Η Ford Europe ανακοίνωσε ότι ολόκληρη η γκάμα επαγγελματικών οχημάτων της στην Ευρώπη θα είναι μηδενικών εκπομπών, αμιγώς ηλεκτρική ή plug-in υβριδική έως το 2024 και το 100% των επιβατικών οχημάτων της θα είναι επίσης μηδενικών εκπομπών, αμιγώς ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά έως το 2026 και αμιγώς ηλεκτρικά έως το 2030.

Η είδηση αποτελεί συνέχεια της ανακοίνωσης της Ford για επένδυση τουλάχιστον 22 δισ. δολαρίων παγκοσμίως για την ηλεκτροκίνηση έως το 2025, σχεδόν διπλάσια από τα προηγούμενα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας για EV.

«Αναδιαρθρώσαμε επιτυχώς τη Ford Europe και επιστρέψαμε στην κερδοφορία το τέταρτο τρίμηνο του 2020. Τώρα προχωρούμε σε ένα ηλεκτρικό μέλλον στην Ευρώπη με εκφραστικά νέα οχήματα και εμπειρία συνδεδεμένων πελατών παγκόσμιου επιπέδου», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας στη γηραιά ήπειρο, Stuart Rowley. «Θα συνεχίσουμε τη δυναμική μας προώθηση φέτος και θα επιδιώξουμε να επιτύχουμε τον στόχο μας για περιθώριο EBIT 6%, στο πλαίσιο του σχεδίου της Ford για μεταστροφή των παγκόσμιων δραστηριοτήτων μας αυτοκινήτου».

Το εργοαστάσιο της Ford στην Κολωνία

Αιχμή της προόδου της Ford για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον αποτελεί η νέα επένδυση 1 δισ. δολαρίων για εκσυγχρονισμό της μονάδας συναρμολόγησης οχημάτων στην Κολωνία, ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα παραγωγής της στην Ευρώπη και έδρα της Ford στην περιοχή. Η επένδυση θα μετατρέψει τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις συναρμολόγησης οχημάτων σε Κέντρο Εξηλεκτρισμού Ford Κολωνίας για κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Ford επιβεβαίωσε επίσης ότι το πρώτο ευρωπαϊκής κατασκευής αμιγώς ηλεκτρικό επιβατικό όχημα για Ευρωπαίους πελάτες θα παράγεται στο εργοστάσιο αυτό από το 2023, με δυνατότητα κατασκευής ενός ακόμα αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος.

“Η απόφαση να καταστεί  το εργοστάσιο παραγωγής και ανάπτυξης της Κολωνίας κέντρο ηλεκτρικής κινητικότητας της Ford Europe στέλνει σημαντικό μήνυμα στο ανθρώπινο δυναμικό”, δήλωσε ο Martin Hennig, πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου Εργαζομένων της Ford-Werke GmbH. “Παρέχει μακροπρόθεσμη προοπτική στους εργαζομένους μας και συγχρόνως τους ενθαρρύνει να υποστηρίξουν τη διαμόρφωση του ηλεκτρικού μέλλοντος”.

Την περαιτέρω ανάπτυξη της δραστηριότητας επαγγελματικών οχημάτων θα επιφέρει ένα οικοσύστημα συνδεδεμένων υπηρεσιών που θα αναπτυχθεί από κοινού με τους πελάτες και θα σχεδιαστεί προς βελτίωση της εμπειρίας τους και ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους, όπως δήλωσε η Ford.

Προηγούμενο άρθροΗ Mazda αναβαθμίζει τον κινητήρα e-Skyactiv X
Επόμενο άρθρο30 χρόνια δραστηριότητας Europ Assistance Greece