Η σκανδιναβική εταιρεία διαμοιρασμού αυτοκινήτων (car-sharing) GreenMobility εισέρχεται στη βελγική αγορά με την προσφορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η εταιρεία μόλις έλαβε άδεια σταθμού αυτοκινήτων και διαμοιρασμού από την πόλη της Αμβέρσας, η οποία βλέπει μεγάλες δυνατότητες στα ηλεκτρικά οχήματα διαμοιρασμού, με τη μείωση της χρήσης ιδιωτικών αυτοκινήτων και τη βελτίωση του περιβάλλοντος.

Η GreenMobility θα ξεκινήσει την υπηρεσία της διαμοιρασμού ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε κοινοπραξία με τοπικούς εταίρους και σκοπεύει αργότερα να επεκταθεί στις Βρυξέλλες και τη Γάνδη.

Η ανάλυση αγοράς της Greenmobility κατέδειξε πως η βελγική αγορά διαθέτει σημαντικό δυναμικό και, ως εκ τούτου, απoφάσισε να εισέλθει στη χώρα σε κοινοπραξία με τον τοπικό εταίρο της Deurnese Transportmaatschappij NV (DTM).

Η στρατηγική της εταιρείας είναι να εγκαθιδρύσει σταδιακά δική της τοπική δραστηριότητα, μέσω θυγατρικών πλήρους ή μερικής κυριότητας και όχι συνεργασίες franchise. Αυτό συμβαδίζει με τις δραστηριότητες στην Κοπεγχάγη και το Aarhus στη Δανία και στο Malmö και Göteburg στη Σουηδία στις αρχές του 2020.

Η υπηρεσία της GreenMobility στην Αμβέρσα αναμένεται να ξεκινήσει την άνοιξη του 2020, με τη δημιουργία ενός στόλου περίπου 350 EV.

Προηγούμενο άρθροBASF: Το λευκό κυριάρχησε στα αυτοκίνητα το 2019
Επόμενο άρθροΤα μοντέλα της Fiat Professional με εγγύηση 200.000 χλμ.