Automated Valet Parking Bosch

Παρά την δύσκολη μακροοικονομικά κατάσταση, η Bosch, προμηθευτής τεχνολογίας και υπηρεσιών, κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις και τα αποτελέσματα κατά το επιχειρηματικό έτος 2022.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, το Bosch Group πραγματοποίησε το 2022 συνολικές πωλήσεις 88,4 δισ. ευρώ. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν περίπου 12% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ή σχεδόν 10% μετά την προσαρμογή των συναλλαγματικών επιδράσεων.

Το EBIT (κέρδη προ τόκων και φόρων) από δραστηριότητες έφτασε τα 3,7 δισ. ευρώ. Το περιθώριο EBIT από δραστηριότητες προβλέπεται να είναι περίπου 4%. «Η δύσκολη επιχειρηματική χρονιά 2022 έδειξε για άλλη μια φορά ότι η Bosch είναι ανθεκτική και διαθέτει τεράστια καινοτόμο δύναμη», δήλωσε ο Δρ. Stefan Hartung, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Robert Bosch GmbH, κατά την παρουσίαση των προκαταρκτικών επιχειρηματικών στοιχείων της εταιρείας. «Σε ένα περιβάλλον που παραμένει προκλητικό, διασφαλίζουμε τις ευκαιρίες ανάπτυξής μας παγκοσμίως με στοχευμένες επενδύσεις και επεκτείνουμε τη διεθνή μας παρουσία. Επιθυμούμε να προσφέρουμε στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο «τεχνολογία για μια ζωή» και να συνεισφέρουμε ουσιαστικά στην κοινωνία – από θέρμανση φιλική προς το κλίμα, μέχρι εξοικονόμηση ενέργειας και βιώσιμη κινητικότητα».

Προσφάτως, η Bosch ανακοίνωσε επένδυση περίπου 950 εκατ. ευρώ σε δέκα χρόνια για μηχανολογικό και κατασκευαστικό κέντρο στο Suzhou της Κίνας. Το κέντρο θα δημιουργήσει λύσεις κινητικότητας και προϊόντα ηλεκτροκίνησης και αυτοματισμού ειδικά προς εξυπηρέτηση της τοπικής αγοράς. Ταυτοχρόνως, η Bosch συμβάλλει στην ενίσχυση της θέσης της Ευρώπης ως τόπου υψηλής τεχνολογίας: «Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η επέκταση κατασκευής wafer fabs (πλακιδίων ημιαγωγών) στη Δρέσδη και το Reutlingen», δήλωσε ο Hartung. «Μέχρι το 2026, σχεδιάζουμε να επενδύσουμε άλλα 3 δισ. ευρώ στην δραστηριότητά μας ημιαγωγών –ως συμβολή στην αντιμετώπιση των ελλείψεων ημιαγωγών στον τομέα της κινητικότητας». Η Bosch σχεδιάζει επίσης να επικεντρωθεί περισσότερο στην επέκταση των δραστηριοτήτων της παγκοσμίως, σε χώρες όπως η Αίγυπτος, η Ινδία, το Μεξικό, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Βιετνάμ.

Προηγούμενο άρθροΔεύτερη κοινοπραξία ALD – Mitsubishi HC Capital
Επόμενο άρθροΗ Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 στην Ελλάδα