιοκτήτες των δίθυρων μοντέλων της Bentley έχουν ήδη εκτιμήσει το εύρος των επιλογών που προσφέρονται, από την κορυφαία απόδοση της Continental GT Speed 6.0 W12 μέχρι τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της Continental GT 4.0 V8. Τώρα, με την άφιξη των Continental GT και GTC S, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν έναν ακόμα πιο σπορ χαρακτήρα στην Bentley Continental GT με τον V8 κινητήρα των 4,0 λίτρων, ο οποίος έχει επιτευχθεί χάρη σε ένα πακέτο σχεδιαστικών και μηχανολογικών επεμβάσεων που εστιάζουν στην απόδοση και τις επιδόσεις.

Αιχμηρή και συναρπαστική

Η νέα σειρά S διατηρεί τον 4.0 V8 κινητήρα των 550 ίππων και 770 Nm, ο οποίος έχει αποδειχθεί εξαιρετικά δημοφιλής σε πελάτες από όλο τον κόσμο, προσφέροντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,0 δευτερόλεπτα. Για τις GT και GTC S, ο κινητήρας αναβαθμίζεται από την τοποθέτηση – ως μέρος του στάνταρ εξοπλισμού – σπορ εξάτμισης που ενισχύει την ηχητική απόχρωση του V8.

Ο πρόθυμος, εύστροφος και ελαφρύτερος κινητήρας 4.0 V8 χαρίζει στην Continental GT S άμεση απόκριση και έναν αιχμηρό χαρακτήρα. Αυτός ενισχύεται περαιτέρω από το σύστημα Bentley Dynamic Ride – το προηγμένο 48V ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα ενεργών αντιστρεπτικών που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την Bentley. Παράγοντας έως και 1300 Nm ροπής σε μόλις 0,3 δευτερόλεπτα, οι ηλεκτροκινητήρες εντός των αντιστρεπτικών ράβδων αντισταθμίζουν τις κάθετες δυνάμεις που παράγονται στις στροφές και ελαχιστοποιούν τις κλίσεις του αμαξώματος. Παράλληλα βελτιώνουν την άνεση στις υψηλές ταχύτητες ταξιδιού ανεξαρτητοποιώντας την απόσβεση στους αριστερούς τροχούς από αυτή στους δεξιούς.

Εξωτερική σχεδίαση: Δυναμική και εστιασμένη

Η μαύρη γυαλιστερή γρίλια της μάσκας, τα διακοσμητικά στοιχεία σε ίδια απόχρωση αλλά και το χαρακτηριστικό σήμα S στα μπροστινά φτερά, χαρίζουν στα νέα μοντέλα S ένα άμεσο και επιβλητικό οπτικό αντίκτυπο. Οι προβολείς και τα πίσω φώτα έχουν μια σκουρόχρωμη απόχρωση, ενώ όλες οι εξωτερικές διακοσμητικές επιφάνειες έχουν γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα και μόνο το φτερωτό σήμα και η επιγραφή της Bentley διατηρούν την κλασσική απόχρωση χρωμίου. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω οι GT και GTC S έχουν ένα πιο δυναμικό ύφος, ανεξάρτητα από την εξωτερική απόχρωση που θα επιλεχθεί από την απεριόριστη γκάμα των διαθέσιμων χρωματικών επιλογών.
Η σειρά S προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής νέων τροχών 22’’, με πέντε ακτίνες σε σχήματα “Υ” και φινίρισμα σε γυαλιστερή μαύρη ή τη νέα Pale Brodgar Satin απόχρωση. Ο συνδυασμός με τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων δημιουργεί μια υπέροχη σπορ αντίθεση.

Μια δεύτερη επιλογή για τα μοντέλα S είναι οι τροχοί 21’’ με επίσης αποκλειστικό σχεδιασμό τριών ακτίνων που συνδυάζουν το γυαλιστερό μαύρο με ανοιχτόχρωμες λεπτομέρειες.

