H BMW ξεκίνησε το 2023 με δύο τριπλές επιτυχίες σε φημισμένους θεσμούς βραβείων στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των “Best Cars 2023” στην οποία συμμετείχαν οι αναγνώστες του γερμανικού περιοδικού αυτοκινήτου “auto, motor und sport“, η αμιγώς ηλεκτρική BMW iX1 xDrive30 κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία των compact SUV, η BMW Σειρά 2 Coupé επανέλαβε την περσινή επιτυχία της, καθώς βρέθηκε και πάλι στην κορυφή της κατάταξης της compact κατηγορίας, ενώ η BMW Σειρά 3 ψηφίστηκε ως “Καλύτερο Αυτοκίνητο” στη μεσαία κατηγορία. Το δεύτερο χατ-τρικ της νέας χρονιάς ήρθε με τις διακρίσεις της αμιγώς ηλεκτρικής BMW i7, της BMW Σειράς 4 Coupé και της BMW Σειράς 4 Cabrio στα θεσμό “Car of the Year Awards 2023” που διοργάνωσε το περιοδικό “What Car?” στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην τελευταία ψηφοφορία των αναγνωστών που πραγματοποιήθηκε από το “auto, motor und sport” συμμετείχαν 422 τρέχοντα μοντέλα σε 13 κατηγορίες και μια ανεξάρτητη κατάταξη με την ονομασία “εισαγόμενα αυτοκίνητα” – περισσότερες συμμετοχές από ποτέ στην ιστορία ενός θεσμού που βρίσκεται τώρα στην 47η έκδοσή του. Πάνω από 100.000 ερωτηθέντες είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν τα αγαπημένα τους αυτοκίνητα.

 

Τα βραβεία των νικητών κάθε κατηγορίας απονεμήθηκαν κατά τη διάρκεια τελετής στη Στουτγάρδη. Ο Stefan Floeck, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Σειράς Προϊόντων MINI και των Compact Μοντέλων της BMW, παρέλαβε τα βραβεία για την BMW iX1 και την BMW Σειρά 2 Coupé. Η BMW iX1 συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στην ψηφοφορία των αναγνωστών με το 8,4% των ψήφων, ενώ λίγο πιο πίσω βρέθηκε το αδελφάκι της X1 με συμβατικό σύστημα κίνησης (8,3%). Κατά συνέπεια, το compact Sports Activity Vehicle ήταν σε μεγάλο βαθμό η κυρίαρχη δύναμη σε αυτή την κατηγορία. Η BMW Σειρά 2 Coupé βρέθηκε στην κορυφή της κατηγορίας της με το 13,2% των ψήφων, ενώ η BMW Σειρά 3 ήρθε πρώτη στην κατηγορία της με ποσοστό 13,3%. Το βραβείο για τη Σειρά 3 παραδόθηκε στον Markus Flasch, Ανώτερο Αντιπρόεδρο Σειράς Προϊόντων Rolls-Royce, Πολυτελούς Κατηγορίας BMW και Μεσαίας Κατηγορίας BMW.

 What Car Technology Award ” για την BMW i 7, οι εκδόσεις της BMW Σειράς 4 υπερασπίζονται τους τίτλους τους.

Με την χαρακτηριστική οδηγική απόλαυση της BMW, την εκφραστική σχεδίαση και την πρωτοποριακή τεχνολογία τους, τρία ακόμα μοντέλα της τρέχουσας γκάμας της BMW έκαναν επίσης αισθητή την παρουσία τους στο θεσμό “Car of the Year Award 2023” στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ανάμεσα στις διακρίσεις που συγκέντρωσε η νέα BMW i7 xDrive601  ήταν και το πολυπόθητο “What Car Technology Award” για τα καινοτόμα συστήματα ψυχαγωγίας των πίσω επιβατών. Η προαιρετική οθόνη BMW Theatre Screen 31,3” ιντσών στον πίσω χώρο της καμπίνας της αμιγώς ηλεκτρικής ναυαρχίδας μετατρέπει την ψυχαγωγία στο αυτοκίνητο σε μια μοναδικά κινηματογραφική εμπειρία, οδηγώντας τη βιομηχανία σε νέα μονοπάτια. Η κριτική επιτροπή που συγκάλεσε το περιοδικό “What Car?” εξήρε επίσης το πολυτελές εσωτερικό, τη μεγάλη αυτονομία και την εξαιρετική δυναμική συμπεριφορά της νέας BMW i7.

