Η νέα BMW Σειρά 2 Coupé, σπορ, δυναμική, premium

Η BMW Σειρά 2 Coupé ενσαρκώνει μια μοναδική φιλοσοφία οχήματος στην compact κατηγορία, που συνδυάζει εξωστρεφή σπορ χαρακτήρα, απόλυτα ελεγχόμενη δυναμική συμπεριφορά και πρωτοποριακά premium χαρακτηριστικά.

Το δίθυρο μοντέλο είναι πλέον πιο ελκυστικό, με λεπτομερώς ανανεωμένη σχεδίαση, πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό και προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες. Όλες οι εκδόσειςτης νέας BMW Σειράς 2 Coupé διαθέτουν στάνταρ το M Sport Package και πρόσθετα χαρακτηριστικά άνεσης. Nέα εξωτερικά χρώματα, ζάντες ελαφρού κράματος, τιμόνι, διακοσμητικές λωρίδες και επενδύσεις καθισμάτων προσθέτουν μια μοντέρνα πινελιά στο εξωτερικό και το εσωτερικό του οχήματος. Το νέο BMW iDrive με QuickSelect και οι καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες που βασίζονται στο BMW Operating System 8.5 συμβάλλουν επίσης στον προοδευτικό χαρακτήρα της νέας BMW Σειράς 2 Coupé.

Με συμπαγείς αναλογίες, πιο αιχμηρή σχεδίαση, ισχυρούς κινητήρες και την ανάρτηση M Sport να περιλαμβάνεται πλέον στον βασικό εξοπλισμό της, η νέα BMW Σειρά 2 Coupé προσφέρει μια πιο συναισθηματική οδηγική εμπειρία. Το δίθυρο μοντέλο ακολουθεί τα βήματα της θρυλικής BMW Σειράς 02, η οποία ήδη από τη δεκαετία του 1960 θεωρείτο επιτομή της οδηγικής απόλαυσης. Η γκάμα των κινητήριων συνόλων της περιλαμβάνει εξαιρετικά αποδοτικές τετρακύλινδρες μονάδες βενζίνης και diesel, που συνδυάζονται με οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic και κίνηση στους πίσω τροχούς. Επίσης η νέα BMW M240i xDrive Coupé χρησιμοποιεί έναν εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα ο οποίος συνιστά μοναδική πρόταση σε σχέση με τους ανταγωνιστές.

Η νέα BMW Σειρά 2 Coupé θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον Αύγουστο του 2024. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του BMW Group στο San Luis Potosí του Μεξικού, όπου παράγεται και η νέα BMW Σειρά 3 Sedan με κινητήρα εσωτερικής καύσης και plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης. Το εργοστάσιο, το οποίο εγκαινιάστηκε το 2019, υιοθετεί ιδιαίτερα αποδοτικές και βιώσιμες διαδικασίες παραγωγής.

Η νέα BMW Σειρά 2 Coupé, σπορ, δυναμική, premiumΦρέσκιες σχεδιαστικές πινελιές

Οι διαστάσεις, η δομή του αμαξώματος, η φιλοσοφία κίνησης και η τεχνολογία πλαισίου της BMW Σειράς 2 Coupé αποτελούν τα συστατικά της διάσημης οδηγικής απόλαυσης της μάρκας σε συμπυκνωμένη μορφή. Το χαρακτηριστικό εμπρός μέρος με τα ξεχωριστά στρογγυλά φωτιστικά σώματα, η οριζόντια μάσκα BMW και ο δυναμικός θόλος στο μακρύ καπό, οι αθλητικά διαμορφωμένες επιφάνειες της πλαϊνής όψης, οι φαρδιοί θόλοι των τροχών και το κοντό κάλυμμα του χώρου αποσκευών που καταλήγει σε μία εντυπωσιακή αεροτομή χαρίζουν στην BMW Σειρά 2 Coupé μια αλάνθαστη εμφάνιση. Με τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του M Sport Package να είναι πλέον στάνταρ, η νέα έκδοση του compact δίθυρου μοντέλου εκφράζει ακόμα πιο έντονα τον δυναμικό χαρακτήρα του. Η ειδική σχεδίαση M περιλαμβάνει μεγάλες εισαγωγές αέρα μπροστά, έντονες πλαϊνές ποδιές και έναν εντυπωσιακό πίσω προφυλακτήρα με κάθετους ανακλαστήρες και ένθετο που μοιάζει με διαχύτη.

