Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η Daimler, η νέα Mercedes-Benz CLS θα είναι εκσυγχρονισμένη, με αλλαγές και αναβαθμίσεις, τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά. Η ήδη σπορ CLS θα γίνει τώρα ακόμη πιο «αθλητική».

Η εξωτερική εμφάνιση του μοντέλου AVANTGARDE θα διαθέτει νέα εμπρόσθια ποδιά με εντυπωσιακούς αεραγωγούς, δύο περσίδες στα πλάγια και εμπρόσθια αεροτομή από ασημί χρώμιο.

Mercedes-Benz CLS 300 d 4MATIC

Με πιο αδρή σχεδίαση, η εκσυγχρονισμένη Mercedes-Benz CLS θα φτάσει στις ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες τον Αύγουστο του 2021. Το εμπρόσθιο τμήμα ειδικότερα, με νέα μάσκα και προφυλακτήρες, αποδίδει τον δυναμισμό του τετράθυρου κουπέ. Παράλληλα, το εσωτερικό έχει αναβαθμιστεί με επιπλέον συνδυασμούς δέρματος και διακοσμητικών, καθώς και τιμόνι νέας γενιάς. Ένας πετρελαιοκινητήρας τελευταίας γενιάς με ενσωματωμένη γεννήτρια εκκίνησης επεκτείνει την αυτονομία του μοντέλου. Ένα αυστηρά περιορισμένο ειδικό μοντέλο της Mercedes-AMG CLS 53 4MATIC + αποτελεί την αποκλειστικά σπορ αιχμή. Χάρη σε μια ολοκληρωμένη αναβάθμιση πέρυσι το καλοκαίρι στα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, πολυμέσων MBUX και ENERGIZING Comfort, η CLS είναι απολύτως εκσυγχρονισμένη τεχνολογικά.

Οι τροχοί 19 ιντσών βγαίνουν επίσης σε δύο νέα σχέδια, ένα με διάταξη 5 διπλών ακτίνων και ένα με διάταξη πολλαπλών ακτίνων.

Η CLS με εξωτερική εμφάνιση AMG θα περιλαμβάνει εμπρόσθια ποδιά AMG με μαύρη A-wing, εμπρόσθια αεροτομή με ασημί χρώμιο, σπορ χαρακτηριστικούς αεραγωγούς με κατακόρυφες ράβδους και αεροδυναμικά διακοσμητικά οπίσθιων αεραγωγών (flics) σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα. Οι τροχοί πολλαπλών ακτίνων θα διατίθενται σε δύο νέους συνδυασμούς χρωμάτων.

Μια νέα μάσκα ψυγείου θα διατίθεται, τόσο για τα μοντέλα AVANTGARDE, όσο και για τα AMG Line Exterior, με το γνωστό σχέδιο της Mercedes-Benz, μια περσίδα μαύρου γυαλιστερού χρώματος με ένθετο χρώμιο και το ενσωματωμένο αστέρι της Mercedes.

Η ανανέωση της CLS, ήδη από το καλοκαίρι του 2020, επικεντρώθηκε στην αναβάθμιση των συστημάτων οδηγικής βοήθειας για την παροχή υποστήριξης στον οδηγό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας.

Το εσωτερικό της CLS περιορισμένης έκδοσης επίσης αναβαθμίζεται, με μεγαλύτερη ποικιλία δερμάτινης ταπετσαρίας. Παρουσιάζονται επίσης δύο νέοι συνδυασμοί χρωμάτων: neva grey / magma grey και sienna brown / black. Το δύο είναι ο μαγικός αριθμός και των νέων φινιρισμάτων, με ανοιχτόχρωμη καρυδιά και γυαλιστερό γκρι ξύλο ως νέες προσθήκες.

Mercedes-Benz CLS 300 d (combined fuel consupmtion (NEDC): 5.8-5.5 l/100 km, combined CO2-emissions: 153-144 g/km); exterior: designo hyacinth red metallic, AMG Line; interior: Nappa leather black;Combined fuel consupmtion (NEDC): 5.8-5.5 l/100 km, combined CO2-emissions: 153-144 g/km

Πάνω από 450.000 Mercedes-Benz CLS έχουν πωληθεί παγκοσμίως από τότε που κυκλοφόρησε το πολυτελές και σπορ μοντέλο, το 2004. Πέρυσι, η μεγαλύτερη αγορά πωλήσεων της CLS Coupé ήταν η Κίνα, ακολουθούμενη από τη Νότια Κορέα, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, σύμφωνα με την Daimler.

Προηγούμενο άρθροΝέα Plug-In υβριδική DS 7 Crossback E-Tense 225
Επόμενο άρθροΚ. Σκρέκας: H Ελλάδα θα παρουσιάσει εθνικό κλιματικό νόμο