Mercedes-EQ - Εργοστάσια παραγωγής EV

Η Mercedes-Benz ετοιμάζει το εξαιρετικά ευέλικτο δίκτυο παραγωγής της για αμιγώς ηλεκτρικά (EV): Η διοίκηση και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων επιτυγχάνουν συναίνεση για την ρύθμιση της μελλοντικής ευρωπαϊκής παραγωγής.

Η Mercedes-Benz συντονίζει το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής της για να κατασκευάσει το ανανεωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της με επίκεντρο τα πολυτελή ηλεκτρικά οχήματα, καθώς η εταιρεία ετοιμάζεται να παράγει αμιγώς ηλεκτρικά από τα τέλη της δεκαετίας – όπου το επιτρέπουν οι συνθήκες αγοράς. Το μελλοντικό χαρτοφυλάκιο προϊόντων θα επικεντρωθεί σε τρεις κατηγορίες: Κορυφαία πολυτέλεια, Στάνταρ πολυτέλεια και Βασική πολυτέλεια.

Jörg Burzer, Μέλος του ΔΣ του Mercedes-Benz Group AG, Υπεύθυνος για την Παραγωγή και την Εφοδιαστική Αλυσίδα (δεξιά στη φωτογραφία) και Ergun Lümali, Αν. Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος του Συμβουλίου Εργαζομένων της Mercedes-Benz Group AG

Ο Jörg Burzer, Μέλος του ΔΣ της Mercedes-Benz Group AG, Υπεύθυνος Παραγωγής και Εφοδιαστικής Αλυσίδας, δήλωσε: «Μετά τα επιτυχημένα λανσαρίσματα των μοντέλων Mercedes-EQ τους τελευταίους μήνες, προχωράμε στο επόμενο βήμα: Τον σχεδιασμό τη μελλοντικής μας παραγωγικής διαδικασίας. Από κοινού με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, εφαρμόζουμε με συνέπεια την στρατηγική της Mercedes-Benz για «αμιγώς ηλεκτρικά». Το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής της Mercedes Benz είναι βιώσιμο, ψηφιακό και ευέλικτο. Είμαστε έτοιμοι για ταχεία κλιμάκωση της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων χάρη στην παγκόσμια ομάδα μας που διαθέτει υψηλά προσόντα και κίνητρα. Με τη νέα παραγωγική διαδικασία αυξάνουμε περαιτέρω την ευελιξία και την αποτελεσματικότητά μας και διασφαλίζουμε το μέλλον των εγκαταστάσεών μας.”

Τα εργοστάσια της Mercedes-Benz στο Sindelfingen, στη Βρέμη, στο Rastatt και στο Kecskemét θα ξεκινήσουν την παραγωγή νέων μοντέλων κατηγορίας Κορυφαίας, Στάνταρ και Βασικής πολυτέλειας από τα μέσα της δεκαετίας.

Το χαρτοφυλάκιο παραγωγής περιλαμβάνει ήδη έξι αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα Mercedes-EQ, τα οποία παράγονται σε έξι εγκαταστάσεις σε τρεις ηπείρους και έχουν ενσωματωθεί στην μαζική παραγωγή. Χάρη στις έγκαιρες επενδύσεις ευέλικτης παραγωγής και στη χρήση του υπερσύγχρονου ψηφιακού συστήματος παραγωγής MO360, η Mercedes-Benz είναι ήδη σε θέση να παράγει ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας σε μεγάλους αριθμούς.

Οι μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων Mercedes-EQ προέρχονται από το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής μπαταριών με εργοστάσια σε τρεις ηπείρους. Η τοπική παραγωγή μπαταριών είναι βασικός παράγοντας για την επιτυχία της ηλεκτρικής προσπάθειας της Mercedes-Benz. Η εταιρεία είναι ουδέτερη CO2 σε όλα τα εργοστάσιά της παγκοσμίως από φέτος και προμηθεύεται ηλεκτρική ενέργεια στη Γερμανία αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές (άνευ CO2) από φέτος.

Χάρη στις εξαιρετικά ευέλικτες δομές, τα εργοστάσια της Mercedes-Benz AG μπορούν να παράγουν οχήματα με διαφορετικά συστήματα κίνησης σε μία μόνο γραμμή παραγωγής. Με στρατηγικό στόχο τη μετάβαση σε αμιγώς ηλεκτρικά, ο υψηλός βαθμός ευελιξίας αποτελεί ουσιαστικό πλεονέκτημα. Καθιστά δυνατή την προσαρμογή της παραγωγής σε σύντομο χρονικό διάστημα, αναλόγως ζήτησης αγοράς.

Προηγούμενο άρθροΈτοιμη η πρώτη Jaguar C-Type Continuation
Επόμενο άρθροGreen NCAP: Νέες αυστηρότερες αξιολογήσεις 2022