Mercedes-Benz Safety Coach Tourismo: The high-deck bus combines all of the currently available safety systems.

Στην έκθεση Bus2Bus στο Βερολίνο, από τις 19 έως τις 21 Μαρτίου 2019, η Daimler Buses παρουσίασε τρία από τα καλύτερα μοντέλα της ευρείας γκάμας της. Το Mercedes-Benz Safety Coach Tourismo παρουσίασε την καλύτερη τεχνολογία στην ασφάλεια των τουριστικών λεωφορείων. 

Mercedes-Benz Safety Coach Tourismo: επίδειξη διαδρομής με τον ειδικό ασφαλείας μεταξύ των τουριστικών λεωφορείων

Είναι το πιο δημοφιλές τουριστικό λεωφορείο σε πωλήσεις στην Ευρώπη και ειδικά διαμορφωμένο για ταξίδια business class: Το Mercedes-Benz Tourismo συνδυάζει την οικονομική αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια και την άνεση. Και το εκθεσιακό όχημα το επιβεβαιώνει: Το Tourismo M / 2, μήκους 13,1 m, έχει δημιουργηθεί για το νέο επιτρεπόμενο μεικτό βάρος της ΕΕ μέχρι 19,5 τόνους για οχήματα δύο αξόνων. Το Tourismo Safety Coach έχει να επιδείξει δύο πρωτιές για τα τουριστικά λεωφορεία που φέρουν το τριάκτινο αστέρι: Active Brake Assist 4 με ανίχνευση πεζών και Sideguard Assist. Και διαθέτει επίσης όλα τα άλλα συστήματα ασφαλείας που διατίθενται σήμερα. Εκτός από όλα τα άλλα πολυάριθμα πλεονεκτήματα του Tourismo, αυτό σημαίνει ότι το τουριστικό λεωφορείο υπερυψωμένου καταστρώματος είναι πιο ασφαλές.

Ενεργό σύστημα υποβοήθησης φρεναρίσματος (Active Brake Assist) 4 και υποβοήθηση πλευρικής προφύλαξης στο λεωφορείο υπερυψωμένου καταστρώματος της Mercedes-Benz

Το Active Brake Assist 4 με ανίχνευση πεζών ή ABA 4 για συντομία, είναι μια λογική περαιτέρω εξέλιξη του προκατόχου ABA 3: Ενώ το ABA 3 ενεργοποιούσε αυτόματα την πλήρη εφαρμογή των φρένων αν υπήρχε κίνδυνος σύγκρουσης με στατικά εμπόδια ή άλλα προπορευόμενα οχήματα, το ABA 4 μπορεί πλέον να εφαρμόσει τα φρένα και στην περίπτωση των πεζών. Αυτή η λειτουργία είναι η πρώτη στον κόσμο σε κατασκευή λεωφορείων και πούλμαν. Η απόδοση του νέου συστήματος ABA 4 υπερβαίνει ήδη τις μελλοντικές νομικές απαιτήσεις.

Μια άλλη καινοτομία στο Tourismo είναι το Sideguard Assist για τα τυφλά σημεία. Οι αισθητήρες ραντάρ του παρακολουθούν την περιοχή του δρόμου από τη δεξιά πλευρά του οχήματος, καθ΄όλο το μήκος του και ακόμα πιο πέρα. Όταν παίρνει μια στροφή, το Sideguard Assist προειδοποιεί για την παρουσία ποδηλατών, πεζών ή ακόμα και σταθερών εμποδίων στη ζώνη περιστροφής. Επιπλέον, εκτός πόλης, το σύστημα παρέχει βοήθεια από την πλευρά του συνοδηγού, όταν αλλάζει λωρίδες.

Επιπλέον, το λεωφορείο έχει εξοπλισθεί με όλα τα συστήματα ασφάλειας και υποστήριξης που διατίθενται επί του παρόντος για το Tourismo και έτσι αποδεικνύεται ότι είναι πραγματικά ασφαλές.

Mercedes-Benz Tourismo: οικονομικό, άνετο και φιλικό προς το χρήστη

Το γεγονός ότι το αυτοκίνητο επίδειξης είναι εξοπλισμένο με πολυτελή συστήματα φαίνεται από την παρουσία του υψηλής ποιότητας, φιλικού προς τον οδηγό “Cockpit Comfort Plus”. Το Predictive Powertrain Control (PPC), εγγυάται μέγιστη απόδοση και μια πιο χαλαρωτική οδηγική εμπειρία. Το προληπτικό σύστημα ελέγχου ταχύτητας ταξιδιού γνωρίζει την τρέχουσα θέση του οχήματος και την κλίση ανύψωσης του δρόμου μπροστά. Με βάση ορισμένες παραμέτρους, το PPC ρυθμίζει την ταχύτητα και επιλέγει προληπτικά τη σωστή ταχύτητα στην κατάλληλη στιγμή. Το PPC χρησιμοποιεί επίσης την τεχνολογία EcoRoll: όπου είναι λογικό να γίνει αυτό, η τεχνολογία αυτή θέτει τη μετάδοση στην νεκρά και επιτρέπει στο λεωφορείο να κυλίσει και έτσι να εξοικονομούνται καύσιμα. Περαιτέρω υποστήριξη προς τον οδηγό διατίθεται από το Eco Driver Feedback: Το EDF πραγματοποιεί μια άμεση ανάλυση του προσωπικού τρόπου οδήγησης του οδηγού και παρέχει εξατομικευμένες ανατροφοδοτήσεις και προτάσεις.

 

Προηγούμενο άρθροΤο πιο compact SUV της Volkswagen, το T-Cross, λανσάρεται και στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΤο χαρτοφυλάκιο της Alphabet αυξήθηκε κατά 3% το 2018