Στο μπροστινό μέρος της νέας BMW Σειράς 2 Coupé, το περίγραμμα της μάσκας BMW αναδεικνύεται με φινίρισμα σε περλέ χρώμιο. Οι πλαϊνές ποδιές και το κάτω μέρος του πίσω προφυλακτήρα είναι πλέον βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος. Το ένθετο του διαχύτη σε γυαλιστερό μαύρο δημιουργεί αντίθεση στο πίσω μέρος.

Η BMW M240i xDrive Coupé υιοθετεί τη δική της εκδοχή όσον αφορά τα ειδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά M. Αυτά βελτιστοποιούν την παροχή αέρα ψύξης και την αεροδυναμική ισορροπία περιλαμβάνοντας τα γυαλιστερά μαύρα ένθετα για τις πλευρικές εισαγωγές αέρα, το μαύρο σπόιλερ στον εμπρός προφυλακτήρα, την ειδική για το μοντέλο πίσω αεροτομή και τις τραπεζοειδούς σχήματος απολήξεις του συστήματος εξαγωγής εκατέρωθεν του προφυλακτήρα. Τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών του μοντέλου της BMW M φέρουν τώρα γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα.

Το M high-gloss Shadow Line αποτελεί πλέον μέρος του βασικού εξοπλισμού τόσο για τη νέα BMW M240i xDrive Coupé όσο και για όλα τα υπόλοιπα μοντέλα. Το M Pro Sport Package, που διατίθεται προαιρετικά για όλες τις εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 2 Coupé, συμπληρώνει τη δυναμική εξωτερική σχεδίαση με φώτα M Shadow Line, μία πίσω αεροτομή M σε χρώμα sapphire black και τη σειρά M high-gloss Shadow Line με περισσότερα χαρακτηριστικά. Υπάρχει επίσης ένα σύστημα σπορ φρένων M με κόκκινες δαγκάνες και ζώνες ασφαλείας M.

Νέα εξωτερικά χρώματα και ζάντες αλουμινίου

Η παλέτα εξωτερικών χρωματισμών της νέας BMW Σειράς 2 Coupé περιλαμβάνει δύο απλά χρώματα και επτά μεταλλικά. Επίσης, διατίθενται τα δύο μεταλλικά φινιρίσματα Pure Grey και  Frozen Portimao Blue από τη σειρά BMW Individual, Frozen. Τα μεταλλικά Fire Red και Skyscraper Grey διατίθενται για πρώτη φορά για το δίθυρο μοντέλο. Το απλό χρώμα Zandvoort Blue διατίθεται τώρα αποκλειστικά για την BMW M240i xDrive Coupé.

Όλες οι εκδόσεις μοντέλων της νέας BMW Σειράς 2 Coupé διατίθενται στάνταρ με ζάντες ελαφρού κράματος M με διάμετρο 18 ιντσών (BMW M240i xDrive Coupé: 19”) και σχεδίαση διπλών ακτίνων M με δίχρωμο φινίρισμα. Οι νέες ζάντες ελαφρού κράματος M με διάμετρο 19 ιντσών και σχεδίαση διπλών ακτίνων διατίθενται προαιρετικά, σε χρώμα Jetblack ή δίχρωμο φινίρισμα. Η συλλογή BMW Individual περιλαμβάνει επίσης νέες προτάσεις ζαντών ελαφρού κράματος 19 ιντσών σε σχεδίαση ακτίνων σχήματος Υ και δίχρωμο φινίρισμα. Όλες οι ζάντες ελαφρού κράματος των 19 ιντσών συνδυάζονται με ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων μπροστά και πίσω.

