Η πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture)

Το Renault Group και το Geely Holding Group, ο μεγαλύτερος ιδιόκτητος όμιλος αυτοκινήτων της Κίνας, υπέγραψαν συμφωνία νέας συνεργασίας παροχής μοντέλων υβριδικών ηλεκτρικών οχημάτων (HEV) και κινητήρων εσωτερικής καύσης (ICE) στην αγορά της Νότιας Κορέας, καθώς και εξαγωγών.

Τα νέα οχήματα θα παράγονται στις εγκαταστάσεις της Renault-Samsung, στο Busan της Νότιας Κορέας, με πρόβλεψη έναρξης παραγωγής το 2024.

Αυτή η συνεργασία σηματοδοτεί ένα περαιτέρω βήμα στις προσπάθειες των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών για την παραγωγή μοντέλων χαμηλών εκπομπών, καθώς και για την αύξηση της διείσδυσής τους στις ασιατικές αγορές HEV. Η συνεργασία αποτελεί επίσης μέρος του προγράμματος «Renaulution», της Renault, για την αναβάθμιση της μάρκας RSM και του χαρτοφυλακίου προϊόντων μέσω χρήσης της κορυφαίας τεχνολογίας, μηχανικής και υπηρεσιών του κλάδου, καθώς και συνεργασίας με ισχυρούς τοπικούς συνεργάτες.

Τα νέα προϊόντα θα χρησιμοποιούν την παγκοσμίου επιπέδου συμπαγή σπονδυλωτή αρχιτεκτονική (CMA) του Geely Group, που αναπτύχθηκε στο κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης της Geely στη Σουηδία και θα αξιοποιούν τις προηγμένες τεχνολογίες υβριδικών κινητήρων του Geely Group. Η Renault και η RSM θα συνεισφέρουν την τεχνογνωσία τους στη σχεδίαση και στην εμπειρία πελατών, παρέχοντας παράλληλα τεχνολογίες αιχμής προς ικανοποίηση των προσδοκιών της τοπικής αγοράς.

Τα νέα οχήματα θα προσφέρουν στους νοτιοκορεάτες πελάτες εξοπλισμό premium και κορυφαία τεχνολογία και θα ενισχύσουν τη φήμη της RSM ως παρόχου υπηρεσιών υψηλής ποιότητας. Παρόλο που τα οχήματα θα σχεδιαστούν αρχικά για την αγορά της Νότιας Κορέας, η RSM θα επιτρέψει την εξαγωγή τους μελλοντικά.

Ο Eric Li, Πρόεδρος του Geely Holding Group, δήλωσε: «Η Geely έχει αποδεδειγμένο ιστορικό αμοιβαία επωφελών συνεργασιών σε θέματα τεχνολογίας, εμπειριών και ανταλλαγής ιδεών, με απώτερο στόχο τη δημιουργία βιώσιμων προϊόντων υψηλής ποιότητας. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη Renault και να πραγματοποιήσουμε νέες συνέργειες, που θα συνδυάζουν δυνάμεις από αμφότερα τα μέρη προς δημιουργία αξίας για τους τελικούς χρήστες».

Ο Luca de Meo, CEO του Renault Group, δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς που ξεκινάει μια τόσο καινοτόμος συνεργασία με το Geely Group, το οποίο διαθέτει εντυπωσιακό ιστορικό στον κλάδο. Μέσω αυτού του έργου, η Geely Holding και το Renault Group ανοίγουν το δρόμο της συνέχειας των 20 ετών επιτυχημένης διαδρομής της RSM και της συνεισφοράς στη βιομηχανία της Νότιας Κορέας».

 

Προηγούμενο άρθροΒραβείο “το ομορφότερο αυτοκίνητο” για το DS 4
Επόμενο άρθροΗ Europcar πρόσθεσε 100 e-van VN5 LEVC στον στόλο της