Από τις 29 Φεβρουαρίου, οι πελάτες της BMW στη Γαλλία και τη Γερμανία μπορούν να ενεργοποιήσουν την Personal eSIM του οχήματός τους με τα πακέτα δεδομένων Ubigi 5G της Transatel.

Έτσι, μπορούν να απολαμβάνουν πρόσθετες λειτουργίες ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και συνδεσιμότητα WiFi, ανεξάρτητα από τον κύριο φορέα εκμετάλλευσης δικτύου για την κανονική συνδρομή τους στο smartphone.

Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη για τα οχήματα BMW με λειτουργικό σύστημα BMW 8, 8.5 και 9 με την επιλογή Personal eSIM (SA6PA). Ανάλογα με το μοντέλο, η Personal eSIM ενεργοποιεί το WiFi-Hotspot του οχήματος, τις υπηρεσίες ροής βίντεο στην πρώτη σειρά καθισμάτων και – στην περίπτωση των οχημάτων της Σειράς 7 που διαθέτουν οθόνη BMW Theatre Screen – μια ποικίλη γκάμα υπηρεσιών ψυχαγωγίας που υποστηρίζεται από το Amazon Fire TV.

Η υπηρεσία θα επεκταθεί σύντομα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για την ενεργοποίησή της στα συμβατά οχήματα BMW, οι ιδιοκτήτες μπορούν να διαμορφώσουν εύκολα την Personal eSIM τους μέσω της εφαρμογής My BMW και να εγγραφούν στα ευρωπαϊκά πακέτα δεδομένων της Ubigi (ΕΕ 27 + Ηνωμένο Βασίλειο + Ελβετία). Το κόστος της υπηρεσίας ανέρχεται στα 10 ευρώ μηνιαίως για απεριόριστο όγκο δεδομένων.

Η Dr. Céline Laurent  Winter, Αντιπρόεδρος Connected Vehicle Platforms του BMW Group, δήλωσε: «Η συνεργασία με την Ubigi προσφέρει τώρα στους πελάτες μας πρόσθετη ευελιξία συνδέοντας το όχημά τους με ένα πρόγραμμα με απεριόριστα δεδομένα».

«Από το 2018, το αποτύπωμά μας στον τομέα των συνδεδεμένων αυτοκινήτων έχει αυξηθεί σημαντικά και προσβλέπουμε στη διευρυμένη συνεργασία συνδεσιμότητας με το BMW Group τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Jacques Bonifay, Διευθύνων Σύμβουλος του παγκόσμιου MVNO Transatel της NTT DATA.


* Η λειτουργία Personal eSIM δεν είναι ακόμη ενεργή σε οχήματα με Λειτουργικό Σύστημα BMW 9. Αναμένεται να ενεργοποιηθεί over-the-air αργότερα το 2024.

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία JATO Dynamics και S&P Global Mobility
Επόμενο άρθροΝέες εκδόσεις Audi Q3 και Q3 Sportback