www.fleetnews.gr

Η BMW σχεδιάζει ήδη την επόμενη γενιά του αυτόνομου συστήματος οδήγησης, το πρώτο από τα οποία πρόκειται να λανσαριστεί με το επερχόμενο iNext, και οι προσκλήσεις παραμένουν ώστε και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες να ενταχθούν στην κοινοπραξία.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανταποκρίνεται στις τεχνολογικές προκλήσεις και οι κατασκευαστές εξετάζουν τις επιλογές τους, ανέφερε ο Klaus Froehlich, Head of Development της BMW.

Η BMW συνεργάζεται με τη Fiat Chrysler Automobiles, τη Magna International, την Intel και την Mobileye για να λανσάρει μια νέα πλατφόρμα αυτόνομης οδήγησης στην αγορά αυτοκινήτων μέχρι το 2021. Ο στόχος είναι ένα κλιμακωτό σύστημα που μπορεί να προσφέρει όλα τα διαφορετικά στάδια της αυτονομίας ανάλογα με την ανάγκη μέχρι το υψηλότερο επίπεδο 5.

“Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλος αριθμό ενδιαφερομένων, αλλά για την πρώτη γενιά είναι ήδη πολύ αργά”, δήλωσε ο Klaus Froehlich στο Automotive News Europe στο περιθώριο μιας παρουσίασης στο Μόναχο.

“Πολλοί κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν επίγνωση της δυσκολίας όλου αυτού και μας πλησιάζουν, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν τουλάχιστον στη δεύτερη γενιά”, δήλωσε, προσθέτοντας ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί γύρω στο 2024.

Η Volkswagen βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις με άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων για το σχηματισμό μιας συμμαχίας σε ολόκληρο τον κλάδο για τον επιμερισμό του κόστους και των κινδύνων ανάπτυξης τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης και να οχυρωθούν καλύτερα από τυχόν αγωγές.

Όταν ρωτήθηκε αν η Volkswagen είχε πλησιάσει τη BMW, ο Klaus Froehlich είπε ότι η BMW ήταν καταρχήν ανοικτή σε συζητήσεις με κάθε αυτοκινητοβιομηχανία. Δήλωσε, ακόμα, ότι υπάρχει μια τάση για συνεργασία, ακόμη και αν πολλοί ανταγωνιστές θέλουν να προβάλλουν δημοσίως ότι βρίσκονται στην τεχνολογική πρωτοπορία.

Προηγούμενο άρθροΗ ALD γιορτάζει 50 χρόνια
Επόμενο άρθροΦορολογία εισοδήματος για παραχώρηση εταιρικού οχήματος