Νέα σήμανση στα κεντρικά γραφεία του Mercedes-Benz Group AG στη Στουτγάρδη

Η Daimler AG ονομάζεται πλέον Mercedes-Benz Group AG από την 1η Φεβρουαρίου 2022. Μετά το επιτυχημένο ντεμπούτο της Daimler Truck στο χρηματιστήριο, η ανανεωμένη εστίαση του Ομίλου στην αυτοκινητοβιομηχανία υπογραμμίζεται με το νέο όνομα.

Η παγκοσμίου φήμης μάρκα Mercedes-Benz δημιουργήθηκε το 1926 όταν οι εταιρείες Carl Benz και Gottlieb Daimler συγχωνεύτηκαν με στόχο να φέρουν επανάσταση στην παραγωγή αυτοκινήτων. Οι δύο πρωτοπόροι είχαν ήδη παρουσιάσει τις πρωτοποριακές εφευρέσεις τους ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλον το 1886, προαναγγέλλοντας την απαρχή της εποχής του αυτοκινήτου. Κατά τη μετονομασία της Daimler AG σε Mercedes-Benz Group AG, η χρηματιστηριακή επωνυμία της εταιρείας αλλάζει επίσης από «DAI» σε «MBG». Δεν θα υπάρξουν περαιτέρω αλλαγές για τους μετόχους. Οι μετοχές της Mercedes-Benz Group AG θα παραμείνουν εισηγμένες στον γερμανικό χρηματιστηριακό δείκτη blue-chip DAX.

Ο Ola Källenius, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Mercedes-Benz Group, δήλωσε: «Η μετονομασία σε Mercedes-Benz Group AG υπογραμμίζει την ανανεωμένη στρατηγική μας εστίαση. Με αυτόν τον τρόπο, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές πού βλέπουμε τον πυρήνα της εταιρείας μας – την κατασκευή των πιο επιθυμητών αυτοκινήτων στον κόσμο. Το αστέρι της Mercedes ήταν πάντα μια υπόσχεση για το μέλλον: Η παρούσα αλλαγή θα το βελτιώσει. Θέλουμε να συνεχίσουμε αυτή την κληρονομιά των ιδρυτών μας αναλαμβάνοντας να ηγηθούμε της ηλεκτρικής κινητικότητας και του λογισμικού οχημάτων».

Παράλληλα με τη μετονομασία της Daimler AG, η Daimler Mobility AG προσαρμόζει επίσης τη μάρκα της: Με την επωνυμία Mercedes-Benz Mobility AG, η εταιρεία προσφέρει υπηρεσίες κινητικότητας για επιβατικά αυτοκίνητα και βαν στους τομείς της χρηματοδότησης, του leasing και της ασφάλισης. Επιπλέον, το τμήμα χρηματοδότησης και κινητικότητας δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της Mercedes-Benz να χρησιμοποιούν τα οχήματά τους με ευελιξία μέσω μοντέλων ενοικίασης και συνδρομής, διαχείρισης στόλου και ψηφιακών υπηρεσιών φόρτισης και πληρωμής.

Με τη μετονομασία της Daimler, η εταιρεία ολοκληρώνει την ιστορική ανανέωση που ξεκίνησε πέρυσι και εγκρίθηκε από τους μετόχους με συντριπτική πλειοψηφία. Στις 10 Δεκεμβρίου 2021, η Daimler Truck Holding AG εισήχθη ως ανεξάρτητη εταιρεία στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Έτσι, ο νέος όμιλος Mercedes-Benz επικεντρώνεται πλήρως στις μάρκες επιβατικών αυτοκινήτων Mercedes-Benz, Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach και Mercedes-EQ καθώς και στα βαν. Ως κατασκευαστής με την πιο πολύτιμη μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο, ο Όμιλος θα είναι σε θέση να αναπτύξει πλήρως τις οικονομικές του δυνατότητες στο μέλλον και να εκμεταλλευτεί καλύτερα τις ανταγωνιστικές του δυνάμεις. Μετά την αναπροσαρμογή του αρχικού Ομίλου Daimler, το Mercedes-Benz Group εξακολουθεί να κατέχει μειοψηφικό ποσοστό 35% στην Daimler Truck Holding AG, από το οποίο περίπου το 5% αφορά στα συνταξιοδοτικά του στοιχεία.

Προηγούμενο άρθροΗ αποκάλυψη του Skoda ENYAQ Coupé iV
Επόμενο άρθροΟ τύπος οχήματος που θα αγοράσουν οι Έλληνες