Η Ford φέρνει στους πελάτες της Ευρώπης το Amazon Alexa Built-in μέσω της ενημέρωσης λογισμικού Ford Power-Up.

Η Ford ανακοίνωσε ότι οι ευρωπαίοι πελάτες της μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στο Amazon Alexa μέσω του Alexa Built-in, που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν ερωτήσεις ή να δίνουν εντολές απευθείας από το εσωτερικό του οχήματος χωρίς να χρειάζονται smartphone.1 2 Για παράδειγμα, το Alexa Built-in διευκολύνει τους οδηγούς να μαθαίνουν τις πρωινές ειδήσεις και να ενημερώνονται για την κυκλοφορία καθ’ οδόν προς τη δουλειά τους, ή να διαχειρίζονται εξ αποστάσεως τη θερμοκρασία στο σπίτι συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη μείωση των λογαριασμών ενέργειας.

Η υπηρεσία προσφέρεται στις χώρες που η Alexa διατίθεται από την Amazon. Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι διαθέσιμη μέσω μιας ενημέρωσης λογισμικού Ford Power-Up, η οποία παρέχεται ασύρματα. Το Alexa Built-in είναι ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά που παρέχονται μέσω ενημερώσεων λογισμικού Power-Up της Ford για την ευρεία γκάμα οχημάτων που είναι εξοπλισμένα με τα συστήματα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 4 και SYNC 4A. 3 Σε αυτά περιλαμβάνονται τόσο η Ford Mustang Mach-E όσο και η Ford Mustang Mach-E GT, το Focus και το Focus ST.

Το Alexa Built-in θα ενσωματωθεί επίσης κατά τη διάρκεια της παραγωγής σε επιλεγμένα μοντέλα που προορίζονται για τους πελάτες της Γηραιάς Ηπείρου φέτος. Αυτά περιλαμβάνουν τις Ford Mustang Mach-E και Mustang Mach-E GT καθώς και το Ford Focus.

Amazon Alexa Built-in

Η Ford θα προσφέρει δωρεάν συνδεσιμότητα με βασικά χαρακτηριστικά της Alexa. 4 Σχεδιασμένο για να αποτελεί προέκταση της εμπειρίας Alexa στο σπίτι, το Alexa Built-in θα βελτιώσει την εμπειρία οδήγησης.

  • Ψυχαγωγία: οι οδηγοί μπορούν να ενημερωθούν για τον καιρό, να ζητήσουν από την Alexa να πει ένα αστείο ή ακόμη και να ρωτήσουν το ύψος του Πύργου του Άιφελ
  • Παραγωγικότητα: οι οδηγοί μπορούν να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις, να προσθέτουν στοιχεία σε λίστες αγορών και να ελέγχουν ημερολόγια
  • Χειριστήρια οχήματος: οι οδηγοί μπορούν να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του εσωτερικού ή να ζητούν πλοήγηση προς έναν προορισμό
  • Έξυπνο σπίτι: οι οδηγοί μπορούν να ελέγχουν εξ αποστάσεως έξυπνες οικιακές συσκευές που πληρούν τις προϋποθέσεις, όπως οι έξυπνοι θερμοστάτες 5

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε τώρα την Alexa στους πελάτες της Ford στην Ευρώπη – συνεχίζοντας την αποστολή μας να παρέχουμε εξατομικευμένες, προνοητικές και διαισθητικές ψηφιακές εμπειρίες που ενθουσιάζουν οδηγούς και επιβάτες», δήλωσε ο Dean Miles, Director of Product and Business Management, Amazon Smart Vehicles. «Η φωνητική τεχνητή νοημοσύνη μεγαλουργεί σε περιβάλλοντα όπου οι άνθρωποι επικεντρώνονται σε άλλες εργασίες, και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στο όχημα. Ανυπομονούμε να ακούσουμε τα σχόλια των πελατών της Ford για το πώς η Alexa εμπλουτίζει την οδήγησή τους».