Νέες σπορ πινελιές και ψηφιοποίηση στο εσωτερικό

Περισσότερο από ποτέ άλλοτε, το εσωτερικό της BMW Σειράς 2 Coupé προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον για μια συναρπαστική εμπειρία ταξιδιού για όλους τους επιβάτες. Η πίσω γραμμή της οροφής, η ψηλά τοποθετημένη κεντρική κονσόλα και οι αρμονικά συνδυασμένες επιφάνειες του πίνακα οργάνων και των θυρών δημιουργούν μια αίσθηση ευρυχωρίας που αγκαλιάζει τους επιβάτες. Αυτό ενισχύεται περαιτέρω από την ανθρακί χρώματος επένδυση της οροφής, που αποτελεί μέρος του πακέτου M Sport Package.

Οι αλλαγές στο εσωτερικό επικεντρώνονται επίσης στην ψηφιοποίηση. Η κυρτή οθόνη BMW Curved Display διαδραματίζει ολοένα και σημαντικότερο ρόλο στον διαισθητικό χειρισμό των λειτουργιών του οχήματος. Το πλήρως ψηφιακό σύστημα απεικόνισης περιλαμβάνει μια οθόνη πληροφοριών 12,3 ιντσών και μια οθόνη ελέγχου 14,9 ιντσών, που αποτελούν την πλατφόρμα για το περαιτέρω εξελιγμένο BMW iDrive με QuickSelect που βασίζεται στο BMW Operating System 8.5.

Αυτό σημαίνει ότι οι λειτουργίες του αυτόματου συστήματος κλιματισμού και, εάν υπάρχει, η θέρμανση των καθισμάτων και του τιμονιού μπορούν τώρα να ελέγχονται μέσω αφής στην οθόνη Control Display ή με φωνητική εντολή. Ως εκ τούτου, μειώνεται περαιτέρω ο αριθμός των διακοπτών και των χειριστηρίων στο cockpit, ενώ ο πίνακας οργάνων επανασχεδιάζεται. Τα νέα χειριστήρια ρύθμισης για τις περσίδες εξαερισμού στο κέντρο του ταμπλό και στην πλευρά του οδηγού και του συνοδηγού επιτρέπουν τη ρύθμιση της κατεύθυνσης της ροής του αέρα με κινήσεις περιστροφής και ανάκλισης.

Ο στάνταρ ατμοσφαιρικός φωτισμός στη νέα BMW Σειρά 2 Coupé περιλαμβάνει επίσης νέο κρυφό φωτισμό τύπου καταρράκτη, ο οποίος βρίσκεται ενσωματωμένος στα καλύμματα των κεντρικών αεραγωγών. Με δυνατότητα επιλογής από εννέα χρωματικά θέματα, το χρώμα και η φωτεινότητα του εν λόγω φωτισμού μπορούν να ρυθμιστούν ανάλογα με τις ατομικές προτιμήσεις. Οι ατομικές ρυθμίσεις χρώματος και φωτεινότητας, οι οποίες αποθηκεύονται σε ένα προφίλ, αφορούν επίσης τον φωτισμό στην περιοχή των ποδιών, στον αποθηκευτικό χώρο στο μπροστινό μέρος της κεντρικής κονσόλας και τα περιγράμματα των πάνελ των θυρών. Η γκάμα των λειτουργιών εσωτερικού φωτισμού περιλαμβάνει ένα ατμοσφαιρικό animation καλωσορίσματος και αποχαιρετισμού, αλλά και ένα φωτεινό χαλί στο χώρο εισόδου καθώς και φωτεινά σήματα που υποδεικνύουν εισερχόμενες κλήσεις και, προαιρετικά, μια ανοιχτή πόρτα.

Νέα στοιχεία εξοπλισμού εσωτερικού

Η νέα BMW Σειρά 2 Coupé διατίθεται στάνταρ με δερμάτινο τιμόνι M. Η νέα έκδοση περιλαμβάνει μία στεφάνη με επίπεδο κάτω τμήμα, ακτίνες τροποποιημένες με ακρίβεια και διακριτές σημάνσεις για τη θέση της ευθείας. Η σπορ ατμόσφαιρα του εσωτερικού υπογραμμίζεται επίσης από την κόκκινη σήμανση στη θέση της ευθείας και ραφές που δημιουργούν αντίθεση στα χρώματα της BMW M GmbH.

