Η Cox Automotive απέκτησε την FleetMaster, μια εταιρεία λογισμικού στόλου που βασίζεται στο cloud και παρέχει λύσεις σε εταιρείες ενοικίασης, αντιπροσωπείες και κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Με αυτήν την εξαγορά, η Cox Automotive στοχεύει να επεκτείνει τις δυνατότητές της σε πελάτες και προοπτικές στην Ευρώπη, παρέχοντάς τους πρόσβαση στις τελευταίες υπηρεσίες κινητικότητας σε διεθνείς αγορές, όπως ενοικίαση, μίσθωση, ευέλικτη πρόσβαση/συνδρομή και leasing.

Ο Martin Forbes, Πρόεδρος της Cox Automotive International, δήλωσε: «Βλέπουμε μια επιταχυνόμενη στροφή προς τις υπηρεσίες κινητικότητας καθώς εξελίσσεται τόσο το μοντέλο ιδιοκτησίας όσο και χρήσης στο οικοσύστημα των αυτοκινήτων. Είναι λοιπόν ζωτικής σημασίας να μπορούμε να προσφέρουμε μια πιο εκτεταμένη προσφορά στους πελάτες και να αναπτύξουμε τις προοπτικές μας διεθνώς. Η απόκτηση μιας επιχείρησης όπως η FleetMaster με τόσο μεγάλη γνώση και τεχνογνωσία σε αυτόν τον τομέα είναι πρωταρχικής σημασίας για την ανάπτυξη της στρατηγικής μας στην κινητικότητα».

Ο Frederik De Witte, συνιδρυτής της FleetMaster, σχολίασε: «Η προσθήκη της εξειδίκευσης και της εμπειρίας της Cox Automotive θα προσθέσει πραγματικά μεγαλύτερη αξία στους παγκόσμιους πελάτες μας, διασφαλίζοντας ότι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε καλύτερα εργαλεία και γνώσεις για να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις τους. Ως οικογενειακή εταιρεία, η Cox Automotive μοιράζεται παρόμοιες αξίες με τη δική μας, κάτι που ήταν σημαντικό μέρος της απόφασής μας να συμμετάσχουμε σε αυτή».

Η FleetMaster διατηρεί γραφεία στη Γάνδη του Βελγίου και στο Long Beach της Καλιφόρνια. Οι συνιδρυτές θα συνεχίσουν να λειτουργούν καθημερινά, αναφερόμενοι στον Πρόεδρο της Cox Automotive International, Martin Forbes.

Φωτογραφία: FleetMaster

Προηγούμενο άρθροΗ τέταρτη γενιά Skoda FABIA ανεβάζει τον πήχη
Επόμενο άρθροΠαγκόσμιο ντεμπούτο για το νέο Nissan Z 2023