Οι οδηγοί έχουν επίσης τη δυνατότητα πρόσβασης στο Ford Streaming που επιτρέπει απεριόριστο audio streaming, ενημερώσεις ειδήσεων, καθώς και τη δυνατότητα αναπαραγωγής παιχνιδιών μέσω της Alexa. Μια δωρεάν δοκιμή διάρκειας 90 ημερών επιτρέπει στους οδηγούς να ακούνε μουσική, podcasts και audiobooks σε πλατφόρμες συμβατές με την Alexa. 6 Αυτές περιλαμβάνουν τις πλατφόρμες Amazon Music, Audible, Kindle, καθώς και υπηρεσίες τρίτων στις οποίες οι πελάτες μπορεί να είναι ήδη συνδρομητές. 7

Διασκέδαση και λειτουργικότητα

Οι πιο πρόσφατες ενημερώσεις λογισμικού Ford Power-Up προσφέρουν επίσης διπλή σύζευξη τηλεφώνου στους πελάτες, ώστε να μην χρειάζεται να διαφωνήσουν αναφορικά με το ποιος θα κάνει pairing το τηλέφωνό του με το SYNC 4. Οι οδηγοί μπορούν επίσης να τα εναλλάσσουν, ώστε να έχουν πρόσβαση τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα προσωπικά τους τηλέφωνα. Η διπλή σύζευξη τηλεφώνου διατίθεται με τα μοντέλα Ford Mustang Mach-E, Mustang Mach-E GT, Focus και Focus ST, Transit και E-Transit. 8

Διευκολύνεται η διαχείριση των ρυθμίσεων θερμοκρασίας καμπίνας μέσω της οθόνης SYNC. Οι σχεδιαστικές αναβαθμίσεις διευκολύνουν την προβολή και τη ρύθμιση της θερμοκρασίας καμπίνας.

Η τελευταία αναβάθμιση περιλαμβάνει μια σειρά από παιχνίδια για να διασκεδάζουν οι πελάτες της Mustang Mach-E όταν το όχημα φορτίζει ή είναι σταματημένο. Αυτά περιλαμβάνουν sudoku, παζλ και το παιχνίδι οδήγησης Lane Change.

Ο Global Services Marketing Director της Ford, Charles Nolan απαντά: 

  • Πώς λειτουργούν οι ενημερώσεις λογισμικού Ford PowerUp; Τι πρέπει να κάνουν οι οδηγοί; Οι ενημερώσεις λογισμικού Ford Power-Up διατηρούν τα οχήματα Ford ενημερωμένα με μια σειρά από βελτιώσεις, νέες λειτουργίες και δυνατότητες. Εγκαθίστανται over‑the‑air είτε μέσω Wi-Fi στο σπίτι είτε μέσω της σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας του οχήματος. Μόλις οι πελάτες συναινέσουν στις ενημερώσεις Ford Power-Up στο πλαίσιο της αρχικής διαδικασίας εγκατάστασης, η ενημέρωση που παρέχει το Alexa Bult-in και άλλες ενημερώσεις λογισμικού θα είναι απρόσκοπτη και θα πραγματοποιείται στο παρασκήνιο. Καθώς ορισμένες ενημερώσεις μπορεί να απαιτούν το όχημα να μην χρησιμοποιείται, οι οδηγοί μπορούν να τις προγραμματίσουν την ώρα που τους εξυπηρετεί καλύτερα.
  • Πώς δοκίμασε το Alexa Builtin η ομάδα της Ford για να διασφαλίσει ότι θα είναι χρήσιμο στους οδηγούς και θα λειτουργεί ομαλά; Συνεργαζόμαστε στενά με την Amazon για να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας θα έχουν μια ομαλή ενσωμάτωση και εμπειρία χρήσης με την Alexa. Έχουμε επίσης δοκιμάσει πιλοτικά τις λειτουργίες σε μια επιλεγμένη ομάδα οχημάτων του εσωτερικού μας στόλου για να βεβαιωθούμε ότι η εμπειρία βελτιώνει πραγματικά τις μετακινήσεις των πελατών μας και την καθημερινότητά τους.
  • Σε τι χρησιμεύει να έχεις το Alexa Builtin ως μέρος της καθημερινής σου οδήγησης; Το να έχει κανείς πρόσβαση στην Alexa όταν γυρίζει από τη δουλειά είναι ό,τι καλύτερο. Είμαι φανατικός χρήστης του Audible και χρησιμοποιώ το Ford Streaming για να ακούω λογοτεχνικά ή άλλου είδους βιβλία ανάλογα με το πώς ήταν η μέρα μου! Η Alexa βοηθά να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ της εργασίας και της ζωής μου στο σπίτι. Επίσης με βολεύει να ελέγχω πότε είναι το επόμενο ραντεβού στο ημερολόγιό μου ή να προσθέτω κάτι που θυμάμαι στη λίστα με τα ψώνια μου ενώ οδηγώ: «Alexa, πρόσθεσε ποπ κορν στη λίστα με τα ψώνια μου».
  • Ποιες μελλοντικές ενημερώσεις του Ford PowerUp σχεδιάζει η Ford; Η Alexa ήταν μια σημαντική αναβάθμιση που απαίτησε από εμάς να βελτιώσουμε τις δυνατότητες του Ford Power-Up. Ως αποτέλεσμα οι πελάτες μας θα αρχίσουν να βλέπουν νέες και συναρπαστικές ενημερώσεις για να διατηρήσουν το Ford τους ασφαλές, διασκεδαστικό και συναρπαστικό στην οδήγηση. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα!