Δύο ακόμα βραβεία διεκδίκησαν η BMW Σειρά 4 Coupé και η BMW Σειρά 4 Cabrio. Το δίθυρο μοντέλο με τη σκληρή οροφή της πολυτελούς μεσαίας κατηγορίας κέρδισε τον τίτλο “Coupe of the Year” για τρίτη συνεχόμενη φορά. Η ικανότητά του να συνδυάζει την ευελιξία με την εξαιρετική ποιότητα κύλισης και τους γενναιόδωρους χώρους διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη θετική ανταπόκριση των αναγνωστών του “What Car?”. Η BMW Σειρά 4 Cabrio επανέλαβε επίσης την περσινή της επιτυχία κατακτώντας και πάλι την πρώτη θέση ως “Cabrio της Χρονιάς”. Η κριτική επιτροπή εντυπωσιάστηκε τόσο από το υψηλής ποιότητας εσωτερικό όσο και από την άριστη καθημερινή χρηστικότητα του drop-top τετραθέσιου αυτοκινήτου.

Αυλαία για το 2022 με τέσσερις θριάμβους στο “ Auto Trophy 

Το τελευταίο κύμα βραβείων σε φημισμένους διαγωνισμούς είδε τη μάρκα BMW να συνεχίζει ακάθεκτη μετά την επιτυχία του προηγούμενου έτους. Η συγκομιδή της το 2022 περιελάμβανε βραβεία στη Γερμανία και πέραν αυτής, τα οποία βασίστηκαν τόσο σε έρευνες μεταξύ του αναγνωστικού κοινού όσο και σε εκτιμήσεις ειδικών. Τα πιο πρόσφατα μοντέλα σε μια σειρά από διαφορετικές κατηγορίες εντυπωσίασαν τους ψηφοφόρους και τους ιθύνοντες. Για παράδειγμα, καθώς το 2022 πλησίαζε στο τέλος του, η BMW κέρδισε ένα κουαρτέτο διακρίσεων στο 35ο “Auto Trophy” που διοργανώνει το περιοδικό “Auto Zeitung”. Περισσότεροι από 16.600 αναγνώστες της έντυπης έκδοσης και χρήστες του “autozeitung.de” υπέδειξαν τα αγαπημένα τους μοντέλα σε συνολικά 32 κατηγορίες.

Στην έρευνα για την ανάδειξη της “καλύτερης μάρκας”, η BMW συγκέντρωσε το 22,7% των ψήφων που έδωσαν οι αναγνώστες, με αποτέλεσμα να προηγείται κατά 10% του δεύτερου κατασκευαστή και να συνεχίζει την περσινή της επιτυχία. Στην αρένα της ανταγωνιστικής μεσαίας κατηγορίας, η BMW Σειρά 3 θριάμβευσε για έκτη συνεχή χρονιά, με το 24,5% των ψήφων να την φέρνει και πάλι άνετα μπροστά από τους αντιπάλους της. Η BMW X5 επανέλαβε επίσης τη νίκη της στην κατηγορία από το προηγούμενο έτος και βρέθηκε στην κορυφή των “SUV από 60.000 ευρώ” με ποσοστό 15,5%. Την τετράδα των νικητών του “Auto Trophy” συμπλήρωσε η νέα BMW iX1, η οποία ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία “ηλεκτρικά SUV από 50.000 ευρώ” με ποσοστό 24,6%.


1 Συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας: 19,6 – 18,4 kWh/100 χλμ, συνδυασμένες εκπομπές CO2:0 g/km στον κύκλο WLTP

Προηγούμενο άρθροPeugeot 3008 – 5008: νέα υβριδική τεχνολογία 48V
Επόμενο άρθροServCity: επιταχύνει την αυτόνομη κινητικότητα