A part of the professional machinery: the Fused Deposition Modeling (FDM) process.

Η Mercedes-Benz είναι έτοιμη να προσφέρει υποστήριξη στην παραγωγή ιατρικού εξοπλισμού, διαθέτοντας τους τρισδιάστατους εκτυπωτές της.

Η πανδημία του COVID-19 μας επηρεάζει όλους. Ειδικά σε περιόδους όπως αυτές, είναι σημαντικό για την Mercedes-Benz να ανταποκριθεί στις κοινωνικές της ευθύνες, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας. Συνεπώς, ο Όμιλος προσφέρει την υποστήριξή του για την παραγωγή ιατρικού εξοπλισμού. Με τη βοήθεια τρισδιάστατων εκτυπωτών, μπορούν να παραχθούν μεμονωμένα εξαρτήματα που χρειάζονται επειγόντως στην ιατρική τεχνολογία ως αποτέλεσμα της πανδημίας του COVID-19.

“Με την εξαιρετικά ικανή ομάδα μας και την πολυετή μας πείρα στην τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης, είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στην παραγωγή ιατρικών συσκευών”, λέει ο Jörg Burzer, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Mercedes-Benz AG, υπεύθυνος για την Παραγωγή και την Εφοδιαστική Αλυσίδα. “Για το σκοπό αυτό, είμαστε επίσης σε επαφή με τις αρχές της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Η τεχνογνωσία και οι εξειδικευμένες γνώσεις μας είναι διαθέσιμες για παραγωγή. Τώρα εναπόκειται στον τομέα της ιατρικής τεχνολογίας να επικοινωνήσει μαζί μας. Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές μας είναι διαθέσιμοι”.

Η Mercedes-Benz συγκεντρώνει εμπειρία στην έρευνα και την εφαρμογή της παραγωγής προσθέτων για περίπου 30 χρόνια. Στον τομέα των επιβατικών αυτοκινήτων, η εκτύπωση 3D χρησιμοποιείται συνήθως στην κατασκευή πρωτοτύπων και στην παραγωγή μικρών σειρών.

Η Mercedes-Benz χρησιμοποιεί ήδη μηχανές εκτύπωσης 3D για την παραγωγή έως και 150.000 πλαστικών και μεταλλικών εξαρτημάτων κάθε χρόνο. Αυτή η δυνατότητα μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί πλήρως για ιατρικούς σκοπούς. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλες οι συνήθεις διεργασίες εκτύπωσης 3D – από τη στερεολιθογραφία (SLA), την επιλεκτική πυροσυσσωμάτωση με λέιζερ (SLS) και την Fused Deposition Modelling (FDM) μέχρι την επιλεκτική τήξη λέιζερ (SLM).

Data preparation for the next printing process/order, called a build job.

Πως γίνεται η κατασκευή προσθέτων

Στην κατασκευή προσθέτων, τα ψηφιακά ανεπτυγμένα στοιχεία κατασκευάζονται ανά στρώματα σε έναν “εκτυπωτή”. Οι χρησιμοποιούμενες πρώτες ύλες περιλαμβάνουν πλαστικές και μεταλλικές σκόνες ή ρητίνες που συντήκονται από μια πηγή ενέργειας – συνήθως ένα ή περισσότερα λέιζερ. Μόλις τελειώσει ένα στρώμα, ένα νέο στρώμα εφαρμόζεται αυτόματα και ξεκινά ξανά η διαδικασία στερεοποίησης. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι να δημιουργηθεί ένα τρισδιάστατο στοιχείο.

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση Σαρακάκη για παραπλανητική ιστοσελίδα
Επόμενο άρθροΘα γίνει το λίθιο το νέο “πετρέλαιο”;