Η Daimler Financial Services απέκτησε μειοψηφικό μερίδιο στη FleetMaster, μια βελγική εταιρεία που αναπτύσσει λογισμικό για εταιρείες ενοικίασης και χρηματοδοτικής μίσθωσης. Και οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν την τιμή αγοράς.

Ο Frederik De Witte, ένας από τους συνιδρυτές της FleetMaster, δήλωσε: “Με τη στρατηγική επένδυση της Daimler επιτυγχάνουμε την περαιτέρω παγκόσμια επέκταση της τεχνολογικής μας πλατφόρμας, που υποστηρίζει τις βασικές διαδικασίες back-end μεγάλων εταιρειών ενοικίασης και χρηματοδοτικής μίσθωσης, κατασκευαστών αυτοκινήτων, αντιπροσώπων και λοιπών. Είμαστε ευτυχείς που καλωσορίσουμε τη Daimler ως συνεργάτη που υποστηρίζει την εταιρεία μας σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη φάση. Η επένδυση μειοψηφίας, μαζί με το τρέχον διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο πελατών των κορυφαίων εταιρειών στις αγορές-στόχους μας, υποστηρίζει την απαίτησή μας για ουδετερότητα της μάρκας”.

Ο Hans Moertl, επικεφαλής του IT της Daimler Financial Services, δήλωσε: “Με τη FleetMaster βρήκαμε έναν συνεργάτη με βαθιά γνώση της πληροφορικής, σε συνδυασμό με μια εξαιρετική εμπειρία στην ενοικίαση και τη διαχείριση στόλων. Αυτή η συνεργασία θα μας επιτρέψει να επεκτείνουμε την επιχειρηματική δραστηριότητα της MB Rent, της Daimler Financial Services στη Γερμανία, δημιουργώντας μια απρόσκοπτη πελατειακή εμπειρία. Θα ενισχύσει επίσης την ευρωπαϊκή μας επιχείρηση Athlon Rent για στόλους πολλαπλών μαρκών”.

Η FleetMaster, με γραφεία στη Γάνδη (Βέλγιο) και στο Λος Άντζελες (ΗΠΑ), ιδρύθηκε το 2011 και κατασκευάζει λογισμικό σε παγκόσμια κλίμακα, που απευθύνεται σε εταιρείες στον κλάδο ενοικίασης και χρηματοδοτικής μίσθωσης. Η FleetMaster προσφέρει μια εφαρμογή λογισμικού που βασίζεται στο cloud, είναι ιδιαίτερα προσαρμόσιμη και επιτρέπει στις εταιρείες να διαχειριστούν και να βελτιστοποιήσουν το στόλο και τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Προηγούμενο άρθροΤο Nissan Micra με δύο νέους κινητήρες 1.0 λίτρου, ισχύος 100PS και 117PS
Επόμενο άρθροΟι Βρυξέλλες αποκτούν υβριδικό τραμ