Ο ολλανδικός αυτοκινητιστικός συνεταιρισμός Autobinck λανσάρισε την ACT Car Trade, μια πλατφόρμα διασυνοριακού εμπορίου οχημάτων που σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες στόλων (εταιρείες μίσθωσης και ενοικίασης, αντιπροσώπους αυτοκινήτων κλπ.) να αγοράζουν και να πωλούν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα διεθνώς.

Η ACT Car Trade δεν είναι η πρώτη απόπειρα της Autobinck σε αυτόν τον τομέα. Τον Δεκέμβριο του 2016, η εταιρεία δημιούργησε την Autopoint International, μια πλατφόρμα συναλλαγών επικεντρωμένη στη διεθνή αγορά, πέραν της Ευρώπης. Οι δραστηριότητά της ανεστάλη το 2018.

Η ACT Car Trade θα περιορίσει την εστίασή της αποκλειστικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και οι φιλοδοξίες της είναι σχετικά περιορισμένες. Αρχικά σχεδιασμένη για να διευκολύνει τη διακίνηση, τόσο των καινούργιων, όσο και των χρησιμοποιημένων οχημάτων, μεταξύ των εταιρειών της Autobinck σε διάφορες ευρωπαϊκές αγορές, η ACT Car Trade θα διατίθεται μόνο σε αξιόπιστους συνεργάτες.

Η βελτιστοποίηση της εσωτερικής διακίνησης αυτοκινήτων αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της νέας εταιρείας. Έπεται η οικοδόμηση του δικτύου συνεργατών. Ένα σημαντικό καθήκον της νέας οργάνωσης θα είναι η διεθνής προμήθεια ποιοτικών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, μιας κατηγορίας με διαρκή υψηλή ζήτηση στην ολλανδική εγχώρια αγορά. Αλλά η ACT Car Trade θα προσφέρει και καινούργια αυτοκίνητα σε διεθνείς αγοραστές, συχνά με ενδιαφέρουσες εκπτώσεις.

Με έδρα την Ολλανδία, ο Όμιλος Autobinck έχει παρουσία σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, απασχολεί συνολικά 2.700 υπαλλήλους και έχει ετήσιο κύκλο εργασιών 1,3 δισ. ευρώ.

Προηγούμενο άρθροΗ Hyundai Motor προσέλαβε τον José Muñoz ως COO
Επόμενο άρθροΟ σχεδιαστής της Alfa Romeo Tonale, αποκαλύπτει την ιστορία του πρωτοτύπου