Η MercedesBenz Ελλάς γνωστοποίησε ότι στις 17 Αυγούστου 2022 υπεγράφη συμφωνία για τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της στην ελβετική Emil Frey Group.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας:

  • Η αλλαγή ιδιοκτησίας θα επιτρέψει στην Mercedes-Benz Ελλάς να συνεχίσει κάτω από μια επιχειρηματική στέγη την επιχειρησιακή λειτουργία των επιβατικών και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων Mercedes-Benz και smart, των φορτηγών Mercedes-Benz και Fuso καθώς και των λεωφορείων Mercedes-Benz και Setra στην Ελλάδα, δεδομένου ότι ο πρώην όμιλος Daimler AG έχει χωριστεί από τον Δεκέμβριο του 2021 σε δύο ανεξάρτητους Ομίλους (Mercedes-Benz Group AG και Daimler Truck Holding AG).
  • Με τον Όμιλο Emil Frey, η Mercedes-Benz Ελλάς βρίσκει έναν έμπειρο και αξιόπιστο νέο μέτοχο, ο οποίος αποτελεί μακροχρόνιο συνεργάτη της Mercedes-Benz AG, με μεγάλη εμπειρία στην Πώληση και Επισκευή οχημάτων Mercedes-Benz σε πολλές Ευρωπαϊκές αγορές.
  • Με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Mercedes-Benz Ελλάς, διασφαλίζεται η αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών Πωλήσεων και Τεχνικής εξυπηρέτησης για τους πελάτες της, στα ίδια σημεία με σήμερα.

Η Mercedes-Benz Ελλάς, ως το πιο πρόσφατο μέλος του Emil Frey Group, του επί σειράς ετών μεγαλύτερου Δικτύου Διανομής οχημάτων στην Ευρώπη με πάνω από 620.000 πωλήσεις το 2021, εισέρχεται από το πρώτο τρίμηνο του 2023 σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου και σχεδιάζει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ανταγωνιστική της θέση, σε μια περίοδο όπου ο κλάδος της αυτοκίνησης μετασχηματίζεται. Για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη μετάβαση στο νέο καθεστώς, η αλλαγή της ιδιοκτησίας θα ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Επιπλέον, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, διατηρείται στο ακέραιο η δέσμευση της Mercedes-Benz για προσφορά άριστης εμπειρίας πελατών που σε συνδυασμό με τα κορυφαία προϊόντα και τις υπηρεσίες της μάρκας έχει διακρίνει τη Mercedes-Benz ως μια από τις πολυτιμότερες και πλέον αξιοθαύμαστες εμπορικές επωνυμίες στην ελληνική αγορά, ανεξαρτήτως κλάδου. Οι πελάτες της μάρκας θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις ίδιες εξαιρετικές υπηρεσίες πωλήσεων και τεχνικής εξυπηρέτησης της Mercedes-Benz σε όλα τα ήδη γνωστά σημεία,  καθώς η εταιρεία θα μεταβιβαστεί συμπεριλαμβανομένων των υφιστάμενων συμβολαίων Εξουσιοδοτημένων Διανομέων & Επισκευαστών και του συνόλου του προσωπικού της.

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz Ελλάς, Ιωάννης Καλλίγερος, δήλωσε: “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που γινόμαστε στρατηγικός εταίρος της Emil Frey AG και δεσμευόμαστε να υποστηρίζουμε και να επιταχύνουμε τη συνεχή ανάπτυξή της. Η Emil Frey AG είναι αναμφίβολα ηγέτης στον τομέα της εμπορίας αυτοκινήτων και είμαστε βέβαιοι ότι η Mercedes-Benz Ελλάς, ως το πιο πρόσφατο μέλος της, θα ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο την ηγετική της θέση στην πολυτελή κατηγορία στην Ελλάδα και θα συνεχίζει να διαμορφώνει τις τάσεις στον ραγδαία μεταβαλλόμενο χώρο της αυτοκίνησης”.

