Το κορυφαίο προϊόν autobizNEXT της autobiz, που επιτρέπει στους remarketers να ορίζουν αντικειμενικά και με ακρίβεια τις υπολειμματικές αξίες, διατίθεται πλέον σε 12 ευρωπαϊκές αγορές.

Σε αυτές περιλαμβάνονται οι αγορές της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Βελγίου, του Λουξεμβούργου, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας, της Νορβηγίας, της Φινλανδίας, της Δανίας, της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το προϊόν ήταν διαθέσιμο μόνο σε πελάτες στη Γερμανία, το Βέλγιο και τη Γαλλία την τελευταία εξαετία. Τώρα, όμως, η εταιρεία εκτιμήσεων δεδομένων και οχημάτων παρέχει τη δυνατότητα στους κατασκευαστές αυτοκινήτων και στους παρόχους τραπεζικού leasing και χρηματοδότησης να το χρησιμοποιούν στις αγορές αυτές. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το autobizNEXT για αξιολόγηση και επαναξιολόγηση των υπολειμματικών αξιών του χαρτοφυλακίου τους στο τέλος μιας σύμβασης μίσθωσης.

Το προϊόν ελέγχεται συνεχώς για να διασφαλιστεί η ανταπόκρισή του στις ανάγκες των πελατών. Οι υπολογισμοί του βασίζονται σε αντικειμενικά και διαφανή δεδομένα αγοράς, που του επιτρέπουν να ενσωματώνει κανόνες και υποθέσεις που καθορίζονται από τους  πελάτες, ώστε να είναι όσο το δυνατόν ακριβέστερο στις προβλέψεις αξίας μεταπώλησης. Η λύση τρία-σε-ένα του autobizNEXT προσφέρει:

  • Το autobizForecast παρουσιάζει τις υπολειμματικές τιμές κάθε έκδοσης, σύμφωνα με την ηλικία και τα χιλιόμετρα. Αυτό το προϊόν αποτελείται από ένα πλέγμα τιμών ως % της τιμής καταλόγου. Για κάθε έκδοση, το πλέγμα βασίζεται στις οικονομικές παραδοχές και την τεχνογνωσία της autobiz.
  • Το autobizReforecast καθιστά δυνατή την επαναξιολόγηση των προβλέψεων για τον στόλο κάθε επαγγελματία που διατρέχει κίνδυνο, χάρη στην επαναξιολόγηση των μελλοντικών αξιών μεταχειρισμένων οχημάτων. Ενσωματώνοντας την εξατομικευμένη μεθοδολογία της autobiz για εκτίμηση των μελλοντικών αξιών οχημάτων, καθιστά δυνατή την ταχεία αποτίμηση ολόκληρου στόλου και επισημαίνει τυχόν αλλαγές έναντι προηγούμενων αποτιμήσεων. Το επίπεδο κινδύνου παραμένει στη διακριτική ευχέρεια του πελάτη.
  • Το autobizBarometer παρέχει ακριβείς δείκτες προσφοράς, ζήτησης και τιμής οχημάτων στην αγορά. Ως εκ τούτου, οι χρήστες του προϊόντος δύνανται να λάβουν καλύτερες αποφάσεις βάσει μετρήσιμων, εξακριβωμένων και διαφανών δεδομένων.

«Κάθε δύο χρόνια καλούμε μια ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία. Η Chappuis Halder & Cie (θυγατρική της Capgemini Invent), η οποία ειδικεύεται στην αποτίμηση κινητών και ακίνητων παγίων στοιχείων, έλεγξε προσφάτως τη μεθοδολογία μας, που αποδείχθηκε σύμφωνη με τις τρέχουσες λογιστικές και κανονιστικές απαιτήσεις. Εάν οι επαγγελματίες δεν χρησιμοποιήσουν αξιόπιστα, επαληθεύσιμα και αντικειμενικά δεδομένα επανεξέτασης των διατάξεων που σχετίζονται με τις υπολειμματικές τους αξίες, αναλαμβάνουν εξαιρετικά υψηλό κίνδυνο. Είμαστε πεπεισμένοι -περισσότερο από ποτέ- ότι τα δεδομένα μας επιτρέπουν να είμαστε ακριβέστεροι προς την πραγματικότητα της αγοράς έναντι του ενστίκτου ή της προσωπικής εμπειρίας», δήλωσε ο Emmanuel Labi, πρόεδρος της autobiz.

Προηγούμενο άρθροΗ ανάλυση της JATO Dynamics για τον Αύγουστο 2023
Επόμενο άρθροBMW AG: Ο Jochen Goller διαδέχεται τον Pieter Nota