Τα θερμαινόμενα σπορ καθίσματα που προσφέρονται στάνταρ για τον οδηγό και τον συνοδηγό αναβαθμίζουν την οδηγική εμπειρία στη νέα BMW Σειρά 2 Coupé. Προαιρετικά διατίθενται ηλεκτρικές επιλογές ρύθμισης, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας μνήμης στην πλευρά του οδηγού και της οσφυϊκής υποστήριξης. Τα σπορ καθίσματα M, που διατίθενται επίσης ως προαιρετικός εξοπλισμός, προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών ρύθμισης με το πάτημα ενός κουμπιού, καθώς και οσφυϊκή στήριξη και μερικώς ενσωματωμένα προσκέφαλα. Με την τύπου bucket σχεδίασή τους και το ρυθμιζόμενο εύρος της πλάτης τους, παρέχουν βέλτιστη πλευρική στήριξη στις γρήγορες στροφές. Τα περιγράμματα των πίσω καθισμάτων και τα ενσωματωμένα προσκέφαλα τους προσδίδουν έναν ξεχωριστό χαρακτήρα.

Τα νέα μαύρα καθίσματα M Performtex είναι η επιτομή του προοδευτικού σπορ στυλ. Προσφέρονται στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις μοντέλων της νέας BMW Σειράς 2 Coupé. Αυτή η πρωτοποριακή βελούδινη επένδυση συνδυάζει υλικά υψηλής ποιότητας και σπορ σχεδιασμό με χαμηλό βάρος και μια διαδικασία παραγωγής βελτιστοποιημένη με γνώμονα τη βιωσιμότητα. Η προαιρετική διάτρητη επένδυση Sensatec διατίθεται τώρα σε μαύρο και στο χρώμα του κονιάκ, καθώς και στη νέα έκδοση Tacora Red με καπιτονέ στοιχεία. Η νέα μαύρη έκδοση της δερμάτινης επένδυσης Vernasca με κόκκινες πινελιές διατίθεται προαιρετικά.

Η γκάμα των προαιρετικών εσωτερικών επενδύσεων για τη νέα BMW Σειρά 2 Coupé περιλαμβάνει επίσης μερικές ελκυστικές προσθήκες. Ως εναλλακτική λύση για το στάνταρ ανθρακί φινίρισμα αλουμινίου Rhombus, διατίθενται τώρα τα ξύλινα φινιρίσματα με ανοιχτούς πόρους Fineline και Ash, σε ανοιχτόχρωμη και γκρι-μπλε απόχρωση αντίστοιχα, καθώς και οι εσωτερικές επενδύσεις M Carbon Fibre. Πρόσθετες επιλογές για την εξατομίκευση της premium ατμόσφαιρας του εσωτερικού με ακόμη πιο αποκλειστικό τρόπο προσφέρουν περαιτέρω νέοι ειδικοί εξοπλισμοί. Οι γυάλινες εφαρμογές «CraftedClarity» προσδίδουν στον επιλογέα ταχυτήτων, το BMW Controller και το κουμπί start/stop μια ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας εμφάνιση και αίσθηση.

Ισχυροί και αποδοτικοί κινητήρες

Το χαρτοφυλάκιο των συστημάτων κίνησης της νέας BMW Σειρά 2 Coupé, το οποίο έχει στην κορυφή τον 3λιτρο εξακύλινδρο κινητήρα,  κατέχει μοναδική θέση έναντι του ανταγωνισμού. Με τη βοήθεια της έξυπνης τετρακίνησης, ο κινητήρας των 275 kW/374 ίππων μεταφέρει την ισχύ του στο δρόμο με αυτοπεποίθηση και δυναμισμό, επιταχύνοντας την BMW M240i xDrive Coupé από 0 σε 100 km/h σε 4,3 δευτερόλεπτα.

