Η Edenred απέκτησε την βρετανική επιχείρηση The Right Fuelcard Company (TRFC) για περίπου 95 εκατομμύρια στερλίνες (107 εκατ. ευρώ), για να κερδίσει τη θέση της στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Edenred, ο παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις συναλλαγών για επιχειρήσεις, εργαζόμενους και έμπορους, ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας για την απόκτηση του 80% του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου The Right Fuelcard Company (TRFC), του 4ου fuel card program manager στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με την επέκταση στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη[1], η Edenred εδραιώνει τη θέση της ως παγκόσμιος φορέας παροχής λύσεων φορητότητας και διαχείρισης στόλου στο πλαίσιο της Fast Forward στρατηγικής της.

Η TRFC έχει 27.000 εταιρικούς πελάτες και 150.000 κατόχους καρτών στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου ισχυρίζεται ότι είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος προμηθευτής καρτών καυσίμων. Η κάρτα καυσίμων είναι αποδεκτή από το 90% των σταθμών ανεφοδιασμού, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που διαχειρίζονται η Shell και Esso, καθώς και τα σούπερ μάρκετ και το δίκτυο Keyfuels.

Ο Antoine Dumurgier, chief operating officer, fleet & mobility solutions στην Edenred, δήλωσε ότι η εξαγορά “θα επιτρέψει στην Edenred να συνεχίσει να επεκτείνεται στον τομέα του στόλου και των λύσεων κινητικότητας τοποθετώντας την υπερήφανα σε μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές”.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2019, με την Edenred να αγοράζει το 80% του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου TRFC.

[1]Στην Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η μεγαλύτερη αγορά καρτών καυσίμων. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγορά σε λίτρα καυσίμων που ξοδεύουν οι εταιρείες.

Προηγούμενο άρθροΤο Volvo XC40 αναδείχτηκε Women’s World Car of the Year 2018 
Επόμενο άρθροEuropean Fleet Manager of the Year ο Heiko Groesch (Goodyear Dunlop)