Η Lancia Pu+Ra HPE είναι ένα από δύο μοντέλα της Lancia που παρουσιάστηκαν στο “Le Mans Classic 2023”, τη μεγαλύτερη συγκέντρωση κλασσικών αυτοκινήτων του κόσμου, η οποία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 2 Ιουλίου.

Το concept car της Lancia παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο gαλλικό κοινό, δίνοντας την ευκαιρία σε πάνω από 200.000 επισκέπτες, να την θαυμάσουν από κοντά.

Η εμφάνιση αυτή ήταν μία σπουδαία ευκαιρία για μία μοναδική εκδήλωση συνάντησης οπαδών, συλλεκτών και οδηγών από όλο τον κόσμο, που έδωσε τη δυνατότητα σε όλους να δουν από κοντά την  Lancia Pu+Ra HPE, το μανιφέστο της μάρκας για τα επόμενα 10 χρόνια.

Η Lancia είναι η μάρκα που κάνει τον κόσμο να ονειρεύεται, τόσο με τα όμορφα και κομψά αυτοκίνητά της, όπως η Flaminia, η Aurelia και η Fulvia με οδηγούς διάσημους ηθοποιούς και μέλη του διεθνούς jetset, αλλά και διότι τα αυτοκίνητά της ήταν τα πλέον επιτυχημένα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, όπως η Delta, η 037 και η Stratos. Ένας τρίτος παράγοντας είναι τα ηρωικά κατορθώματα των οδηγών της και των εμβληματικών της μοντέλων, όπως ο  Γάλλος Yves Loubet που κατέκτησε τη 2η θέση στο Γύρο της Κορσικής το 1987, στο τιμόνι μίας Lancia Delta HF 4WD Martini Racing, και την 3η θέση στο Ράλι Πορτογαλίας του 1988, οδηγώντας την διάσημη πλέον Lancia Delta Integrale Martini Racing.

Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν πάνω από 40 Lancia clubs, με επτά από αυτά να βρίσκονται στη Γαλλία: όλα μοιράζονται το ίδιο ακριβώς πάθος για τη συγκεκριμένη μάρκα και τα πανέμορφα Ιταλικά αυτοκίνητα.

Το ίδιο έντονο πάθος ενώνει και τους επισκέπτες του “Le Mans Classic”: για χρόνια, τα αλησμόνητα μοντέλα της Lancia όπως η Beta Montecarlo Turbo, οι LC1, LC2 και η Stratos, προκαλούν ρίγη συγκίνησης με τα περάσματά τους από την πίστα του θρυλικού αυτού αγώνα της Γαλλίας.

Κατά τη διάρκεια του “Le Mans Classique 2023”, η Lancia παρουσίασε τη Lancia Pu+Ra HPE μαζί με μία Lancia Aurelia B20S του 1956, ένα αυτοκίνητο που μετράει ήδη πέντε παρουσίες στο Le Mans Classic και στο Ράλι του Παρισιού το 2004, και ανήκει σε ένα από τα μέλη του Lancia Classic Club de France.

Οι Lancia Pu+Ra HPE και Aurelia B20S αντιπροσωπεύουν την επικοινωνία του παρελθόντος με το μέλλον, που καταδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο, την αναγέννηση της μάρκας.

Πράγματι, η Lancia Aurelia είναι ένα από τα μοντέλα από το οποίο εμπνεύστηκε το design των μελλοντικών μοντέλων της μάρκας, γεγονός που γίνεται εμφανές και στην Pu+Ra HPE. Οι απαλές πλευρικές του γραμμές που σβήνουν ομαλά καθώς πλησιάζουν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, οι απαλές γραμμές που προωθούν την αεροδυναμική, η βιωσιμότητα και  η ρευστότητα των επιφανειών της Lancia Pu+Ra HPE, αποτελούν μία ξεκάθαρη αναφορά στις Lancia Aurelia και Flaminia.

Το Le Mans Classic που εγκαινιάστηκε το 2002 ως παράλληλη εκδήλωση του θρυλικού αγώνα των 24 ωρών του Le Mans, συγκεντρώνει την αγάπη και το πάθος των ενδιαφερομένων, φέρνοντας στον αγώνα αυτοκίνητα που έχουν τρέξει στο παρελθόν στην πίστα των 13,65 χιλιομέτρων, στο πλαίσιο ενός από τα μεγαλύτερα αυτοκινητιστικά γεγονότα στη Γαλλία. Μεταξύ των προκριματικών και του πραγματικού αγώνα, – χωρισμένη σε εποχές ανάλογα με τα μοντέλα – η εκδήλωση είναι ένα σημαντικό μέρος συνάντησης για τις λέσχες αυτοκινήτων, και συνδυάζει τις δραστηριότητες στην πίστα με μια σειρά εκθέσεων και δημοπρασιών. Η εκδήλωση, η οποία έχει καθιερωθεί να λαμβάνει χώρα κάθε δεύτερη χρονιά, επιστρέφει  με έναν φαντασμαγορικό τρόπο το 2023, ώστε να συνδυαστεί με τον εορτασμό της συμπλήρωσης  των 100 χρόνων του περίφημου 24ωρου αγώνα του Le Mans.

Φωτογραφίες: Lancia

Προηγούμενο άρθροH Dacia στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally Dakar
Επόμενο άρθροΝέο Fiat 600e: H Fiat επιστρέφει στο segment Β