Εκτός από τον εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα του μοντέλου BMW M, η νέα BMW Σειρά 2 Coupé διατίθεται με τρεις ακόμη τετρακύλινδρους κινητήρες βενζίνης και έναν πετρελαιοκινητήρα 2,0 λίτρων. Το βασικό μοντέλο είναι η νέα BMW 218i Coupé (κατανάλωση καυσίμου, μικτή: 7,1 – 6,5 l/100 km, εκπομπές CO2, συνδυασμένη: 160 – 147 g/ km σύμφωνα με το πρότυπο WLTP, κατηγορίες CO2: F – E), το οποίο κινείται από έναν κινητήρα βενζίνης με απόδοση 115 kW/156 hp και επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 8,7 δευτερόλεπτα.

Ακολουθούν η νέα BMW 220i Coupé (κατανάλωση καυσίμου, συνδυασμένη: 6,9 – 6,4 l/100 km, εκπομπές CO2, συνδυασμένες:  F – E) με ισχύ 135 kW/184 hp και επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 7,5 δευτ. και η νέα BMW 230i Coupé (κατανάλωση καυσίμου, συνδυασμένη: 7,1 – 6,6 l/100 km, εκπομπές CO2, συνδυασμένες: 162 – 150 g/km κατά το πρότυπο WLTP, κατηγορίες CO2: F – E), της οποίας η μέγιστη ισχύς των 180 kW/245 hp επιτρέπει την ολοκλήρωση του κλασικού σπριντ σε 5,9 δευτερόλεπτα.

Ο πετρελαιοκινητήρας της νέας BMW 220d Coupé προσφέρει στο σπορ δίθυρο μοντέλο έναν ιδιαίτερο συνδυασμό ισχύος και αποδοτικότητας (κατανάλωση καυσίμου, συνδυασμένη: 5,4 – 4,9 l/100 km, εκπομπές CO2, συνδυασμένες:  141 – 129 g/km σύμφωνα με το πρότυπο WLTP, κατηγορίες CO2:E – D). Αυτός ο κινητήρας παράγει μέγιστη ισχύ 140 kW/190 hp και συνδυάζεται με ήπια υβριδική τεχνολογία 48 Volt. Η μίζα-γεννήτρια, η οποία είναι ενσωματωμένη στον ιμάντα κίνησης, υποστηρίζει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης με πρόσθετη ισχύ 8 kW/11 hp. Αυτό εξασφαλίζει στη νέα BMW 220d Coupé την δυνατότητα να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 6,9 δευτερόλεπτα.

Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με το 8τάχυτο κιβώτιο Steptronic. Η έκδοση Steptronic Sport του 8τάχυτου κιβωτίου στη νέα εκδοχή του compact δίθυρου μοντέλου δεν διατίθεται στάνταρ μόνο στην BMW M240i xDrive Coupé, αλλά και στις BMW 230i Coupé, BMW 220i Coupé και BMW 220d Coupé. Το αυτόματο αυτό κιβώτιο ταχυτήτων διατίθεται προαιρετικά για τη νέα BMW 218i Coupé ενισχύοντας τη σπορ οδηγική εμπειρία με βελτιωμένη δυναμική αλλαγής ταχυτήτων και paddles στο τιμόνι. Η λειτουργία Sprint είναι επίσης διαθέσιμη για ιδιαίτερα δυναμική επιτάχυνση. Μόλις ο οδηγός τραβήξει το αριστερό paddle αλλαγής ταχυτήτων του τιμονιού για τουλάχιστον ένα δευτερόλεπτο, το αυτοκίνητο κατεβάζει στη χαμηλότερη διαθέσιμη σχέση. Ταυτόχρονα, ενεργοποιείται η λειτουργία οδηγικής εμπειρίας SPORT που συνοδεύεται από τις κατάλληλες ρυθμίσεις για όλα τα συστήματα κίνησης και ανάρτησης. Η επιλογή του συγκεκριμένου mode απεικονίζεται πλέον και με τα αντίστοιχα γραφικά στην οθόνη πληροφοριών.

