Στο 89ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, η Mercedes-Benz θα παρουσιάσει το νέο CLA Shooting Brake και για πρώτη φορά το Concept EQV και το αναβαθμισμένο Mercedes-Benz GLC. Επίσης θα παρουσιασθεί για πρώτη φορά στο κοινό το showcar Formula E και το smart forease +. Παράλληλα, η νέα V-Class θα γιορτάσει την πρεμιέρα της.

CLA Shooting Brake – Ευφυές σπορ αυτοκίνητο με χώρο φόρτωσης

Με την παγκόσμια πρεμιέρα του CLA Shooting Brake, η Mercedes-Benz παρουσιάζει ένα αντίστοιχο σχέδιο του CLA Coupé, του οποίου η κομψή, μυώδης οπίσθια όψη εξασφαλίζει σημαντικά πλεονεκτήματα όσον αφορά στην πρακτικότητα και το χώρο αποθηκεύσεως. Το Shooting Brake επαναφέρει το στυλ σχεδιασμού της αισθησιακής καθαρότητας και μετατρέπει το εσωτερικό σε μια δροσερή και κομψή αλληλεπίδραση χρήστη/οχήματος για εφαρμογή έξυπνης ψηφιακής τεχνολογίας. Διαθέτει τα πιο πρόσφατα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης με συνδυασμένη υποστήριξη οδηγού και παρέχει έτσι το υψηλότερο επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας σε αυτό το τμήμα, με λειτουργίες που υιοθετούνται από την S-C lass.

Concept EQVΤο μέλλον του ηλεκτροκίνητου SUV

Το Concept EQV εμφανίζεται επίσης για πρώτη φορά στο παγκόσμιο κοινό – είναι το πρώτο premium SUV παγκοσμίως που λειτουργεί πλήρως με μπαταρίες. Το πρότυπο όχημα της σειράς συνδυάζει τοπική κινητικότητα χωρίς εκπομπές, με εντυπωσιακή απόδοση, μέγιστη λειτουργικότητα και αισθητική σχεδίαση.

Νέα έκδοση V-Class

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της τον Ιανουάριο, η νέα V-Class γιορτάζει το ντεμπούτο της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Σημαντικές βελτιώσεις περιλαμβάνουν ένα αναθεωρημένο σχεδιασμό εμπρός, την υιοθέτηση του τετρακύλινδρου πετρελαιοκινητήρα OM 654 σε διάφορα επίπεδα ιπποδύναμης – όπως τον V 300 d με νέα μέγιστη ισχύ 176 kW (239 hp) (μικτή κατανάλωση καυσίμου 6.3-5.9 l / 100 km, μικτές εκπομπές CO2 165-154 g / km) 1 – το αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC, που διατίθεται στην V-Class για πρώτη φορά και νέα συστήματα ασφαλείας και υποστήριξης.

Mercedes-Benz GLC – Ακόμα πιο ευπροσάρμοστο μοντέλο SUV

Επίσης, γιορτάζει την παγκόσμια πρεμιέρα της η αναβαθμισμένη Mercedes-Benz GLC. Όπως και οι προκάτοχοί του, το SUV συνδυάζει εξαιρετικά χαρακτηριστικά οδήγησης εκτός δρόμου με ευρυχωρία, πρακτικότητα και άνεση. Με την πλατιά, σπορ εμφάνιση, τη νέα φιλοσοφία ελέγχου που περιλαμβάνει τα καινοτόμα συστήματα υποβοήθησης MBUX και ελέγχου χειρισμού και μια αναθεωρημένη σειρά κινητήρων, το νέο GLC προσφέρει ό, τι καλύτερο διαθέτει η Mercedes-Benz.

Δύο πρωτοποριακές πρεμιέρες

Δύο ακόμα παγκόσμιες πρεμιέρες στη Γενεύη ρίχνουν μια ματιά στο μέλλον: Η Formula E showcar αντιπροσωπεύει την είσοδο της ομάδας Mercedes-Benz EQ Formula E στο πρωτάθλημα ABB FIA Formula E από την περίοδο 2019/20 και μετά. Αυτή η σειρά είναι η ιδανική πλατφόρμα για την επίδειξη της υψηλής απόδοσης ηλεκτρικών οχημάτων μπαταριών με το τεχνολογικό σήμα EQ.

Με το smart forease +, το έξυπνο brand δεν παρουσιάζει μόνο ένα πρωτοποριακής σχεδίασης showcar, αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στις υπηρεσίες “ready to”, ως σκαπανεύς στις ολοκληρωμένες υπηρεσίες κινητικότητας. Περισσότερες από οκτώ υπηρεσίες, όπως το ιδιωτικό carsharing ή οι παραδόσεις δεμάτων απευθείας στο όχημα, διευκολύνουν τη ζωή στην πόλη και η λειτουργία τους είναι πανεύκολη με το νέο σύστημα καθοδήγησης χρηστών.

Ελκυστικά ειδικά μοντέλα

Επίσης, για πρώτη φορά παρουσιάζονται τρία ειδικά μοντέλα Mercedes-Benz και Mercedes-AMG: η SL 500 Grand Edition (μικτή κατανάλωση καυσίμου: 9,8 l / 100 km, μικτές εκπομπές CO2: 223 g / km) 2 με προσεκτικά επιλεγμένα εσωτερικά εξαρτήματα , η SLC 300 Final Edition (μικτή κατανάλωση καυσίμου: 7,0 l / 100 km, μικτές εκπομπές CO2: 161 g / km) 2 σε αποκλειστικό κίτρινο χρώμα και η S 65 Final Edition (μικτή κατανάλωση καυσίμου: 14,2 l / 100 km, εκπομπές: 325 g / km) 2, η οποία αποκορυφώνει και ολοκληρώνει την μακρά επιτυχή ιστορία του κινητήρα V12 biturbo 6.0 λίτρων της Saloon S-Class.

 

Προηγούμενο άρθροΗ Ford σε δράσεις τελικής παράδοσης με την Gnewt
Επόμενο άρθροΤαξινομήσεις νέων επαγγελματικών οχημάτων