Η Honda δημοσίευσε προσχέδιο του Prologue, του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού SUV για τις ΗΠΑ. Το αυτοκίνητο έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2024 και αναπτύχθηκε και κατασκευάζεται σε πλαίσιο της General Motors.

Η φωτογραφία που δημοσιεύθηκε δείχνει την οριστική έκδοση του σχεδιαστηρίου της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Καλιφόρνια. Είναι το πρώτo Honda που σχεδιάζεται κυρίως μέσω εικονικής πραγματικότητας και πρέπει να διαθέτει βελτιωμένη αεροδυναμική και καλύτερη αυτονομία.

Το Honda Prologue θα κατασκευαστεί επάνω στην ειδική πλατφόρμα μπαταριών Ultium της General Motors, στις ΗΠΑ. Πιθανότατα, θα διαθέτει ενεργειακή ισχύ 100 kWh, καθιστώντας εφικτή αυτονομία 300 μιλίων. Επιπλέον, ένα ακόμα SUV παρόμοιας τεχνολογίας θα ακολουθήσει το Prologue.

Ανανεωμένες αντιπροσωπείες

Η Honda και η GM συνεργάζονται για την ανάπτυξη EV και αυτόνομης οδήγησης. Επιθυμούν να λανσάρουν από κοινού γκάμα οικονομικά προσιτών EV το 2027. Ταυτοχρόνως, η Honda αναπτύσσει και την αποκλειστική της e: Architecture, η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της ένα χρόνο νωρίτερα, το 2026.

Το Prologue εγκαινιάζει την νέα στρατηγική EV της Honda για 30 BEV έως το 2030 ή πωλήσεις περίπου 2 εκατομμυρίων μονάδων, σχεδόν το ήμισυ της ετήσιας παραγωγής της.

Η Honda αναφέρει πως προχωρά επίσης σε σταδιακό μετασχηματισμό του δικτύου αντιπροσώπων, εν όψει της ηλεκτρικής μετάβασης. Αναλόγως των τοπικών κριτηρίων πώλησης BEV, θα πρέπει να εγκαταστήσουν σταθμούς φόρτισης και να αναθεωρήσουν τα εργαλεία τους. Πρέπει να ετοιμαστεί νέο σχέδιο καταστημάτων για τη νέα εποχή των BEV.

Προηγούμενο άρθροEDPR – Lhyfe: Συνεργασία προώθησης ανανεώσιμου υδρογόνου
Επόμενο άρθροΝέα εποχή για την Europcar μέσω της Kinsen στην Ελλάδα