Bertrand Donck, CEO της Macadam Europe

Η εταιρεία ελέγχου οχημάτων Macadam Europe υπέγραψε συμφωνία ενσωμάτωσης των Automotive Asset Assessment & Retail Network Services της SGS – της εταιρείας που θεωρείται ευρέως «εφευρέτης της επιθεώρησης οχημάτων».

Η συμφωνία αφορά στους τομείς αυτούς στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή και αναμένεται να ολοκληρωθεί την 1η Ιουλίου, κατόπιν έγκρισης των αρμόδιων αρχών, παρέχοντας στην Macadam ευρύτερο φάσμα λύσεων και ευρύτερη παρουσία στην Ευρώπη.

Στην σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία χαιρετίζει την εξαγορά ως ορόσημο: «Η συνδυασμένη ισχύς αμφοτέρων των εταιρειών θα προσφέρει στους πελάτες ακόμα πιο ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις».

Οι δύο εταιρείες τονίζουν τη δέσμευσή τους στην ποιότητα και στην αφοσίωση στους πελάτες και διαθέτουν εκτενή γεωγραφική κάλυψη. Λόγω της συμπληρωματικής φύσης των δραστηριοτήτων και των υπηρεσιών τους, η Macadam προβλέπει η διαδικασία ολοκλήρωσης να διεξαχθεί ομαλά.

Συγκεκριμένα, οι μέθοδοι επιθεώρησης της SGS θα συνδυαστούν με τις εξατομικευμένες λύσεις πληροφορικής της Macadam για επιθεώρηση οχημάτων και το έμπειρο προσωπικό της SGS θα ενσωματωθεί στην Macadam, με ένα ενιαίο σύστημα πληροφορικής, υπό την επωνυμία Macadam.

Η Macadam Europe, με έδρα το Βέλγιο, ιδρύθηκε το 1993 και απασχολεί περισσότερους από 450 εργαζόμενους, με 650.000 σημεία επιθεώρησης σε 12 χώρες. Η εταιρεία ηγείται της αγοράς επιθεωρήσεων οχημάτων σε διάφορες χώρες.

Με την εξαγορά της ελβετικής SGS, η Macadam Europe θα απασχολεί συνολικά 720 εργαζόμενους, με περίπου 1 εκατομμύριο επιθεωρήσεις οχημάτων ετησίως σε 21 χώρες και θα είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες ελέγχου οχημάτων στην Ευρώπη.

«Είμαστε πολύ ευτυχείς γι’ αυτήν την συμφωνία και για τις ευκαιρίες που δημιουργεί για τους εργαζόμενους, τους πελάτες και τους συνεργάτες μας», δήλωσε ο Bertrand Donck, CEO της Macadam Europe. «Με τα συνδυασμένα πλεονεκτήματα των δύο εταιρειών, είμαστε σε καλή τροχιά συνεχούς ανάπτυξης και επιτυχιών τα επόμενα χρόνια».

Προηγούμενο άρθροNissan: Νέος επικεφαλής Εταιρικών Πωλήσεων
Επόμενο άρθροΟι ταξινομήσεις στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2023