Mazda 3

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Mazda ανακοίνωσε ότι τα νέα της αυτοκίνητα δεν θα είναι πλέον εξοπλισμένα με οθόνες αφής.

Κατά την κυκλοφορία του νέου Mazda 3 στο Λος Άντζελες, ο Matthew Valbuena, μηχανικός R&D (έρευνας και ανάπτυξης) στη Mazda, δήλωσε στη New Daily ότι οι οθόνες αφής αποσπούν την προσοχή των οδηγών από την οδήγηση, καθώς απαιτούν από αυτούς να βλέπουν τι κάνουν όταν τις χρησιμοποιούν. Τα φυσικά κουμπιά, από την άλλη πλευρά, μπορούν συχνά να χρησιμοποιηθούν χωρίς να χρειάζεται να κοιτάξεις. Σε συνδυασμό με τις head-up οθόνες, είναι μια ασφαλέστερη και πιο φιλική προς το χρήστη λύση.

Η έρευνα της Mazda έχει επιβεβαιώσει ότι οι οδηγοί δεν κοιτάζουν στο δρόμο για πολύ ώρα όταν χρησιμοποιούν την οθόνη αφής τους. Αυτό που είναι ακόμη χειρότερο, είναι ότι τείνουν επίσης να στρίβουν το τιμόνι, πρόσθεσε ο κ. Valbuena.

Το Mazda 3 είναι το πρώτο νέο αυτοκίνητο που δεν θα έχει οθόνη αφής, καθώς και όλα τα νέα Mazda που πρόκειται να κυκλοφορήσουν στο μέλλον.

Λίγες αυτοκινητοβιομηχανίες φαίνεται να συμφωνούν με τη Mazda, αφού οι περισσότερες προσαρμόζουν όλο και μεγαλύτερες οθόνες αφής στο εσωτερικό του αυτοκινήτου τους. Τα πιο ακραία παραδείγματα περιλαμβάνουν την Tesla, της οποίας το μοντέλο 3 απέκλεισε τα περισσότερα φυσικά κουμπιά υπέρ των επιλογών οθόνης αφής, που είναι συχνά θαμμένα βαθιά στο μενού.

Head-up display της Mercedes-Benz (Οι πληροφορίες προβάλλονται πάνω στο παρμπρίζ και δεν χρειάζεται να πάρει ο οδηγός τα μάτια του από το δρόμο)
Προηγούμενο άρθροΑποκλειστική συμφωνία της Συμμαχίας με τη Waymo
Επόμενο άρθροH Peugeot συγχαίρει την ελληνική αντιπροσωπεία για τις επιδόσεις της