Η Bosch έχει αναπτύξει ένα τεστ για τον κορωνοϊό COVID-19 που παρέχει διάγνωση σε λιγότερο από 2,5 ώρες. Το τεστ έχει ακρίβεια άνω του 95% και πληροί τα πρότυπα ποιότητας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

“Αυτό θα βοηθήσει να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας και να σταματήσει η αλυσίδα μετάδοσης πιο γρήγορα”, λέει ο CEO της Bosch, Dr. Volkmar Denner.

Το τεστ για τον COVID-19 αναπτύχθηκε σε μόλις έξι εβδομάδες από την Bosch Healthcare Solutions (BHS) και την Randox Laboratories της Βόρειας Ιρλανδίας και είναι ένα από τα πρώτα πλήρως αυτοματοποιημένα μοριακά διαγνωστικά τεστ στον κόσμο. Λειτουργεί με τη συσκευή ανάλυσης Vivalytic της BHS.

“Ο χρόνος είναι πολύ σημαντικός. Αξιόπιστη, γρήγορη, επιτόπια διάγνωση – αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της λύσης μας”, λέει ο Dr. Denner. Η δοκιμή μπορεί να πραγματοποιηθεί στον τόπο περίθαλψης. Δεν χρειάζεται να μεταφερθούν δείγματα για ανάλυση. Τα υπάρχοντα τεστ απαιτούν συνήθως μία ή δύο ημέρες.

Μια συσκευή Vivalytic της Bosch μπορεί να πραγματοποιήσει μέχρι δέκα δοκιμές σε 24 ώρες. Αυτό σημαίνει πως 100 μόνο συσκευές θα μπορούσαν να διεξάγουν έως και 1.000 εξετάσεις την ημέρα. Επιπλέον, το τεστ Vivalytic επιτρέπει την ανάλυση ενός δείγματος όχι μόνον για τον COVID-19, αλλά και για εννέα άλλες παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος ταυτόχρονα, συμπεριλαμβανομένης της γρίπης Α και Β.

Η Bosch βοηθάει τώρα τα νοσοκομεία, τα εργαστήρια, τα ιατρεία και άλλες ιατρικές εγκαταστάσεις να στήσουν το νέο γρήγορο τεστ. Θα είναι διαθέσιμο στη Γερμανία από τον Απρίλιο, ενώ θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Προηγούμενο άρθροΤο νέο Audi Α3 Sportback με μια ματιά
Επόμενο άρθροΟ Μαραθώνιος δοκιμών των Plug-in Hybrid της Jeep