Η Daimler και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της συμφώνησαν σε μέτρα για τη μείωση του μισθολογικού κόστους και των θέσεων απασχόλησης με κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο. Οι λεπτομέρειες της εφαρμογής θα επεξεργασθούν περαιτέρω τις προσεχείς εβδομάδες.

Η Daimler και το Γενικό Συμβούλιο Εργαζομένων συμφώνησαν σε βασικά σημεία προκειμένου να εξορθολογίσουν τη δομή του Ομίλου και έτσι να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα και την ευελιξία του. Έτσι, συμφωνήθηκαν από κοινού μέτρα για τη μείωση του κόστους και των θέσεων απασχόλησης με κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο. Η Daimler, μεταξύ άλλων, θα εκμεταλλευθεί τη φυσική αποχώρηση για τη μείωση των θέσεων εργασίας. Επιπλέον, θα επεκταθούν οι δυνατότητες μερικής συνταξιοδότησης και στη Γερμανία θα προσφερθεί πρόγραμμα αποζημίωσης εθελοντικής εξόδου προκειμένου να περικοπούν διοικητικές θέσεις εργασίας. Η εφαρμογή αυτής της συμφωνίας βασικών σημείων θα αναπτυχθεί περαιτέρω με τους εκπροσώπους των εργαζομένων τις προσεχείς εβδομάδες.

Η Daimler σκοπεύει να περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας παγκοσμίως μέχρι τα τέλη του 2022. Η συμφωνημένη προστασία των θέσεων εργασίας στη Γερμανία έως τα τέλη του 2029, η οποία προσφέρθηκε και συμφωνήθηκε κατά την απόσχιση της Mercedes-Benz Cars & Vans και της Daimler Trucks & Buses παραμένει ως έχει για τις Daimler AG, Mercedes-Benz AG και Daimler Truck AG.

Η αυτοκινητοβιομηχανία διέρχεται τον μεγαλύτερο μετασχηματισμό της ιστορίας της. Η εξέλιξη προς την κατεύθυνση της κινητικότητας ουδέτερου CO2 απαιτεί μεγάλες επενδύσεις και γι ‘αυτό η Daimler ανακοίνωσε στα μέσα Νοεμβρίου πως θα ξεκινήσει πρόγραμμα αύξησης ανταγωνιστικότητας, καινοτομίας και δυναμικών επενδύσεων. Μέρος αυτού του προγράμματος είναι η μείωση του κόστους μισθοδοσίας κατά περίπου 1,4 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2022 και, μεταξύ άλλων, η μείωση του αριθμού των διευθυντικών θέσεων σε όλο τον κόσμο κατά 10%.

“Με τα βασικά σημεία στα οποία συμφωνήσαμε με το συμβούλιο εργαζομένων για τον εξορθολογισμό της εταιρείας, μπορούμε να πετύχουμε αυτούς τους στόχους μέχρι το τέλος του 2022. Τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι όσο το δυνατόν πιο κοινωνικά υπεύθυνα”, δήλωσε ο Wilfried Porth, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού και Εργασιακών Υποθέσεων της Mercedes-Benz Vans.

Εκτός από τα μέτρα εξορθολογισμού και αναδιάρθρωσης της εταιρείας, η Daimler και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων συμφώνησαν επίσης να μειώσουν τα περαιτέρω έξοδα μισθοδοσίας. Μεταξύ άλλων, θα υπάρξουν προσφορές προς το ανθρώπινο δυναμικό για τη μείωση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας. Η εταιρεία θα ανανεώσει πολύ περιορισμένο αριθμό ληγουσών συμβάσεων προσωρινά απασχολουμένων στη διοίκηση και θα περιορίσει επίσης πολύ τις 40ωρες συμβάσεις μόνιμου προσωπικού

Προηγούμενο άρθροΗ GAC Technology δοκιμάζει το Mycarfleet
Επόμενο άρθροΗ Hyundai αποκάλυψε το Vision T Plug-in Hybrid SUV