H Daimler Financial Services AG ονομάζεται πλέον Daimler Mobility AG. Κάποια πράγματα δεν θα αλλάξουν: η θυγατρική εταιρεία leasing θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στη χρηματοδότηση, τη χρηματοδοτική μίσθωση, την ασφάλιση και τη διαχείριση του στόλου για ολόκληρο τον Όμιλο Daimler. Αλλά το νέο όνομα αντικατοπτρίζει το νέο στρατηγικό στόχο της εταιρείας: να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις κινητικότητας στο εγγύς μέλλον.

Στο πλαίσιο του έργου Future του ομίλου Daimler, η Daimler Mobility AG είναι πλέον μία από τις τρεις αυτόνομες επιχειρησιακές μονάδες της Daimler AG, μαζί με την Mercedes-Benz AG και την Daimler Truck AG.

Η Daimler Mobility είναι στρατηγικός επενδυτής σε υπηρεσίες κινητικότητας όπως οι FREE NOW, SHARE NOW και Blacklane, με ευέλικτες υπηρεσίες όπως Mercedes-Benz Rent (ενοικίαση αυτοκινήτων) και Mercedes me Flexperience (μια λύση συνδρομής) που συμπληρώνει την εικόνα.

Ο Franz Reiner, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler Mobility AG, συνοψίζει ως εξής: «Χρηματοδοτούμε την κινητικότητα. Ασφαλίζουμε την κινητικότητα. Αναπτύσσουμε ευέλικτες λύσεις όπως ενοικίαση και συνδρομές. Και είμαστε ενεργός μέτοχος σε πολλές καινοτόμες υπηρεσίες κινητικότητας. Προσφέρουμε επίσης λύσεις κινητικότητας μέσω κοινών επιχειρήσεων με εταίρους όπως η BMW και η Geely. Το νέο όνομα λαμβάνει πλήρως υπόψη αυτό το φάσμα”.

Η εταιρεία δεν έχει απλώς νέο όνομα, αλλά και νέο σύνθημα: «Σας ταξιδεύουμε – We move you[1]». Ωστόσο, οι εταιρείες που συνδέονται με το τμήμα επιχειρηματικής δραστηριότητας της Daimler Mobility, όπως οι ξένες εταιρείες Mercedes-Benz Financial Services και η Mercedes-Benz Bank AG, θα συνεχίσουν να ασκούν τις δραστηριότητές τους με τη δική τους επωνυμία.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2019, η Daimler Financial Services (τώρα Daimler Mobility) ανέφερε ότι ο τζίρος της ήταν στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι, στα 18,4 δισ. ευρώ (2ο 3μηνο 2018: 18,3 δισ. ευρώ). Ωστόσο, τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 9% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, φτάνοντας τα 7,1 δισ. ευρώ (2ο 3μηνο 2018: 6,6 δισ. ευρώ).

[1] Σ.τ.Σ. Επιλέγουμε τον όρο “ταξιδεύουμε” στην ελληνική μετάφραση διότι μπορεί να αποδίδει μια διττή έννοια, λίγο διαφορετική από τον όρο “move”, πάντως ευρύτερη σε σχέση με το απλώς “μετακινούμε”.

Προηγούμενο άρθροNissan Maxima: Κορυφαίο στην κατηγορία για δεύτερη συνεχή χρονιά
Επόμενο άρθροH FCA Heritage στα Schloss Dyck Classic Days