1 Επτά ευρωπαϊκές αγορές – Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο. Η Alexa θα είναι διαθέσιμη μόνο στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά και ισπανικά στις υποστηριζόμενες αγορές. Κάποια άλλη αγορά δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στην Alexa παρά τη δυνατότητα χρήσης μιας υποστηριζόμενης γλώσσας. Στα οχήματα που λαμβάνουν αυτή την ενημέρωση Ford Power-Up περιλαμβάνονται τα επιβατικά μοντέλα Ford Mustang Mach E, Ford Mustang Mach-E GT, Focus και Focus ST.

2 Για να χρησιμοποιήσουν το Alexa Built-in, οι οδηγοί πρέπει να ενεργοποιήσουν το FordPass Connect μέσα στο όχημά τους χρησιμοποιώντας την εφαρμογή FordPass για smartphone. Το FordPass Connect (προαιρετικό σε επιλεγμένα οχήματα), η εφαρμογή FordPass και η δωρεάν υπηρεσία Connected Service απαιτούνται για τις λειτουργίες απομακρυσμένου ελέγχου (δείτε τους όρους του FordPass για λεπτομέρειες). Η συνδεδεμένη υπηρεσία και οι λειτουργίες εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα του δικτύου. Η εξέλιξη της τεχνολογίας/των δικτύων κινητής τηλεφωνίας/των δυνατοτήτων του οχήματος μπορεί να περιορίσει τη λειτουργικότητα και να εμποδίσει τη λειτουργία των συνδεδεμένων χαρακτηριστικών. Η συνδεδεμένη υπηρεσία δεν περιλαμβάνει το Wi-Fi hotspot. Η εφαρμογή FordPass, συμβατή με ορισμένες πλατφόρμες smartphone, είναι διαθέσιμη μέσω λήψης. Ενδέχεται να ισχύουν χρεώσεις μηνυμάτων και δεδομένων.    

3 Η οδηγία της Ford είναι να μην οδηγείτε αφηρημένοι ή όταν χρησιμοποιείτε συσκευές χειρός. Χρησιμοποιήστε συστήματα που λειτουργούν με φωνητικές εντολές, όταν είναι δυνατόν. Ορισμένα χαρακτηριστικά ενδέχεται να κλειδωθούν όταν το αυτοκίνητο κινείται. Δεν είναι όλες οι λειτουργίες συμβατές με όλα τα τηλέφωνα

4 Για πρόσβαση στην Alexa απαιτείται λογαριασμός Amazon, SYNC 4 ή SYNC 4A, FordPass Connect και δωρεάν υπηρεσία Connected Service που ενεργοποιείται μέσω της εφαρμογής FordPass (βλέπε Όρους FordPass για λεπτομέρειες).

5 Ορισμένες λειτουργίες της Alexa εξαρτώνται από την τεχνολογία smart home και λειτουργούν μόνο με έξυπνες οικιακές συσκευές συμβατές με το Amazon Alexa. Ενδέχεται να απαιτούνται πρόσθετα προϊόντα και ρυθμίσεις.

6 Η περίοδος επιλεξιμότητας ενός έτους αρχίζει από την ημερομηνία εγκατάστασης για τους πελάτες που λαμβάνουν την Alexa μέσω της ενημέρωσης λογισμικού Ford Power-Up. Όταν η Alexa έχει ενσωματωθεί σε οχήματα κατά τη διάρκεια της παραγωγής, η περίοδος επιλεξιμότητας ενός έτους αρχίζει από την ημερομηνία έναρξης της εγγύησης.

7 Λάβετε υπόψη ότι ενδέχεται να απαιτούνται περαιτέρω συνδρομές για ορισμένες λειτουργίες.

8 Εάν χρησιμοποιείτε Android Auto ή Apple CarPlay, οι χρήστες θα πρέπει να αποσυνδεθούν πριν χρησιμοποιήσουν αυτή τη λειτουργία.

Προηγούμενο άρθροΟι ευρωπαίοι χρήστες της FREENOW επιλέγουν την Ελλάδα
Επόμενο άρθροRenault Group – Nissan Motor: οριστικές συμφωνίες