Αριστερά: Markus Schäfer, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Mercedes-Benz Group AG, Chief Technology Officer υπεύθυνος για την ανάπτυξη και τις προμήθειες. Δεξιά: Gene Berdichevsky, Συνιδρυτής και CEO της Sila

Η Mercedes-Benz και η Sila επιτυγχάνουν σημαντική ανακάλυψη μπαταρίας αυτοκινήτου υψηλής περιεκτικότητας πυριτίου.

Η Mercedes-Benz πραγματοποιεί άλλο ένα σημαντικό βήμα ανακοινώνοντας την συνεργασία της με την εταιρεία μπαταριών επόμενης γενιάς Sila και την ενσωμάτωση της χημικής διεργασίας ανόδου πυριτίου σε μπαταρίες προαιρετικά διαθέσιμες για πρώτη φορά στην αναμενόμενη ηλεκτρική Mercedes-Benz G-Class. Αυτό θα προσθέσει άλλη μια καινοτόμο χημική διεργασία μπαταριών στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας.

Το καινοτόμο υλικό ανόδου υψηλής περιεκτικότητας πυριτίου θα αυξήσει την ενεργειακή πυκνότητα των μπαταριών χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια ή άλλες παραμέτρους απόδοσης. Σε σύγκριση με τις υπάρχουσες αντίστοιχες μπαταρίες, η τεχνολογία της Sila επιτρέπει 20%-40% αύξηση της ενεργειακής πυκνότητας, φτάνοντας πάνω από 800 Wh / l σε επίπεδο κυψέλης. Αυτή η σημαντική εξέλιξη επιτρέπει στη Mercedes-Benz να αποθηκεύει πολύ περισσότερη ενέργεια στον ίδιο χώρο, αυξάνοντας σημαντικά την αυτονομία των μελλοντικών οχημάτων της.

Τα προηγμένα υλικά ανόδου πυριτίου θα κατασκευαστούν με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στις νέες εγκαταστάσεις της Sila στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, καθιστώντας τη Mercedes-Benz τον πρώτο επίσημο πελάτη του εργοστασίου. Αμφότερες οι εταιρείες σκοπεύουν στα μέσα της δεκαετίας να παρουσιάσουν την ηλεκτρική G-Class εκτεταμένης αυτονομίας με μπαταρία νέας τεχνολογίας.

Η Mercedes-Benz επένδυσε στη Sila το 2019, στο πλαίσιο έρευνας και ανάπτυξης προηγμένων μπαταριών της εταιρείας για τα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματά της. Η συμφωνία προμήθειας που ανακοινώθηκε αποτελεί φυσική συνέχεια της συνεργασίας και σηματοδοτεί ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο στην επιδίωξη της Mercedes-Benz να καταστεί κορυφαίος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Sila επιδιώκει την βελτίωση όλων των παραμέτρων απόδοσης μπαταριών, παράγει υλικά ανόδου πυριτίου ελεγχόμενης ποιότητας σε μεγάλη κλίμακα και υποστηρίζει την εφαρμογή τους διασφαλίζοντας την επίτευξη των στόχων πελατών και τις απαιτήσεις προστασίας αποστολής προϊόντων. Μετά από δέκα χρόνια έρευνας και ανάπτυξης και 55.000 προσεγγίσεις, η ομάδα Sila ήταν η πρώτη που βιομηχανοποίησε και εμπορεύθηκε την νέα γενιά χημικής διεργασίας ιόντων λιθίου απείρως υψηλότερης ενεργειακής πυκνότητας. Αυτή η τεχνογνωσία καταλήγει στην τεχνολογία που θα τροφοδοτεί τα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα Mercedes-Benz.

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία Toyota, Air Liquide και CaetanoBus
Επόμενο άρθρο12ο Ευρωπαϊκό Βαρομέτρο για την υπεύθυνη οδήγηση