Η Europcar πρόσθεσε 100 ηλεκτρικά βαν LEVC VN5 στον στόλο της βραχυπρόθεσμης ενοικίασης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το VN5 διαθέτει αυτονομία αμιγώς ηλεκτρική πάνω από 100 χλμ και μικρό βενζινοκίνητο σύστημα που επαναφορτίζει τις μπαταρίες του οχήματος για επέκταση στα 500 χλμ. Αυτό το καθιστά πρακτικό για στόλους που πρέπει να πραγματοποιούν αστικές παραδόσεις με μηδενικές εκπομπές, αλλά και μεγαλύτερες διαδρομές εκτός πόλης.

Ο Ron Santiago, Διευθύνων Σύμβουλος του Europcar Mobility Group UK, δήλωσε: «Έρευνα του 2021 διαπίστωσε ότι το 89% των επιχειρήσεων προβλέπει πως το ένα τέταρτο ή περισσότερο του στόλου τους θα εισέρχεται σε Ζώνη Καθαρού Αέρα πάνω από μία φορά την εβδομάδα. Υπάρχει όμως σαφής έλλειψη διαθέσιμων ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και θέματα κόστους για την αγορά τους. Υπάρχει επίσης ανησυχία μήπως τα ηλεκτρικά βαν δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες απαιτήσεις των επιχειρήσεων και αβεβαιότητα σχετικά με την αυτονομία τους. Η ένταξη του VN5 στον στόλο της Europcar Vans & Trucks αντιμετωπίζει αυτές τις ανησυχίες σε διάφορα επίπεδα».

Πρόσθεσε πως το VN5 επιτρέπει στους στόλους να «δοκιμάσουν πριν αγοράσουν», χωρίς δέσμευση για leasing ή αγορά, δίνοντάς τους την ευκαιρία να κατανοήσουν πραγματικά πώς θα λειτουργήσει η ηλεκτροκίνηση για αυτούς και τους οδηγούς τους.

Η Europcar σκοπεύει το 20% του στόλου της να εκπέμπει λιγότερο από 50 γρ/χλμ CO2 έως το 2024.

 

Προηγούμενο άρθροGeely – Renault: Συμφωνία συνεργασίας στη Νότια Κορέα
Επόμενο άρθροΑπομένουν μόνο λίγες δεκάδες Abarth 695 Esseesse