Οι ξεχωριστές πινελιές του εξωτερικού φινιρίσματος περιλαμβάνουν το σήμα S στα μπροστινά φτερά, τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης (σε μαύρο χρώμα) και προεκτάσεις στα μαρσπιέ σε μαύρο χρώμα, όπως στην Continental GT Speed.

Εσωτερική σχεδίαση: Πολυτελής, ξεχωριστή και εξατομικευμένη

Σε συνέχεια της δυναμικής και επιβλητικής εξωτερικής σχεδίασης το εσωτερικό έχει εντυπωσιακό χαρακτήρα που δηλώνει την εστίαση στις επιδόσεις, με διχρωμία η οποία είναι αποκλειστική για τα μοντέλα S.

Στις πρώτες μέρες της Bentley, οι αγωνιζόμενοι στο Brookland και το Le Mans τύλιγαν τα τιμόνια με κορδόνι για απορρόφηση των κραδασμών και καλύτερο κράτημα. Οι οδηγοί των σπορ Bentley σήμερα, απολαμβάνουν την αίσθηση του υφάσματος μικροϊνών Dinamica που μοιάζει με δέρμα σουέτ και αποδεικνύεται ιδανικό για το τιμόνι, το μοχλό ταχυτήτων και τα καθίσματα της σειράς Continental GT και GTC S. Πραγματικό δέρμα χρησιμοποιείται στα πλαϊνά στηρίγματα των καθισμάτων, στα χερούλια των πορτών, καθώς και στην επένδυση του πίνακα οργάνων και της κονσόλας. Ο συνδυασμός του Dinamica με το εξαιρετικής ποιότητας δέρμα της Bentley χαρίζει στο εσωτερικό μια μοναδική αντίθεση και αίσθηση.
Ο πίνακας οργάνων τονίζει τον σπορ χαρακτήρα με τα επικεντρωμένα στις επιδόσεις γραφικά, όπως και στην Continental GT Speed. Οι επενδύσεις στα καθίσματα της σειράς S έχουν σχέδιο με αυλακώσεις, ενώ προαιρετικά διατίθεται και καπιτονέ μοτίβο. Στο προσκέφαλο κάθε καθίσματος είναι κεντημένο το έμβλημα «S» το οποίο εναλλακτικά μπορεί να αντικατασταθεί από κέντημα με τα φτερά της Bentley χωρίς επιπλέον κόστος. Οι διακοσμητικές πινελιές περιλαμβάνουν ένα μεταλλικό σήμα «S» στην πρόσοψη και φωτιζόμενη επιγραφή στα μαρσπιέ με την αναγραφή «S» αντικαθιστώντας την αντίστοιχη αναγραφή Bentley Motors Ltd.

Δυνατότητες επιλογών – Δυναμισμός και ευεξία σε διαφορετικούς συνδυασμούς

Ο συνδυασμός εντυπωσιακής σχεδίασης, απόδοσης και οδηγικής αιχμηρότητας κάνει τις Continental GT S και Continental GTC S ιδιαίτερα γοητευτικές για όλους όσους αγαπούν τα δυνατά, εξωστρεφή αυτοκίνητα επιδόσεων. Με το πρόσφατο λανσάρισμα της σειράς Azure που εστιάζει στην ευεξία αλλά και τη νέα δυναμική σειρά S, η Bentley δίνει στους πελάτες της τη δυνατότητα να επιλέξουν με ευκολία την απόχρωση και τον χαρακτήρα της Bentley τους – εστιάζοντας είτε στην άνεση και την ευεξία μέσω της φιλοσοφίας Azure, είτε στη δυναμική απόδοση και το έντονο οπτικό εκτόπισμα μέσω των εκδόσεων S και Speed.

Προηγούμενο άρθροStellantis: ‘Freedom of Mobility Forum’ και αποχώρηση από την ACEA
Επόμενο άρθροO Λεωνίδας Μισαλάκης στην Jaguar Land Rover