Νέα κουπέ και κάμπριο μοντέλα Ford Mustang είναι πλέον διαθέσιμα για παραγγελία στην Ευρώπη με δυναμική φρέσκια σχεδίαση, επαναστατική ψηφιακή εμπειρία και βελτιωμένες επιδόσεις, όπως ανακοίνωσε η Ford. 

Διαθέσιμο για παραγγελία εκτός από την Ευρώπη και στην Ελλάδα, το σπορ αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο διαθέτει ψηφιακό πιλοτήριο που υποστηρίζεται από την προηγμένη τεχνολογία παιχνιδιών υπολογιστή Unreal Engine, βελτιωμένη απόδοση και συναρπαστική εμπειρία οδήγησης.

«Η νέα Mustang είναι ό,τι περιμένουν οι πελάτες μας από ένα αδιαμφισβήτητα εμβληματικό αυτοκίνητο – και ακόμα περισσότερα. Η εκπληκτική, συνδεδεμένη τεχνολογία πραγματικά συμπληρώνει και βελτιώνει τις επιδόσεις που θα κερδίσουν τις καρδιές μιας εντελώς νέας γενιάς οδηγών», δήλωσε ο Jon Williams, γενικός διευθυντής της Ford Blue στην Ευρώπη.

Το 2024 η Ford Mustang γιορτάζει 60 χρόνια συνεχούς παραγωγής. Στο διάστημα αυτό έχουν πωληθεί περισσότερα από 10 εκατομμύρια αντίτυπα της, ενώ έχει κάνει χιλιάδες εμφανίσεις στον κινηματογράφο, την τηλεόραση, τη μουσική σκηνή και τα βιντεοπαιχνίδια.

Το μοντέλο έρχεται να απογειώσει τις θρυλικές επιδόσεις της Mustang σε νέα επίπεδα διαθέτοντας αναβαθμισμένο hardware, λογισμικό και ρυθμίσεις, καθώς και έναν νέο V8 κινητήρα 5,0 λίτρων τέταρτης γενιάς που αποδίδει ισχύ 446 ίππων και ροπή 540 Nm. Ο κινητήρας της Mustang GT είναι εφοδιασμένος με νέο σύστημα εισαγωγής με διπλή εισαγωγή αέρα και δύο πεταλούδες γκαζιού με στόχο την ελαχιστοποίηση των απωλειών στην εισαγωγή και την επίτευξη υψηλότερου ρυθμού ροής αέρα για καλύτερη απόδοση. Σε χαμηλούς ρυθμούς περιστροφής ανοίγει μία μόνο πεταλούδα γκαζιού για λόγους αποδοτικότητας, ενώ η δεύτερη ανοίγει συγχρονισμένα στις υψηλότερες στροφές για μεγιστοποίηση της αποδιδόμενης ισχύος. Ο άμεσος και έμμεσος ψεκασμός υψηλής και χαμηλής πίεσης συνεργάζονται αρμονικά για την παροχή, αντίστοιχα, αυξημένης ροπής και ισχύος στις χαμηλές και υψηλές στροφές.

Έως και έξι προφίλ οδήγησης είναι διαθέσιμα βελτιστοποιώντας την απόδοση της νέας Ford Mustang σε διάφορα σενάρια οδήγησης. Τα Drive Modes που διατίθενται είναι τα Normal, Sport, Slippery, Drag και Track, ενώ μια ρύθμιση που μπορεί να εξατομικευτεί επιτρέπει στον οδηγό να «συντονίσει» την Mustang του σύμφωνα με τις προσωπικές του προτιμήσεις. Η νέα Ford Mustang είναι διαθέσιμη για παραγγελία τόσο στην υπόλοιπη Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα.

Προηγούμενο άρθροSunlight Group: πλήρης εξαγορά της Ubatt GmbH
Επόμενο άρθροΝέα ανανεωμένη γκάμα DS3 σε τρεις εκδόσεις