Η Honda Motor δήλωσε ότι θα κλείσει το μοναδικό της εργοστάσιο στη Βρετανία το 2021, μια απόφαση που θέτει σε κίνδυνο 3.500 θέσεις εργασίας, αλλά, όπως επισημαίνει η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, βασίστηκε στις αλλαγές στην παγκόσμια αγορά και δεν σχετίζεται με το Brexit.

Η Honda παράγει το Civic για την παγκόσμια αγορά στο Swindon, το μοναδικό εργοστάσιο της εταιρείας στην ΕΕ. Η εταιρεία θα κλείσει το εργοστάσιο αλλά θα διατηρήσει τα κεντρικά γραφεία της για την Ευρώπη στο Bracknell της Αγγλίας.

“Η Honda ενημέρωσε τους εργαζομένους της σχετικά με την πρόθεση να κλείσει το εργοστάσιο κατασκευής οχημάτων στο Swindon, στο τέλος του κύκλου παραγωγής του τρέχοντος μοντέλου, το 2021”, δήλωσε η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση.

Σκοπεύει, επίσης, να σταματήσει να παράγει το Civic στο εργοστάσιο της Τουρκίας από το 2021, αλλά σχεδιάζει να συνεχίσει τις δραστηριότητές της στη χώρα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Honda, Takahiro Hachigo, σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο.

Το κλείσιμο του εργοστασίου αυτού θα είναι ένα από τα πολλά των αυτοκινητοβιομηχανιών που επανεκτιμούν την παρουσία τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Ian Howells, Senior Vice President της Honda στην Ευρώπη, δήλωσε στο BBC ότι η Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ιαπωνία είναι οι περιοχές όπου η επιχείρηση θα εστιάσει τις επενδύσεις της.

Προηγούμενο άρθροΤαξινομήσεις νέων επαγγελματικών οχημάτων
Επόμενο άρθροCitroën AMI One concept