Η bp συμφώνησε στην εξαγορά της GETEC ENERGIE GmbH, κορυφαίας ανεξάρτητης εταιρείας προμήθειας ενέργειας σε εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες (C&I) στη Γερμανία.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα επεκταθεί ουσιαστικά η ευρωπαϊκή παρουσία της bp στον εφοδιασμό ενέργειας και φυσικού αερίου, επιτρέποντάς της να παρέχει ολοκληρωμένες ενεργειακές λύσεις απευθείας σε υφιστάμενους και νέους πελάτες στη Γερμανία και ευρύτερα στην Ευρώπη.

Η εξαγορά της GETEC ENERGIE GmbH, η οποία διαθέτει πάνω από είκοσι χρόνια εμπειρίας, τεχνογνωσίας και σχέσεων με τους πελάτες, συνάδει με τη στρατηγική της bp να καταστεί ολοκληρωμένη ενεργειακή εταιρεία παροχής λύσεων. Θα ενισχύσει τις δυνατότητες της bp και θα αυξήσει τις επαφές της με πελάτες, τόσο στις υπάρχουσες (ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο) όσο και στις αναπτυσσόμενες (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, βιοαέριο και υδρογόνο) ενεργειακές αγορές.

“Συνεχίζουμε την υλοποίηση της στρατηγικής μας και η σύνδεση και ενσωμάτωση ενεργειακών λύσεις προς τους πελάτες είναι σημαντική. Η προσθήκη της GETEC ENERGIE GmbH θα επεκτείνει και θα ενισχύσει την ικανότητά μας C&I στη Γερμανία και στην Ευρώπη, δήλωσε η Carol Howle, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος trading & shipping της bp.

Αυτή η συμφωνία απορρέει από την επιτυχή επέκταση της δραστηριότητας C&I ενέργειας και φυσικού αερίου της bp στις ΗΠΑ, με την εξαγορά της EDF Energy Services το 2022.

“Θα μας βοηθήσει να προσφέρουμε νέες ευκαιρίες σε πελάτες C&I, παρέχοντάς τους ενεργειακές λύσεις ασφαλείς, προσιτές και με λιγότερες εκπομπές άνθρακα. Ανυπομονούμε να εσωματώσουμε τις προηγμένες τεχνολογίες, διαδικασίες και προσωπικό της GETEC ENERGIE GmbH στην bp”, κατέληξε η κ. Howle.

“Από κοινού με τον CEO και συμμέτοχό μας Bernward Peters, εξελίξαμε την GETEC ENERGIE GmbH σε κορυφαία εταιρεία προμηθειών υλικού και ενέργειας για το εμπόριο και τη βιομηχανία της Γερμανίας. Είμαστε ευτυχείς που εντοπίστηκε η κατάλληλη ευκαιρία με την bp, με την οποία η GETEC Η ENERGIE GmbH θα συνεχίσει και θα επεκτείνει την επιτυχή πορεία της ενεργειακής μετάβασης στη Γερμανία και εκτός αυτής», σχολίασε η Franziska Artz, Πρόεδρος του Συμβουλευτικού Συμβουλίου της GETEC ENERGIE Holding GmbH.

Προηγούμενο άρθροΕΕ: Συμφωνία για εκπομπές CO2 από νέα βαρέα οχήματα
Επόμενο άρθροGreen NCAP: οι νικητές κατηγοριών το 2023