Η bp και η Amazon συμφώνησαν να επεκτείνουν τη μακροχρόνια σχέση τους, με την bp να παρέχει πρόσθετη ανανεώσιμη ενέργεια για τις δραστηριότητες της Amazon και της Amazon Web Services (AWS), επιτρέποντας την επιτάχυνση του προγράμματος της bp για ψηφιοποίηση της υποδομής και των δραστηριοτήτων της.

Η bp αντιμετωπίζει την οικοδόμηση σχέσεων με μεγάλες επιχειρήσεις εταίρους, όπως η Amazon, ως βασικό κομμάτι της στρατηγικής της μετασχηματισμού σε εταιρεία ολοκληρωμένης ενέργειας, καθώς και επίτευξης της φιλοδοξίας της ως εταιρείας απόλυτα μηδενικών εκπομπών έως το 2050 ή νωρίτερα και παροχής βοήθειας στον κόσμο για μηδενικές εκπομπές.

Ο William Lin, εκτελεστικός αντιπρόεδρος περιφερειών, πόλεων & λύσεων της bp, δήλωσε: «Η επιτυχημένη σχέση μας υποστηρίζει, τόσο τις φιλοδοξίες της bp, όσο και της Amazon, για μείωση των εκπομπών μας και παροχής βοήθειας στους πελάτες μας για μείωση των δικών τους. Η Amazon βοηθά την bp με καινοτόμες ψηφιακές τεχνολογίες και με τις δυνατότητες και το εύρος των συναλλαγών μας, θα προσφέρουμε στην Amazon τις αξιόπιστες και ευέλικτες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που χρειάζεται για να πραγματοποιήσει τη φιλοδοξία της εξάλειψης άνθρακα.

«Αυτές οι νέες συμφωνίες με την bp μας βοηθούν να επιτύχουμε την τροφοδότηση των δραστηριοτήτων μας με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», δήλωσε ο Nat Sahlstrom, Διευθυντής της Amazon Energy. «Η προσπάθειά μας για περισσότερη ανανεώσιμη ενέργεια αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς τον στόχο μας απόλυτα μηδενικού άνθρακα έως το 2040, ως μέρος της δέσμευσης της Amazon στο Σύμφωνο Κλίματος».

Η bp θα προμηθεύσει τα κέντρα δεδομένων της AWS με επιπλέον ανανεώσιμη ενέργεια

Με μια νέα σειρά συμφωνιών καθαρής ενέργειας, η bp συμφώνησε να υπερτριπλασιάσει την ανανεώσιμη ισχύ προς την Amazon στην Ευρώπη.

Η bp θα παρέχει στην Amazon 404MW επιπλέον αιολικής ενέργειας στην Ευρώπη, από το 2022 – 275MW θα προέρχονται από το νέο αιολικό έργο στη Σουηδία και 129MW από δύο νέα αιολικά έργα στη Σκωτία. Αυτό είναι επιπλέον της συμφωνίας του Δεκεμβρίου 2019 μεταξύ των εταιρειών για προμήθεια της AWS στην Ευρώπη με περίπου 170MW ανανεώσιμης ενέργειας.

Η AWS επιτρέπει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της bp

Με βάση τη μακροχρόνια σχέση τους, τον Δεκέμβριο του 2019 η bp συμφώνησε να μετεγκαταστήσει πάνω από 900 βασικές εφαρμογές που φιλοξενούνται στα ευρωπαϊκά μεγάλα κέντρα δεδομένων στο AWS cloud.

Ένα χρόνο μετά, η μετεγκατάσταση εκτελείται νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, με πάνω από το 60% των φόρτων εργασίας του ευρωπαϊκού mega data center της bp να μεταναστεύουν πλέον στο cloud AWS, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρηματικών εφαρμογών και των πλατφορμών συναλλαγών. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες AWS, κέντρα δεδομένων και δυνατότητες cloud, η bp μπορεί να μειώσει τη χρήση ενέργειας και τις εκπομπές από τη δική της ψηφιακή υποδομή και τα κέντρα δεδομένων.

Προηγούμενο άρθροΤο ξεχωριστό τιμόνι της νέας Škoda OCTAVIA
Επόμενο άρθροTα νέα Plug-in Hybrid Jeep Renegade-Compass 4xe στην Ελλάδα