Σε συνάντηση της FCA με τα συνδικάτα εργατών στο Τορίνο, η διοίκηση του ομίλου παρουσίασε τα σχέδια που θα στηρίξουν το επιχειρηματικό πλάνο 2018-2022 της FCA. Οι επενδύσεις θα εστιάσουν στην ηλεκτροκίνηση και τα υβριδικά συστήματα. Η πρώτη εφαρμογή της ειδικά σχεδιασμένης για ηλεκτρικά οχήματα πλατφόρμας θα είναι στο νέο Fiat500 BEV. Θα δημιουργηθούν σημαντικές συνέργιες μέσω της χρήσης κοινών ηλεκτρικών κινητηρίων μονάδων και πλαισίων. Θα γίνει βέλτιστη αξιοποίηση των μονάδων παραγωγής που βρίσκονται στην Ιταλία.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 29 Νοεμβρίου στο Mirafiori. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η διοίκηση της FCA παρουσίασε το σχέδιο παραγωγής για τις μονάδες της Ιταλίας, το οποίο θα υποστηρίξει το επιχειρηματικό πλάνο του ομίλου για την περίοδο 2018-2022.

Ο CEO της FCA, Mike Manley, ανοίγοντας την συνάντησε ανέφερε: «Το Mirafiori θα αποτελέσει την πρώτη μονάδα στην οποία θα παραχθεί μία αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα, αυτή του νέου Fiat 500, ή οποία θα έχει τη δυνατότητα στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα προϊόντα σε παγκόσμια κλίμακα. Επιπλέον, επενδύσεις σε όλη τη γκάμα των εταιρειών του ομίλου, θα επιτρέψουν την βέλτιστη αξιοποίηση της δυνατότητας παραγωγής των μονάδων μας. Θα αυξηθεί η αποδοτικότητα μέσω κοινών πλαισίων και Plug-in υβριδικών συστημάτων, διατηρώντας παράλληλα τα μοναδικά χαρακτηριστικά κάθε μάρκας.»

Από την πλευρά του ο Pietro Gorlier, Chief Operating Officer του Ομίλου FCA, αναφέρθηκε στις επενδύσεις που θα γίνουν ώστε να υποστηριχθεί η παραγωγή του νέου Fiat 500 BEV στο Mirafiori, στις επενδύσεις στα υβριδικά συστήματα Plug-in,  αλλά και στην προετοιμασία της μονάδα παραγωγής του Pomigliano για την παραγωγή ενός νέου συμπαγούς SUV για την Alfa Romeo, καθώς και του Fiat Panda MHV (Mild Hybrid Vehicle). Τέλος ο κ. Gorlier αναφέρθηκε στη δημιουργία μιας νέας μονάδας παραγωγής στο Termoli, όπου θα παράγονται ατμοσφαιρικές, υπερτροφοδοτούμενες και υβριδικές εκδόσεις των νέων κινητήρων FireFly της Fiat.

Η επένδυση στην Ιταλία την περίοδο 2019-2021 θα ξεπεράσει τα 5 δισ. ευρώ.

«Το επενδυτικό πρόγραμμα για την Ιταλία εστιάζει στη χρήση κοινών, ευέλικτων πλαισίων για ηλεκτρικά οχήματα και θα ενισχύσει το βιομηχανικό αποτύπωμα της Ιταλίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέσα στους επόμενους μήνες θα ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης για τους εργαζόμενους μας, το οποίο θα εστιάζει στις τεχνολογίες των ηλεκτρικών και υβριδικών συστημάτων. Είμαι πεπεισμένος ότι μαζί με το εργατικό μας δυναμικό θα πετύχουμε την επιτυχημένη εφαρμογή αυτών των νέων, προηγμένων προγραμμάτων στην αγορά.», κατέληξε ο Pietro Gorlier.

 

Προηγούμενο άρθροΣτο Fleet Europe Village παρουσιάστηκαν νέα προϊόντα και λύσεις κινητικότητας
Επόμενο άρθροΤο Eclipse Cross 1ο “Crossover” στα βραβεία του γερμανικού περιοδικού OFF ROAD για το 2018