Dr. Thorsten Burger, Επικεφαλής Group Public Affairs της Continental

Η Continental αναδιοργάνωσε το τμήμα δημοσίων υποθέσεων (Public Affairs). Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία τεχνολογίας ενοποίησε τις δραστηριότητές της στον τομέα των δημοσίων και εξωτερικών υποθέσεων υπό την ομπρέλα του Group Public Affairs από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Ο Δρ. Thorsten Burger (43 ετών), πρώην επικεφαλής του τμήματος Εξωτερικών Υποθέσεων, ανέλαβε την ευθύνη δημιουργίας  του τμήματος Δημοσίων Υποθέσεων του Ομίλου και θα επιβλέπει επιπλέον το πολιτικό γραφείο του Βερολίνο. «Με την αναδιοργάνωση, συγκεντρώνουμε τις επικοινωνιακές μας προσπάθειες με τους πολιτικούς και ρυθμιστικούς φορείς λήψης αποφάσεων. Αυτό θα μας επιτρέψει να έχουμε έναν πιο εντατικό διάλογο, ενώ παράλληλα θα επιτύχουμε σημαντικές συνέργειες», εξηγεί η Birgit Hiller, επικεφαλής του τομέα Group Communications and Public Affairs της Continental.

Ο προηγούμενος επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Continental στο Βερολίνο, Harry Rogasch (60 ετών), αποχώρησε από την εταιρεία για προσωπικούς λόγους.

«Ο Harry Rogasch έκανε εξαιρετική δουλειά στη δημιουργία του πολιτικού γραφείου στο Βερολίνο, το οποίο άνοιξε το 2013, και επεκτείνει συνεχώς τις πολιτικές μας σχέσεις εκεί. Επιθυμούμε να τον ευχαριστήσουμε για την υποστήριξή του και να του ευχηθούμε ότι καλύτερο για το μέλλον», δήλωσε η κ. Hiller. «Ένας αξιόπιστος καθώς και διαφανής διάλογος με τους φορείς λήψης πολιτικών αποφάσεων, τις κυβερνητικές υπηρεσίες και τις δημόσιες αρχές είναι σημαντικός για εμάς. Ως εκ τούτου, χαιρόμαστε που ο Thorsten Burger θα συντονίζει τώρα όλες τις δραστηριότητες δημοσίων υποθέσεων και θα εκπροσωπεί τα συμφέροντά μας στο Βερολίνο».

Ο Thorsten Burger εργάζεται στην Continental από το 2014. Αρχικά διαχειρίστηκε τη στρατηγική και την επικοινωνία στο τμήμα Advanced Engineering της Continental προτού αναλάβει την ευθύνη για το τμήμα Εξωτερικών Υποθέσεων το 2020, όπου επέβλεψε μια μεγάλη ποικιλία έργων παγκοσμίως με κρατική χρηματοδότηση. Πριν ενταχθεί στην Continental, ο διδάκτωρ οικονομικής ιστορίας εργαζόταν στον δημόσιο τομέα και ως σύμβουλος μάνατζμεντ. Συμμετέχει σε διάφορες πρωτοβουλίες ευρωπαϊκής βιομηχανικής πολιτικής και σε συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Προηγούμενο άρθροΚοινοπραξία Motor Oil και ΔΕΗ για πράσινο υδρογόνο
Επόμενο άρθροΗ έλλειψη ημιαγωγών φρέναρε την πορεία της Skoda το 2021