Η ανάρτηση M Sport, η οποία τοποθετείται στάνταρ στα τετρακύλινδρα μοντέλα της νέας BMW Σειράς 2 Coupé, αυξάνει αισθητά την ευελιξία και τη δυναμική στις στροφές παρέχοντας μία σφιχτή ρύθμιση μέσω της μεταβαλλόμενης ανάλογα με τη διαδρομή των αμορτισέρ απόσβεσης. Το σύνολο συμπληρώνεται από ένα σπορ σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιασμού που εξαρτάται από τη γωνία του τιμονιού. Η νέα BMW M240i xDrive Coupé διατίθεται προαιρετικά με Adaptive M Chassis που περιλαμβάνει σπορ σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιασμού. Τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ της συγκεκριμένης έκδοσης προσφέρουν τρεις χαρακτηριστικές χαρτογραφήσεις, που μπορούν να ενεργοποιηθούν ανάλογα με την επιλεγμένη λειτουργία οδηγικής εμπειρίας. Το μοντέλο BMW M εξοπλίζεται στάνταρ με σπορ διαφορικό M και σπορ σύστημα πέδησης M, το οποίο διατίθεται προαιρετικά και για τις υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου.

Διαισθητική λειτουργία, καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες

Στη νέα έκδοση της BMW Σειράς 2 Coupé, το BMW Operating System 8.5 αποτελεί τη βάση για ιδιαίτερα διαισθητικό και άνετο χειρισμό μέσω του αναβαθμισμένου BMW iDrive με QuickSelect και της χρήσης καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών. Το σύστημα είναι τώρα ακόμα πιο σταθερό σε απόδοση και ο χειρισμός του γίνεται με τη λειτουργία αφής στην οθόνη ελέγχου και με φυσική γλώσσα μέσω του BMW Intelligent Personal Assistant. Η τρέχουσα έκδοση του BMW iDrive διαθέτει μια νέα αρχική οθόνη που εμφανίζει μόνιμα σε μια μεγάλη επιφάνεια την προβολή χάρτη του συστήματος πλοήγησης ή μια άλλη απεικόνιση που μπορεί να επιλεγεί ατομικά. Στην πλευρά του οδηγού, τα widgets εμφανίζονται στο ίδιο επίπεδο σε μια κάθετη μπάρα και μπορούν να επιλεγούν απευθείας χρησιμοποιώντας τη συντόμευση QuickSelect χωρίς να χρειάζεται μετάβαση σε υπομενού. Η νέα, επίπεδη δομή του μενού διευκολύνει πολύ την πλοήγηση μεταξύ των διαφόρων λειτουργιών και βοηθά τον οδηγό της νέας BMW Σειρά 2 Coupé να συγκεντρωθεί στην οδήγηση.

Ο προσωπικός βοηθός BMW Intelligent Personal Assistant υποστηρίζει πλέον την επικοινωνία σε σουηδική, πολωνική και ολλανδική γλώσσα. Υπάρχει τώρα η δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο απεικονίσεων για τον ψηφιακό σύντροφο στην οθόνη ελέγχου. Εκεί εμφανίζονται επίσης πρόσθετα γραφικά σύμβολα ως απάντηση σε επιλεγμένες φωνητικές εντολές.

Το σύστημα πλοήγησης BMW Maps, το οποίο είναι στάνταρ στη νέα BMW Σειρά 2 Coupé ως μέρος του BMW Live Cockpit Plus, βασίζεται στο BMW Operating System 8.5 και επιτρέπει ακόμα πιο εύκολη εισαγωγή προορισμών, πρόσθετες πληροφορίες κατά την οδήγηση και περαιτέρω βελτιστοποιήσεις για γρήγορη και ακριβή καθοδήγηση. Σε συνδυασμό με το προαιρετικό BMW Live Cockpit Professional, το έγχρωμο BMW Head-Up Display συμπληρώνεται από τη λειτουργία Augmented View. Αυτή εμπλουτίζει την απεικόνιση του χάρτη του συστήματος πλοήγησης με συναφείς πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο. Μια ζωντανή ροή βίντεο από την οπτική γωνία του οδηγού εμφανίζεται στην οθόνη ελέγχου ή στην οθόνη πληροφοριών και συμπληρώνεται με τρέχουσες σχετικές πληροφορίες, όπως τα βέλη κατεύθυνσης για ακριβή καθοδήγηση.