Ο CEO του Frey Group, Gerhard Schuermann, δήλωσε: “Είμαστε περήφανοι που επιλεχτήκαμε ως ο έμπιστος συνεργάτης για τη Διανομή των Επιβατηγών και Ελαφρών Επαγγελματικών οχημάτων Mercedes-Benz και smart, καθώς και των Φορτηγών και Λεωφορείων της Daimler Trucks στην Ελλάδα. Μαζί με το έμπειρο προσωπικό της Mercedes-Benz Ελλάς, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε την επιτυχημένη της πορεία, θα αναπτυχθούμε και θα αναβαθμίσουμε περαιτέρω την ποιότητα των υπηρεσιών για αυτά τα εξαιρετικά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και πολυτέλειας”.

Η MercedesBenz Ελλάς ως θυγατρική Ομίλου MercedesBenz AG

Η Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε. μέχρι σήμερα 100% θυγατρική του Mercedes-Benz Group AG, ιδρύθηκε το 1981 και αποτελεί Γενικό Διανομέα των επιβατικών και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων Mercedes-Benz και smart, καθώς και των φορτηγών Mercedes-Benz και Fuso και των Λεωφορείων Mercedes-Benz και Setra της Daimler Trucks στην Ελλάδα. Εδρεύει στη Ν. Κηφισιά, όπου είναι συγκεντρωμένες όλες οι λειτουργίες Marketing και Πωλήσεων, καθώς και ένα πρότυπο κέντρο τεχνικής υποστήριξης και εκπαίδευσης. Επίσης διαθέτει Κέντρο Διανομής Ανταλλακτικών, το Κέντρο Μεταχειρισμένων Επαγγελματικών Οχημάτων «TruckStore», ενώ τα επιλεγμένα μεταχειρισμένα επιβατικά Mercedes-Benz Certified προωθούνται από το Εξουσιοδοτημένο δίκτυο Mercedes-Benz και smart.

Η Emil Frey Group, οικογενειακή εταιρεία με παράδοση

Η Emil Frey Group AG ιδρύθηκε το 1924 με έδρα τη Ζυρίχη, ως συνεργείο ποδηλάτων και μοτοσυκλετών. Ο ιδρυτής της Emil Frey με τον επαγγελματισμό του κέρδισε γρήγορα κορυφαία φήμη, τόσο ως τεχνικός με την άμεση και σωστή εξυπηρέτηση που προσέφερε, όσο και ως αγωνιζόμενος με το αθλητικό του πνεύμα και την ποιότητα των προϊόντων του. Σήμερα αποτελεί έναν πολυπληθή όμιλο εταιρειών που δραστηριοποιείται στη Διανομή και Λιανική Πώληση αυτοκινήτων, ο οποίος κατέχει ηγετική θέση στην Ευρώπη αντιπροσωπεύοντας πολυτελείς, Premium αλλά και πιο volume seller μάρκες, συμπεριλαμβανομένων ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, φορτηγών και λεωφορείων μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών. Παράλληλα, ο Όμιλος δραστηριοποιείται στη χρηματοδότηση και μίσθωση οχημάτων, στους εταιρικούς στόλους, στα ανταλλακτικά και στα logistics, στη διαχείριση χώρων στάθμευσης, στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων, στα πλυντήρια αυτοκινήτων, στα κλασικά αυτοκίνητα, σε σχολές ασφαλούς οδήγησης, στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και στην εμπορία μοτοσυκλετών. Συνολικά, ο Όμιλος επιχειρεί ενεργά σε 680 σημεία, απασχολώντας πάνω από 23.000 υπαλλήλους. Παρά τον πολυεθνικό του χαρακτήρα, ο Όμιλος Emil Frey παραμένει οικογενειακή επιχείρηση που οι αρχές του ιδρυτή της εξακολουθούν να καθοδηγούν την κουλτούρα της.

Προηγούμενο άρθροToyota – Panasonic: συμφωνία λιθίου για παραγωγή μπαταριών EV
Επόμενο άρθροΤο Jeep Gladiator σε έντονο κίτρινο High Velocity Yellow