Daimler AG Headquarter Stuttgart, Germany

Λόγω της επιδείνωσης της πανδημίας COVID-19, ο όμιλος Daimler αποφάσισε  να διακόψει την πλειονότητα της παραγωγής του στην Ευρώπη, καθώς και να εργαστεί σε επιλεγμένα διοικητικά τμήματα για αρχική περίοδο δύο εβδομάδων.

Αναλαμβάνοντας αυτή τη δράση, η εταιρεία ακολουθεί τις συστάσεις των διεθνών, εθνικών και τοπικών αρχών. Υπενθυμίζεται ότι η Daimler ανέβαλε πρόσφατα τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της, που θα πραγματοποιείτο την 1η Απριλίου, για τις αρχές Ιουλίου.

Η αναστολή ισχύει για τα εργοστάσια αυτοκινήτων, φορτηγών και επαγγελματικών οχημάτων της Daimler στην Ευρώπη και θα ξεκινήσει αυτήν την εβδομάδα. Η απόφαση αυτή συνδέεται και με την εκτίμηση για τις παγκόσμιες αλυσίδων εφοδιασμού, οι οποίες επί του παρόντος δεν μπορούν να διατηρηθούν πλήρως. Η επέκταση αυτού του μέτρου θα εξαρτηθεί από τις περαιτέρω εξελίξεις. Όπου οι εργασίες πρέπει να συνεχιστούν, η εταιρεία θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης για να αποτρέψει τη μόλυνση των υπαλλήλων της.

Με το κλείσιμο αυτών των δραστηριοτήτων, η Daimler συμβάλλει στην προστασία του ανθρώπινου δυναμικού της, στη διακοπή των αλυσίδων μόλυνσης και στη συγκράτηση της εξάπλωσης της πανδημίας. Ταυτόχρονα, αυτό θα βοηθήσει την εταιρεία να προετοιμαστεί για μια περίοδο προσωρινά χαμηλότερης ζήτησης και να προστατεύσει την οικονομική της ισχύ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας, δεδομένης της συνεχιζόμενης εξάπλωσης του COVID-19, οι οικονομικές επιπτώσεις στη Daimler δεν μπορούν να προσδιοριστούν επαρκώς ή να ποσοτικοποιηθούν αξιόπιστα αυτή τη στιγμή.

Η διοίκηση της Daimler παρακολουθεί συνεχώς την κατάσταση και θα λάβει περαιτέρω μέτρα, όπως απαιτείται. Οι πλήρεις λειτουργίες θα επαναληφθούν όταν βελτιωθεί η κατάσταση.

Προηγούμενο άρθροΤαξινομήσεις επιβατικών αυτοκίνητων, -7,4% το δίμηνο
Επόμενο άρθροCOVID-19: Οι κατασκευαστές πλήττονται περισσότερο από όσο αναμενόταν