Η νέα BMW Σειρά 2 Coupé διευκολύνει επίσης τη σύνδεση του οχήματος με το BMW ID του πελάτη και την εφαρμογή My BMW. Οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιούν το BMW ID σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες για να πληρώνουν ψηφιακά απευθείας από το όχημά τους τα τέλη στάθμευσης. Μια προσωπική κάρτα eSIM μπορεί να ενεργοποιηθεί στο όχημα στάνταρ. Αυτή υποστηρίζει το πρότυπο κινητής τηλεφωνίας 5G και επιτρέπει στους πελάτες να χρησιμοποιούν στο αυτοκίνητο τις λειτουργίες επικοινωνίας και δικτύωσης του συμβολαίου κινητής τηλεφωνίας τους, ακόμη και χωρίς να έχουν μαζί το smartphone τους. Η ενσωμάτωση με Apple CarPlay® και Android Auto™ διατίθεται στάνταρ.

Σημαντικά εκτεταμένη γκάμα στάνταρ εξοπλισμού

Εκτός από τα περιεχόμενα του M Sport Package, η νέα BMW Σειρά 2 Coupé προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πρόσθετου βασικού εξοπλισμού που ενισχύει την οδηγική απόλαυση, συμπεριλαμβανομένων των θερμαινόμενων εμπρός καθισμάτων, το πακέτο εξωτερικών καθρεπτών και το σύστημα συναγερμού. Η νέα BMW M240i xDrive Coupé εξοπλίζεται επίσης στάνταρ με τζάμια προστασίας από τον ήλιο.

Η γκάμα των στάνταρ συστημάτων που διατίθενται για ημιαυτόνομη οδήγηση και στάθμευση έχει επίσης διευρυνθεί. Στη νέα BMW Σειρά 2 Coupé, το Parking Assistant αναλαμβάνει την επιτάχυνση, την πέδηση, τον έλεγχο διεύθυνσης και την αλλαγή ταχυτήτων κατά τη διάρκεια των ελιγμών στάθμευσης. Η γκάμα των λειτουργιών του περιλαμβάνει επίσης το Park Distance Control με αισθητήρες εμπρός και πίσω, καθώς και το Reversing Assistant. Άλλες στάνταρ λειτουργίες περιλαμβάνουν προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης, Lane Departure Warning, Cruise Control με λειτουργία πέδησης και Speed Limit Info, το οποίο αναγνωρίζει τις πινακίδες κυκλοφορίας και περιλαμβάνει ένδειξη απαγόρευσης προσπέρασης.

Στα προαιρετικά συστήματα περιλαμβάνονται τα Driving Assistant, Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go και Parking Assistant Plus. Στη λίστα προαιρετικού εξοπλισμού ανήκουν επίσης το High-beam Assistant, το BMW Drive Recorder, η ηλεκτρική γυάλινη ηλιοροφή, κοτσαδόρος με αποσπώμενη μπίλια, το ηχοσύστημα Harman Kardon Surround Sound System και αποκλειστικές επενδύσεις θυρών στα χρώματα της BMW M GmbH.

Νέα πακέτα εξοπλισμού επιτρέπουν πιο στοχευμένη εξατομίκευση. Για πρώτη φορά, προσφέρεται το Premium Package για τη νέα BMW Σειρά 2 Coupé, το οποίο περιλαμβάνει Comfort Access, προσαρμοζόμενους προβολείς LED και βάση ασύρματης φόρτισης για συμβατά smartphone. Το νέο Innovation Package περιέχει τώρα τις επιλογές Driving Assistant και Parking Assistant Plus, καθώς και το BMW Live Cockpit Professional με BMW Head-Up Display.

Τέλος, το αποκλειστικό M Technology Package προσφέρεται για την BMW M240i Coupé. Το πακέτο αυτό περιλαμβάνει βελτιστοποιημένο σύστημα ψύξης για τον κινητήρα και του αέρα πλήρωσης, καθώς και μεγαλύτερους δίσκους για το σπορ σύστημα φρένων M, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για μια συναρπαστική εμπειρία επιδόσεων στην πίστα.

 

Προηγούμενο άρθροH Stellantis το πρώτο πεντάμηνο του 2024
Επόμενο άρθροVolkswagen Group: Η Elli στην αποθήκευση ενέργειας