Η ευρωπαϊκή εταιρεία μικροκινητικότητας TIER ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας ποδηλάτων διαμοιρασμού της Λειψίας, nextbike.

Με την εξαγορά, η TIER επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων με ενοικιαζόμενα και ηλεκτρικά ποδήλατα διαμοιρασμού, γεγονός που θα την καταστήσει έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους μικροκινητικότητας δίτροχων στον κόσμο. Η nextbike θα αξιοποιήσει την οικονομική επιφάνεια της TIER, η οποία ενισχύθηκε περαιτέρω μέσω πρόσφατου γύρου χρηματοδότησης, ύψους 200 εκατ. δολαρίων.

Η συνδυασμένη ισχύς των δύο εταιρειών θα δημιουργήσει τον μεγαλύτερο και πλέον διαφοροποιημένο πάροχο μικροκινητικότητας στην Ευρώπη, με πάνω από 250.000 οχήματα σε περισσότερες από 400 πόλεις.

Ο Lawrence Leuschner, CEO και συνιδρυτής της TIER Mobility, σχολίασε: «Η εξαγορά της nextbike – με την ασυναγώνιστη εμπειρία και τις διασυνδέσεις της σε εκατοντάδες πόλεις – αποτελεί μοναδική ευκαιρία να τονώσουμε τον διαμοιρασμό ποδηλάτων, απομακρύνοντας τους ανθρώπους από τα αυτοκίνητα, προσφέροντας την πιο βιώσιμη λύση κινητικότητας».

Ο Leonhard von Harrach, CEO της nextbike, πρόσθεσε: «Αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με την TIER επειδή υπάρχουν σημαντικές κοινές αξίες στην εταιρική μας κουλτούρα. Πάνω από όλα, ωστόσο, μας ενώνειη αποστολή μας να καταστήσουμε τις πόλεις πιο βιώσιμες με τις υπηρεσίες κινητικότητάς μας και να αντιμετωπίσουμε την κυκλοφοριακή συμφόρηση, τη ρύπανση και τον θόρυβο».

Η TIER έχει την έδρα της στο Βερολίνο και αυτή τη στιγμή λειτουργεί σε περισσότερες από 160 πόλεις σε 16 χώρες στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Η nextbike ηγείται της ευρωπαϊκής αγορά διαμοιρασμού ποδηλάτων. Από το 2004, η πρωτοπόρος της μικροκινητικότητας αναπτύσσει έξυπνα συστήματα ενοικίασης ποδηλάτων τα οποία λειτουργεί μόνη της και με ένα δίκτυο διεθνών συνεργατών franchise. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 300 πόλεις σε 28 χώρες, κυρίως για λογαριασμό του δημόσιου τομέα.

Προηγούμενο άρθροToyota C-HR 2022: νέα έκδοση C-LUB
Επόμενο άρθροΟι νικητές των βραβείων THE ZEVAS του LA Auto Show