Η Mazda συμμετέχει στην Ιαπωνία στην Ερευνητική Ένωση Καινοτομίας Βιομάζας για Καύσιμα Αυτοκινήτων Επόμενης Γενιάς.

Η Ερευνητική Ένωση Καινοτομίας Βιομάζας για Καύσιμα Αυτοκινήτων Επόμενης Γενιάς και η Mazda Motor Corporation ανακοίνωσαν τη συμμετοχή της Mazda ως πλήρες μέλος της ένωσης. Η Ερευνητική Ένωση ιδρύθηκε την 1η Ιουλίου 2022 από την ENEOS Corporation, τη Suzuki Motor Corporation, την Subaru Corporation, την Daihatsu Motor Co., Ltd., την Toyota Motor Corporation και την Toyota Tsusho Corporation. Η είσοδος της Mazda ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των εταιρειών που συμμετέχουν σε επτά.

Η Ερευνητική Ένωση προωθεί την τεχνολογική έρευνα για τη χρήση βιομάζας καθώς και την αποτελεσματική παραγωγή καυσίμου βιοαιθανόλης για αυτοκίνητα προς μια κοινωνία ουδέτερης άνθρακα. Στις 25 Οκτωβρίου 2022, η Ερευνητική Ένωση συνήψε με την Okuma Town στην Νομαρχία Φουκουσίμα τη Βασική Συμφωνία για την ίδρυση Νέων Επιχειρηματικών Εγκαταστάσεων και ξεκίνησε πρωτοβουλίες με στόχο την άμεση και κατάλληλη επίλυση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η κοινότητα.

Η έρευνα για τη βελτίωση της τεχνολογίας παραγωγής καυσίμου βιοαιθανόλης και τη χρήση CO2 που παράγεται κατά την παραγωγή καυσίμου βιοαιθανόλης, την οποία προωθεί η Ερευνητική Ένωση ως μέρος μιας σειράς διαφορετικών επιλογών για την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα, συμπίπτει με την ιδέα που προωθείται από τη Mazda να παρέχει περισσότερες επιλογές με την στρατηγική πολλαπλών λύσεων. Αυτός ο συγχρονισμός οδήγησε τη Mazda να ενταχθεί στην Ερευνητική Ένωση.

Ο Hiroyuki Yamashita, Επικεφαλής Ανώτερος Μηχανικός υπεύθυνος για την τεχνολογική έρευνα στη Mazda, δήλωσε: “Είναι μεγάλη μας τιμή που λάβαμε αυτήν την πρόσκληση από την Ερευνητική Ένωση Καινοτομίας Βιομάζας για Καύσιμα Αυτοκινήτων Επόμενης Γενιάς. Μέσω της Ένωσης, θα εργαστούμε από κοινού με άλλα μέλη στην προώθηση της έρευνας και εξέλιξης της τεχνολογίας παραγωγής καυσίμων βιοαιθανόλης και άλλες τεχνολογίες. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αυξήσουμε τις δυνατότητες των καυσίμων ουδέτερου άνθρακα, μια πολλά υποσχόμενη επιλογή για την επίτευξη μιας κοινωνίας ουδέτερης άνθρακα”.

Επιπλέον, ο Koichi Nakata, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ερευνητικής Ένωσης Καινοτομίας Βιομάζας για Καύσιμα Αυτοκινήτων Επόμενης Γενιάς, δήλωσε: “Τα καύσιμα ουδέτερου άνθρακα είναι μια κορυφαία ενεργειακή επιλογή προς μια κοινωνία ουδέτερης εκπομπών άνθρακα. Χαιρόμαστε που η Mazda, η οποία έχει συσσωρεύσει σημαντική γνώση και τεχνολογία για τα καύσιμα ουδέτερου άνθρακα, αποτελεί τον νέο μας συνεργάτη. Η Ερευνητική Ένωση θα προωθήσει περαιτέρω την έρευνα για την τεχνολογία παραγωγής καυσίμου βιοαιθανόλης και τη χρήση του CO2 που παράγεται κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας”.

Προηγούμενο άρθροΤο MINI Clubman Final Edition σε περιορισμένο αριθμό
Επόμενο άρθροΕΕ: Πρότυπα εκπομπών CO2 για νέα αυτοκίνητα και βαν